Sony и животната средина

Се стремиме да постигнеме искористување на животната средина еднакво на нула

Еколошки карактеристики на производите од Sony

Ние во Sony секогаш се стремиме да го намалиме влијанието врз животната средина со нашата голема палета на производи. Овие напори се очигледни во дизајнот кој е компактен, лесен, енергетски ефикасен и ја намалува потрошувачката на ресурси и енергија, како и во нашата посветеност за користење рециклирани материјали. 

Реални заштеди на енергија за виртуелен свет

PlayStation® им овозможува на луѓето да уживаат во нови светови со своите водечки перформанси. Но, реалната потреба за намалување на влијанието врз животната средина е сè поголема. Овде прикажуваме како напорите на Sony заштедуваат енергија и ресурси.

Заштеда на ресурси која е добредојдена

Мобилните производи го револуционизираат начинот на кој живеат и работат луѓето и нудат надеж за посветла иднина со иновативни функции и дизајни. Xperia™ Ear е една од тие моќни алатки. Дознајте како проширувањето на пазарот се урамнотежува со еколошката свест.

Погледнете повеќе производи од Sony со еколошки карактеристики

Технологија за животната средина од Sony

Ние во Sony создаваме технологии за животната средина со кои ќе го намалиме нашето влијание врз животната средина.

Многубројни добри идеи

Sony создаде CMOS сензор за целосна слика со подредена структура и внатрешна меморија за високи перформанси на α9. Како резултат се доби помал и полесен професионален фотоапарат за кој се потребни помалку ресурси

Слика од α9 од Sony.
Предводници на развојот на рециклирана пластика

Предводници на развојот на рециклирана пластика

Ние во Sony ја намаливме нашата употреба на необновливи ресурси со SORPLAS™ - рециклирана пластика што нуди и одржливост и високи перформанси, поради што е идеална за нашите нови производи.

Рециклирање и поголемо уживање при слушањето

Зголемувањето на употребата на рециклирана пластика е дел од еколошкиот план на Sony за искористување на животната средина еднакво на нула. Sony воведува нова пластика што придонесува за употреба на рециклирани материјали во аудио производите за висококвалитетен звук.

Рециклирана пластика: дел од вашата музика

Еколошки активности на Sony во светот

Секоја компанија во светот која е дел од групацијата Sony учествува во еколошки активности наменети за локалните заедници.

Сликата од учесниците на прошетка со водич кај штандовите за „Патот кон достигнување на нулата“ и AICHI на Обединетите Нации.

Европа

Правење живеалишта за пчели за биоразновидност

Вработените во Shanghai Suoguang Electronics на Hengsha Island,на еколошка прошетка со велосипеди.

Кина

Патување со мала емисија на јаглерод: возење велосипед/пешачење во Кина

Звучникот зафаќа приближно половина од ширината на неговиот претходник т.е. 50 см. Лесно се поставува на телевизори со мали држачи.

Јапонија

Помал звучник во вид на лента што заштедува ресурси

Morita Building со седиште во историскиот Studio Lot во Culver City, California.

Северна Америка

Morita Building сака да добие LEED сертификат

Деца кои го слушаат говорот за рециклирање на штандот на Sony.

Латинска Америка

Sony Inter-American, S.A. учествуваше на „Festi Harpia“ 2017 за поддршка на зачувувањето на биоразновидноста

Церемонија за садење одржана на фарма во јули 2016 година.

Пан Азија

Sony India со поддршка за агро-шумскиот проект „Доживотна грижа за дрвата“

Видеоснимки за еколошките активности на Sony

Angry Birds - Меѓународен ден на среќата

По повод на Меѓународниот ден на среќата на Обединетите Нации, иницијативата на Sony Pictures и Angry Birds промовира среќна планета и поттикнува дејствување против климатските промени.

Порака од извршниот директор

Ги забрзуваме нашите еколошки иницијативи додека напредуваме кон следната етапа

Еколошките иницијативи се едни од најважните теми на Sony во време кога еколошкиот став на компанијата е еден од стандардите што ги бараат корисниците.

Sony продолжи да ги промовира еколошките активности врз основа на еколошкиот план „Патот кон достигнување на нулата“ чија цел е искористување на животната средина еднакво на нула. За да ги забрзаме еколошките активности, ги воведовме еколошките цели „Еколошко управување 2020“ (година на исполнување: 2020). Приближувајќи се кон овие цели, целата групација, вклучувајќи го одделот за забава и одделот за електронски производи, ќе ги искористат своите најсилни особини во извршување на овие активности.

Групацијата Sony влезе во следната етапа од своите еколошки активности. Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи кориснички доживувања преку инспирирање и исполнување на љубопитноста на своите потрошувачи во целиот свет, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности со помош на еколошкиот план „Патот кон достигнување на нулата“.

Потпис на Kazuo Hirai

Kazuo Hirai

Претседател и извршен директор, деловен извршен директор на корпорацијата, Sony Corporation

Патот кон ДОСТИГНУВАЊЕ НА НУЛАТА

Еколошкиот план на Sony

Компаниите од групацијата Sony го поддржуваат нашиот еколошки план „Патот кон достигнување на нулата" за елиминирање на штетното влијание врз животната средина. Податоците за планот се достапни на специјална веб-страница.

Лого ознака за CSR REPORT 2017

CSR извештаи

CSR извештај за главните CSR активности на Sony.

Регулаторни и други информации за вашата земја

Дознајте повеќе за информациите поврзани со регулативите за вашата земја релевантни за производите на Sony.