СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

X72K / X73K | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

X72K / X73K Series
Слика од X72K / X73K | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

108 см (43”)|126 см (50")

Слика од предната страна на телевизорот X72K BRAVIA со држач, прикажува портокалови материјали
Слика под агол од телевизорот X72K BRAVIA со држач, прикажува портокалови материјали
Слика под агол од телевизорот X72K BRAVIA со држач, прикажува портокалови материјали
Слика од задната страна на телевизорот X72K BRAVIA
Слика одблиску од рамката на телевизорот X72K BRAVIA што прикажува портокалови материјали
Слика одблиску од држачот на телевизорот X72K BRAVIA што прикажува портокалови материјали
Слика од предната страна на телевизорот X72K BRAVIA што прикажува портокалови материјали
Уживајте во 4K HDR - возбудливо доживување

Овој 4K-телевизор BRAVIA од Sony прикажува живописни и реални слики за да уживате во возбудата што ја нудат филмовите и игрите. Благодарение на поддршката за различни HDR-формати, меѓу кои и HDR10 и Hybrid Log-Gamma, тој нуди максимален 4K-квалитет од дисковите, емитувањата или проследувањата во вашиот дом.

Пријавете се веднаш за да ги добивате нашите најнови вести и ограничени понуди. Кликнете на линкот подолу за да не пропуштите ништо.

Лого за BRAVIA ENGINE
Подобрување на сликите со бои и длабочина

Независно дали гледате дигитални или аналогни содржини, BRAVIA ENGINE врши дигитална обработка за да создаде детални слики со висока резолуција и помалку шум. Тој ги оптимизира боите и контрастот на телевизорот за да уживате во живописни и длабоки сцени.

Прикажува поширока и попрецизна палета на бои

TRILUMINOS, со помош на процесорите BRAVIA Engine, го проширува спектарот на бои и репродуцира повеќе бои од стандардните телевизори. Ги анализира и обработува податоците од сликите за да понуди поприродни и попрецизни бои, за сликите да изгледаат колку што е можно пореално.

Слика поделена на два дела каде што се прикажани разнобојни балони со и без TRILUMINOS PRO
Семејство и пријатели седат на кревет, телевизор монтиран на ѕид прикажува мени за забава од Android TV
Треба само да кажете што сакате да гледате

Пронајдете нови омилени содржини побрзо, со гласовно пребарување. Почнете да гледате серија или филм со изговарање на името или пребарувајте гласовно изговарајќи „find action movies“. Притиснете го копчето за да започнете.

Енергетски ефикасни и безбедни за животната средина

Телевизорите BRAVIA се дизајнирани за врвно доживување при гледањето и не се штетни за животната средина. Посветени сме да ја заштитиме животната средина при производството на нашите телевизори. Режимот за исклучување на екранот ја исклучува сликата на екранот доколку слушате само музика, за да заштеди енергија.

Лого за „Патот кон достигнување на нулата“
Лого за Assistive Technology
Помошна технологија на Android TV

Нашите телевизори имаат технологија за пристапност за лица со намален вид, слух и подвижност.

Спецификации и функции

Уживајте во подобра забава со овој 4K Ultra HD-телевизор со Android TV™. Пронајдете нови филмови и серии за неколку секунди со практичната гласовна контрола.

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот