СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

W800 | HD Ready | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

W800 Series
Слика од W800 | HD Ready | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

80 см (32")

A+Енергетска ознака и информации за производ

Информации за производот

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)
0,50 W
Резолуција на екранот (Х x В, точки)
1366x768
Слика од W800 | HD Ready | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)
Слика од W800 | HD Ready | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)
Слика од W800 | HD Ready | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

Функции

Слика од авион со HDR-детали

Висок динамички опсег

Овој телевизор ви ја нуди возбудата од филмовите и игрите со живописни детали со HDR. Тој поддржува повеќе формати HDR, меѓу кои и HDR10 и Hybrid Log-Gamma.

Лого за BRAVIA ENGINE

BRAVIA технологија

BRAVIA ENGINE врши целосно дигитална обработка и создава слики со висока резолуција и помал шум и од дигиталните и од аналогните сигнали. Освен тоа, тој максимално ја зголемува моќта на уредот за да ги подобри боите и контрастот, за да уживате во слики со живописни бои и длабочина.

Семејство и пријатели уживаат во забавата што ја нуди Android TV

Android TV™

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале - само изговорете и добијте ја веднаш. Овој паметен телевизор со Android и напредна гласовна контрола може веднаш да ви прикаже филмови и серии преку апликации или емитувања.  

Жена контролира телевизор со нејзиниот глас

Гласовно пребарување

Пронајдете ги омилените содржини брзо како никогаш досега со помош на вашиот глас. Со гласовното пребарување нема сложена навигација или заморно пишување - треба само да побарате.

Лого за Chromecast built-in

Chromecast built-in

Chromecast ви овозможува да ги проследувате омилените видеоснимки, игри и апликации од мобилниот уред кон телевизорот со Chromecast built-in со максимален квалитет. Сè што е потребно за да ги зголемите саканите содржини е еден допир на копчето за префрлување на екранот од уредот со Android или iOS. Проследувајте содржини, а потоа продолжете да пребарувате преку телефонот или таблет-уредот.

Лого за USB HDD REC

USB HDD REC

Складирајте ги вашите омилени емисии на надворешен USB хард диск за да уживате во нив кога ќе посакате. Снимањето на HDD преку USB овозможува снимање со еден допир и со тајмер на дигитални емитувања на кој било USB HDD со капацитет до 2TB. Додека гледате, само притиснете го копчето REC за да започнете да снимате, а снимањето автоматски ќе запре на крајот од програмата.

Лого за „Патот кон достигнување на нулата“

Рециклирај. Обнови. Намали.

Телевизорите BRAVIA придонесуваат за заштита на животната средина. Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот.

Погледнете еко функции

Спецификации

Уживајте во одлична забава со приближно Full HD-слики, Android TV™ и кристално јасен звук.

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот