Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи
Слика од цветови на цреша во цут Слика од цветови на цреша во цут

Извонредна резолуција

Слика од лице на жена, едното око е фокусирано одблиску

Ново достигнување во резолуцијата на α

Излезниот сигнал од сензорот за целосна слика Exmor R™ CMOS од 35 мм со задно осветлување и приближно 61,0 милиони ефективни точки, се обработува во реално време до највисок степен преку процесорот BIONZ XR™ за да добиете неверојатни детали и во фотографиите и во видеоснимките.

Дизајниран да обезбеди детали

Слика од сензорот за слика Exmor R CMOS

Сензор за целосна слика од 35 мм со 61,0 милион точки0

Сензорот е опремен со технологии за сензори од Sony, има ефикасно намалување на шум поради неговата структура со задно осветлување, леќи без меѓусебен простор, AR-слој (анти-рефлективно заштитно стакло) и не содржи оптички филтер за ниски фреквенции.
Слика од процесорот за обработка на слика BIONZ XR на уредот

Најновиот процесор за обработка на слика BIONZ XR

Одликувајќи се со осум пати поголема моќ за обработка од својот претходник, новиот BIONZ XR обработува големи количини на податоци со минимално доцнење и ја зголемува моќта на фотоапаратот за обработка на видеоснимки и фотографии.  
Слика од глава и гради на жена

Доследно прецизни бои и експозиција

Најновиот процесор BIONZ XR нуди уште подобра контрола на експозицијата и поголема прецизност за репродукција на бои. Новиот алгоритам за AE ја открива кожата на лицата и ја контролира експозицијата соодветно при фотографирање и снимање.
Слика од фотоапарат што прикажува избор на вид на RAW-датотека

Избор на квалитет и големина на RAW-слики

α7R V го поддржува форматот RAW без загуби со избор од три вредности за пиксели -L (60M), M (26M) и S (15M). Големините M и S нудат иста резолуција за видно поле од типот целосна слика и APS-C, за полесен работен процес при обработката по снимањето. 
Слика на која е прикажана вградена стабилизација на слика со 5 оски

Вградена напредна оптичка стабилизација со 5 оски

α7R V нуди стабилизација до 8 чекори само преку куќиштето, за прв пат во серијата α. На овој начин врши ефикасна стабилизација при фотографирање во затворени простории или ноќни сцени со бавна бленда, каде што е пожелно да се избегне зголемување на чувствителноста.

[1] Странично вртење [2] Ротирање [3] Вртење нагоре
Слика од жена која стои во шума и слика одблиску од нејзиното лице

Прецизна компензација на ниво на еден пиксел

Новиот алгоритам за стабилизација нуди прецизно откривање и контролирање на ниво на еден пиксел и максимално ја искористува резолуцијата на сензорот од 61,0 милиони точки за да ги истакне најмалите детали на субјектот.
Црно-бела слика од жена во шума

Функцијата Creative Look ја поддржува креативноста

Функцијата Creative Look нуди 10 однапред поставени параметри што можат да се користат без менување или да се уредуваат за да создадете разни „изгледи“ што можат да им помогнат на авторите да го прилагодат тонот во своите фотографии или видеоснимки. 
Слика од планина

Повеќекратното фотографирање со поместување на сензорот0 реагира на променливите услови 

Повеќекратното фотографирање со поместување на сензорот ја искористува прецизната контрола на вградената стабилизација на слика. Се снимаат најмногу 16 слики со поместување на сензорот што подоцна се спојуваат со помош на компјутер. Дури и малите движења на ниво на еден пиксел може да се откријат и компензираат со компјутерот што го врши спојувањето.