За подобар и поодржлив свет

Го намалува нашето влијание врз животната средина

Заштита од ветер создадена од рециклиран полиестер0

Ние во Sony ја зголемивме употребата на рециклирани материјали за да ја опфатиме и галантеријата0. Со внимателно тестирање на квалитетот на звукот и ефикасноста на заштитата од ветер, создадовме заштита од ветер од влакна направени само од рециклиран полиестер1 и притоа го намаливме влијанието врз животната средина и ги задржавме перформансите.
Слика од заштита од ветер и пластични шишиња

Користење рециклирана пластика

Во изминатите десет години искористивме 379 тони0 рециклирана пластика за нашите дигитални фотоапарати и видеокамери. Тоа се должи на SORPLAS™1, рециклирана пластика што нуди одржливост и високи перформанси. Куќиштето на ZV-1F содржи SORPLAS заради намалување на неговото влијание врз средината.
Слика од фотоапарати од Sony со SORPLAS

Намалување на пластичните пакувања

За да ја запреме употребата на пластика во пакувањата, сега користиме растителен и неплетен материјал0 или хартиени ќеси1 за обвиткување на производите, а притоа ги задржуваме заштитните и обложувачки својства на пластиката.
Слика од пакувањето на ZV-1F

Целта е да се запре искористувањето на животната средина

Инспириран од убавината на светот, Sony придонесува за зачувување на Земјата, а сепак им овозможува на креаторите да создаваат поубави и покреативни содржини. Со цел да постигнеме искористување на животната средина еднакво на нула низ целата групација на Sony до 2040 година, ќе ги забрзаме бројните иницијативи за животната средина.
Слика од иницијативата „Патот кон достигнување на нулата“ на Sony

ОСОБИНИ