Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

Работен процес и сигурност за експерти

Слика од маж кој го држи α7R V чија површина е влажна Слика од маж кој го држи α7R V чија површина е влажна

Работен процес и сигурност за експерти

Слика од маж кој ракува со својот паметен телефон додека фотографира со апаратот

Брз Wi-Fi за поврзување со компјутери, FTP и телефони

Вградениот Wi-Fi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) овозможува комуникација преку фреквенции од 2,4 GHz и 5 GHz и нуди поддршка за 2x2 MIMO за брз и стабилен пренос на податоци и сигурна комуникација.
Слика од фотоапарат што ги прикажува поставките за проследување во живо

Поддршка за UVC/UAC за користење како веб-камера

Лесно проследување во 4K е можно преку телефон компатибилен со UVC/UAC или преку компјутер со USB-приклучок[FN_03], поради што α7R V може да се користи како веб-камера со висока резолуција. 
Слика на која е прикажана структурата за дисипација на топлина

Ефикасна дисипација на топлина за подолго снимање

Фотоапаратот е целосно редизајниран за да овозможи ефикасна дисипација на топлина и да спречи прегревање. 8K-видео со 24p (25p), 10 бита и 4:2:0 може да се снима континуирано до приближно 30 минути.
Слика на која е прикажана отпорноста на прав и влага

Голема сигурност во работни средини со лоши услови

Заштитени се сите споеви на куќиштето, копчињата и капакот за преградата за батерии, заради посигурна надворешна употреба. Копчето за заклучување на објективот и мекиот материјал околу приклучокот ја зголемуваат отпорноста на прав и влага.
Слика на која е прикажан системот отпорен на прав

Системот ја зголемува ефикасноста за отстранување прав

Ултразвучниот механизам за придвижување предизвикува осцилирање на филтерот пред сензорот за слика со повеќе од 70.000 циклуси во секунда заради отстранување прав и честички од филтерот. Функцијата за затворање на блендата ја затвора блендата при менување објективи.
Држач дизајниран за добро ракување
Согласно советите на професионалците, дизајнот на држачот нуди поцврсто држење за полесно ракување со телефото објективи.
Product image of α7R V
Видлива светилка + IR-сензор
Овој сензор придонесува за попрецизен баланс на белата боја под флуоресцентна, LED или друга вештачка светлина.
Product image of α7R V
Затворање бленда при исклучување
Кога фотоапаратот се исклучува, блендата се затвора за да го заштити сензорот од прав за време на промената на објективот.
Product image of α7R V
Издржливост за напорно користење
За изработка на издржливото куќиште на фотоапаратот е употребена легура од магнезиум, а приклучокот за објективи е прицврстен со шест завртки за поддршка на тешки објективи.
Usage image
HDMI-приклучок од тип А

Како одговор на сè поголемата побарувачка за опции за снимање во RAW-формат, достапен е излезен 16-битен RAW-сигнал за надворешни снимачи преку HDMI-кабел*.

*Не се гарантира 100% отпорност на прав и влага.

Product image of α7R V
USB PD (напојување)

Достапна е поддршка за USB PD (напојување) за брзо полнење на батеријата во фотоапаратот*. Приклучете USB-полнач или пренослива батерија што поддржува USB PD** во приклучокот USB Type-C® на фотоапаратот за да го напојувате фотоапаратот или да ја полните внатрешната батерија 3 до 4 пати побрзо.

*Резолуцијата е ограничена на 1280 x 720 ако го поврзете уредот преку приклучокот USB Type-C® или повеќенаменскиот/микро USB-приклучок користејќи кабел USB 2.0.

**Внатрешни тестирања на Sony со функцијата [Auto Power OFF Temp.] поставена на [High].

Product image of α7R V
Два отвори, поддршка за CFexpress Type A

Двата отвори за медиуми поддржуваат картички UHS-I и UHS-II SDXC/SDHC и картички CFexpress Type A за поголем капацитет на податоци и поголеми брзини на читање/запишување*.

*Движењето на екранот може да биде ограничено кога ќе приклучите кабли во приклучоците на фотоапаратот.

Слика од производот α7R V
Слика од сцена со природа Слика од сцена со природа

Еколошки мерки и мерки за пристапност

Целта на Sony: искористување на средината еднакво на нула 

Целта на „Road to Zero“ на Sony Group е намалување на влијанието врз животната средина. Го подобруваме производството и дистрибуцијата на нашите фотоапарати и галантерија заради минимизирање на штетното влијание врз животната средина, почнувајќи од развој и производство, па сè до пакување и транспорт.
Лого за „Road to ZERO“

Реализација на нашиот план со α7R V

Материјали за пакување што можат да се рециклираат и не содржат пластика

Sony прави напори за да користи материјали за пакување што не содржат пластика и заштитуваат од потреси и удари0. За торбите се користат растителни и неплетени материјали1. Тоа придонесува за минимизирање на влијанието врз средината.
Слика од пакувањето на производот - кутија, картон итн.
Икона за помошна технологија
Помошна технологија за фотоапарати Alpha
Нашите фотоапарати Alpha имаат технологија за пристапност за лица со намален вид и подвижност.

Creators' Cloud 0

Creators' Cloud е платформа за креативна работа - од фотографирање до продукција - што спојува технологии за фотоапарати од Sony и AI-апликации на Cloud. Ова е место за откривање и соработка со креатори од целиот свет. Разгледајте апликации на интернет, за мобилни уреди и за компјутери што овозможуваат интеграција на фотоапаратите со услуги и апликации за снимање и продукција.
Слика од опрема во студио со компјутер и фотоапарат