Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи
Слика од вилинско коњче на гранка од дрво Слика од вилинско коњче на гранка од дрво

Нова генерација на AF

Слика од возач на тркачки автомобил кој носи кацига

AF со препознавање во реално време

AF-системот на α7R V нуди значително поголеми перформанси, благодарение на големите подобрувања на перформансите за препознавање субјекти. Технологијата за длабоко учење поддржува моќен AF со препознавање во реално време и посигурно следење во реално време, поткрепено со подобрен брз и хибриден AF врз поширока површина.
Слика од авион во лет со мали квадрати што ги прикажуваат 693-те AF-точки низ целата слика

Побрз и попрецизен AF со широка површина

Огромната моќ за обработка на новиот процесор BIONZ XR и подобрените алгоритми значително ги зголемуваат перформансите за AF. Максимум 693 точки за откривање фаза во густ распоред покриваат приближно 79% од површината на сликата.
Слика од жена која седи во слабо осветлен простор

Прецизен AF при слаба светлина до EV -4,0

Најновите алгоритми за AF овозможуваат прецизен AF дури и при мали нивоа на светлина до EV -4,0 во режимот AF-S. Исто така, α7R V има режим за приоритет на фокусот што нуди посигурен AF при слаба светлина или при користење помали решетки.
Слики од автомобил снимани континуирано со брзина од 10 fps со AF/AE со следење

Снимајте континуирано 583 RAW-слики со компресија и 10 fps0 

Континуирано фотографирање со брзина до 10 fps и максимално AF/AE со следење е можно преку механичката или електронската бленда. Фотоапаратот може да сними најмногу 583 RAW-слики со компресија при оваа брзина.
Макро слика од лисја

Групирање со фокус за да добиете најдобра слика

Фотоапаратот автоматски снима до 299 слики со последователно поместени фокусни точки, приспособени интервали и редослед. Изберете ја совршената слика или обработете повеќе слики по снимањето за да добиете креативни споени слики со невозможна длабочина на фокусот.
Слика од фотоапарат што ги прикажува поставките за заштита од треперење

Намалување на треперењето0

Треперењето предизвикано од вештачка светлина се намалува ефикасно, со избор од „Фотографирање без треперење“ за фотографии или „Променлива бленда“ за прилагодување на брзината на блендата според брзината на треперење кога фотографирате или снимате.
Слика од зајак во фокус

Континуиран DMF0

При фотографирање со автоматски фокус AF-C или AF-S, прстенот за фокусирање на објективот може да се ротира за моментално избирање на режимот за рачно фокусирање во секое време. На овој начин може лесно и брзо да го префрлите фокусот на друг субјект.