Извонредни слики

Снимајте најдобри снимки

Опфатете сè во кадарот

Со ZV-1F може да доловите сè - тој ви овозможува да снимате групни автопортрети со простран приказ на сцената во заднина. Објективот со извонредно широк агол од 20 мм0 доловува пошироко видно поле од визуелното поле на човекот, па затоа може да снимате слики со извонредна длабочина и перспектива, дури и во тесен простор, и внатре и надвор.
Групен автопортрет снимен со ZV-1F

Прекрасни тонови на кожа за сите

Изгледајте најдобро кога снимате. ZV-1F прецизно го доловува тонот на вашата кожа без специјални поставки, и ќе изгледате здраво и природно. Достапен е и ефект за мека кожа со опции за ИСКЛУЧЕНО/ниско/средно/високо што ќе ја прилагодат мекоста на вашата кожа.
Слики што прикажуваат тонови на кожа на четири различни луѓе

Остар AF, светло лице

Со AF на очи, фотоапаратот автоматски препознава лица и очи и ќе се погрижи да бидете во фокус кога сте пред објективот. Преместувањето на фокусот врз друг субјект е лесно - само допрете го екранот. Не грижете се ни за осветлувањето бидејќи AE со приоритет на лице автоматски го осветлува вашето лице.
Портрет на кој е прикажано како работи AF на очи и како го задржува фокусот врз лицето

Одговорност за користење податоци

Функцијата за регистрирање лица користи биометриски податоци. Вие сте одговорни за собирањето и користењето на таквите податоци, како и почитувањето на соодветните локални закони. За повеќе информации, посетете го веб-сајтот подолу.

Неверојатни слики

Лесно дефокусирање со притиснување едно копче

Снимајте прекрасни и дефокусирани заднини како професионалец, со притиснување на преклопникот за ефект на дефокусирање. Големиот сензор на слика од тип 1,0 на фотоапаратот овозможува оптичко дефокусирање. Изберете [Defocus] за да го истакнете субјектот наспроти дефокусирана заднина или притиснете [Clear] за целата слика да биде во фокус.

Импресивни бои што ќе одговараат на вашиот стил

Снимајте слики со прекрасни бои од самиот почеток без да се грижите за уредувањето. Со ZV-1F не ви треба модерна опрема за модерни бои - изберете некој од 10-те однапред поставени параметри за да добиете професионални снимки што ќе одговараат на сцената и вашиот стил.

Бавно или брзо, со допир на копче

Доловете ги емотивните моменти со забавени движења или зголемете ја енергијата за да добиете прекрасни сцени - сето ова без уредување. Со ZV-1F може да ја прилагодувате брзината на снимените материјали со притиснување на копчето S&Q. Снимајте јасни видеоснимки со забавени брзини до 5x1 или снимајте движења што се побрзи до 60x1 за да ја реализирате вашата замисла.2 3