Прескокни до содржина

Паметен телевизор со Android

Вашиот паметен телевизор штотуку стана попаметен. Помислете на омилените содржини во паметниот телефон или таблет-уредот. Сега ќе можете да уживате во нив на подобар начин со BRAVIA® телевизор со Android.

Пар пребарува апликации за Android TV на паметен телевизор со Android

Добијте моментален пристап до сè

Уживајте во новата генерација на телевизори, каде што стандардните канали, содржините од интернет и апликациите за Android TV се совршено интегрирани во едноставен кориснички интерфејс. Со паметните телевизори со Android ќе можете да избирате содржини за да создадете доживувања што ќе бидат забавни за целото семејство.

Кажете што ќе сакате да видите со гласовното пребарување

Вашиот BRAVIA® телевизор со Android е создаден за брза и беспрекорна навигација. Со гласовното пребарување доаѓате побрзо до содржините. Можете дури и да побарате препораки за гледање од вашиот телевизор со Android: само кажете го омилениот жанр и вашиот паметен телевизор со Android ќе прикаже листа со соодветни серии и филмови. 

Пар користи гласовно пребарување за да пронајде забава на паметен телевизор со Android
Паметен уред што користи Google Cast за да се поврзе со паметен телевизор со Android

Зголемете ја забавата со Google Cast

Нашите паметни BRAVIA® телевизори со Android поддржуваат Google Cast™. Поврзете ги омилените уреди – вклучувајќи уреди со Android, iOS и лаптопи – со вашиот телевизор со Android за да гледате содржини, да слушате музика или да користите апликации.  

Цел свет на содржини и апликации

Најновата палета на BRAVIA® ви нуди апликации за Android TV во дневната соба. Google Play е совршен за пронаоѓање филмови и ТВ серии, за гледање популарни видеоснимки, за играње игри и многу повеќе. Изборот на апликации постојано се зголемува, така што секогаш ќе уживате во нови доживувања преку паметниот телевизор со Android.

Телевизор со паметен интерфејс на кој се прикажани апликации за телевизори, гласовно пребарување и забава
Луѓе споделуваат фотографии со пријателите на Android TV преку паметни телефони

Споделете спомени за само неколку секунди

Photo Sharing Plus кај паметните телевизори со Android од Sony им овозможува на најмногу десет луѓе да споделуваат содржини на телевизорот од нивните паметни телефони. Не е потребна интернет врска и Wi-Fi® рутер, па затоа не треба да се грижите за дополнителни уреди или кабли.