ZV-1F

Снимајте подобри видеоблогови
Разгледајте го ZV-1F

ZV-1F е практичен за користење, нуди извонредни слики и претставува идеален следен чекор за креатори на содржини и видеоблогери. Дознајте повеќе.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Извонредни слики
Снимајте најдобри снимки
Групен автопортрет снимен со ZV-1F
Опфатете сè во кадарот

Со ZV-1F може да доловите сè - тој ви овозможува да снимате групни автопортрети со простран приказ на сцената во заднина. Објективот со извонредно широк агол од 20 мм доловува пошироко видно поле од визуелното поле на човекот, па затоа може да снимате слики со извонредна длабочина и перспектива, дури и во тесен простор, и внатре и надвор.

Слики што прикажуваат тонови на кожа на четири различни луѓе
Прекрасни тонови на кожа за сите

Изгледајте најдобро кога снимате. ZV-1F прецизно го доловува тонот на вашата кожа без специјални поставки, и ќе изгледате здраво и природно. Достапен е и ефект за мека кожа со опции за ИСКЛУЧЕНО/ниско/средно/високо што ќе ја прилагодат мекоста на вашата кожа.

Портрет на кој е прикажано како работи AF на очи и како го задржува фокусот врз лицето
Остар AF, светло лице

Со AF на очи, фотоапаратот автоматски препознава лица и очи и ќе се погрижи да бидете во фокус кога сте пред објективот. Преместувањето на фокусот врз друг субјект е лесно - само допрете го екранот. Не грижете се ни за осветлувањето бидејќи AE со приоритет на лице автоматски го осветлува вашето лице.

Одговорност за користење податоци

Функцијата за регистрирање лица користи биометриски податоци. Вие сте одговорни за собирањето и користењето на таквите податоци, како и почитувањето на соодветните локални закони. За повеќе информации, посетете го веб-сајтот подолу.

Неверојатни слики

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Лесно дефокусирање со притиснување едно копче

Снимајте прекрасни и дефокусирани заднини како професионалец, со притиснување на преклопникот за ефект на дефокусирање. Големиот сензор на слика од тип 1,0 на фотоапаратот овозможува оптичко дефокусирање. Изберете [Defocus] за да го истакнете субјектот наспроти дефокусирана заднина или притиснете [Clear] за целата слика да биде во фокус.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Импресивни бои што ќе одговараат на вашиот стил

Снимајте слики со прекрасни бои од самиот почеток без да се грижите за уредувањето. Со ZV-1F не ви треба модерна опрема за модерни бои - изберете некој од 10-те однапред поставени параметри за да добиете професионални снимки што ќе одговараат на сцената и вашиот стил.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Бавно или брзо, со допир на копче

Доловете ги емотивните моменти со забавени движења или зголемете ја енергијата за да добиете прекрасни сцени - сето ова без уредување. Со ZV-1F може да ја прилагодувате брзината на снимените материјали со притиснување на копчето S&Q. Снимајте јасни видеоснимки со забавени брзини до 5x или снимајте движења што се побрзи до 60x за да ја реализирате вашата замисла. 

Дизајниран за сите стилови на снимање
Врвни снимки во движење или од место

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Стабилни содржини дури и кога одите

Снимањето на светот околу вас за вашите гледачи резултира со одлични содржини, но нестабилната слика може да им пречи. ZV-1F ви овозможува да снимате јасни видеоснимки дури и кога одите. Стабилизацијата на слика со активен режим го минимизира заматувањето на сликата при рачно снимање за да добиете постабилни снимки.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Идеално за видеа за оценување на производ

Ставете ги производите во центарот на сцената со еден допир. Треба само да ја поставите опцијата за изложба на производи и да го задржите производот во центарот на кадарот. Фотоапаратот ќе го фокусира автоматски, без потреба од дополнителни гестикулации. Оставете ги гледачите да се фокусираат на најважното, во најважен момент.

Јасен звук во секое време и на секое место
Слика на која е прикажан микрофонот со насочување и 3 капсули
Дизајниран за снимање јасни гласови

Внатре или надвор, ZV-1F е дизајниран секогаш да го снима вашиот глас јасно независно каде снимате. Вградениот микрофон со насочување и 3 капсули го снима звукот пред фотоапаратот, нудејќи ви висококвалитетен звук, за да можете да ја искористите енергијата за креативност наместо да се грижите за звукот додека снимате.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Јасен звук дури и на ветровите денови

Кога снимате надвор и се борите со ветерот, ZV-1F ќе го сними вашиот глас јасно благодарение на испорачаната заштита од ветер која значително го намалува шумот предизвикан од ветерот.

Создаден за лесно снимање видеоблогови
Работи одлично со вашиот паметен телефон
Слика од човек кој снима вертикално видео
Вертикални видеоснимки на едноставен начин

Снимајте вертикални видеоснимки за социјални медиуми, исто како со телефон. ZV-1F ви нуди и опција за ротирање хоризонтални видеоснимки во самиот фотоапарат, без потреба од дополнително уредување. Вертикалните видеоснимки се означуваат автоматски за да можете да ги префрлите директно во вашиот телефон и брзо да ги споделите со светот.

Слика од паметен телефон поврзан со фотоапарат, прикажува слика од фотоапаратот
Поврзете го вашиот паметен телефон за да направите повеќе

Префрлете ги сите снимени слики и видеоснимки во вашиот паметен телефон преку Wi-Fi со помош на апликацијата Imaging Edge Mobile Plus™. Таа го претвора вашиот телефон во далечински управувач за далечинско снимање.

Слика на која се прикажани ознаките за снимки
Изберете ги најдобрите сцени

Префрлете ги само сцените што ви требаат и заштедете време и простор во телефонот. Со додавање ознаки за снимки додека снимате или гледате видеозаписи, може да отсечете видео од 15, 30 или 60 секунди што ќе го пратите директно во телефонот. Ознаките за снимки ви овозможуваат и полесно пронаоѓање на сцените што сакате да ги искористите.

Едноставен пристап
Слика од ситуација во која човек контролира фотоапарат со допир
Едноставна и интуитивна контрола

Дури и корисниците кои прв пат користат фотоапарат ќе можат веднаш да почнат да фотографираат со ZV-1F. Нема потреба да учите сложени поставки. Иконите за контрола се прикажуваат на екранот и лесно се прилагодуваат со само еден допир.

Слика од производот со вклучена сигнална светилка и црвена рамка
Не заборавајте да го притиснете копчето за снимање

Заборавете на случајното пропуштање на случувањата. Кога ќе притиснете за да снимате, светилката за снимање ќе почне да свети во црвена боја и на екранот ќе се прикаже црвена рамка, за веднаш да утврдите дека ги снимате важните моменти.

Слика од производот во рака
Исклучително пренослив

Фотоапаратот е мал, лесен и дизајниран да се носи секаде - исто како вашиот паметен телефон. Снимајте го секојдневниот живот без напор и доловувајте содржини во движење.

Повисоко ниво на видеоблогови
Зголемете ги вашите содржини и креативност
Слика од ZV-1F со изборен држач за снимање
Користете држач за снимање кога снимате видеоблогови

Снимањето видеоблогови е попрактично и поудобно со држачот за снимање GP-VPT2BT што ви овозможува да снимате постабилни снимки, а може да се користи и како статив. Рачката за зумирање и копчето за снимање се на страната на држачот, за да не се напрегате да ги достигнете копчиња.

Слика од корисник кој снима автопортрет со фотоапарат и држач за снимање, го користи безжичниот микрофон ECM-W2BT
Повисоко ниво на квалитет на звук

Зголемете го квалитетот на звукот во вашите видеоблогови со помош на надворешни микрофони. Поврзете го ECM-G1 за јасно доловување на звукот директно пред фотоапаратот – елиминирајќи го несаканиот шум од сите страни – или снимајте го вашиот глас од далечина со безжичниот микрофон ECM-W2BT.

Слика од корисник кој проследува во живо преку ZV-1F
Едноставно проследување со еден кабел

Претворете го ZV-1F во висококвалитетна веб-камера со тоа што ќе го поврзете со компатибилен уред преку USB. Сензорот за слика од тип 1,0 и Creative Look создаваат живописни слики, а микрофонот со насочување и 3 капсули ќе ви понуди одличен звук.

За подобар и поодржлив свет
Го намалува нашето влијание врз животната средина
Слика од заштита од ветер и пластични шишиња
Заштита од ветер создадена од рециклиран полиестер

Ние во Sony ја зголемивме употребата на рециклирани материјали за да ја опфатиме и галантеријата. Со внимателно тестирање на квалитетот на звукот и ефикасноста на заштитата од ветер, создадовме заштита од ветер од влакна направени само од рециклиран полиестер и притоа го намаливме влијанието врз животната средина и ги задржавме перформансите.

Слика од фотоапарати од Sony со SORPLAS
Користење рециклирана пластика

Во изминатите десет години искористивме 379 тони рециклирана пластика за нашите дигитални фотоапарати и видеокамери. Тоа се должи на SORPLAS™, рециклирана пластика што нуди одржливост и високи перформанси. Куќиштето на ZV-1F содржи SORPLAS заради намалување на неговото влијание врз средината.

Слика од пакувањето на ZV-1F
Намалување на пластичните пакувања

За да ја запреме употребата на пластика во пакувањата, сега користиме растителен и неплетен материјал или хартиени ќеси за обвиткување на производите, а притоа ги задржуваме заштитните и обложувачки својства на пластиката.

Слика од иницијативата „Патот кон достигнување на нулата“ на Sony
Целта е да се запре искористувањето на животната средина

Инспириран од убавината на светот, Sony придонесува за зачувување на Земјата, а сепак им овозможува на креаторите да создаваат поубави и покреативни содржини. Со цел да постигнеме искористување на животната средина еднакво на нула низ целата групација на Sony до 2040 година, ќе ги забрзаме бројните иницијативи за животната средина.

Спецификации и функции

ZV-1F е дизајниран да биде ваш прв фотоапарат за видеоблогови, опремен со објектив со извонредно широк агол од 20 мм што е практичен за автопортрети, држач на самото куќиште и светилка за снимање. Микрофонот со насочување, 3 капсули и заштита од ветер ќе го снима вашиот глас јасно и со помалку шум предизвикан од ветер, а преклопникот за ефект на дефокусирање и опцијата за изложба на производи ќе ви помогнат да снимате поинтересни видеоснимки без напор.
  • Примарен објектив со извонредно широк агол од 20 мм, идеален за групни автопортрети и сцени во заднина

  • LCD-екран со променлив агол за автопортрети

  • Рамка со 425 AF-точки со откривање на контраст за фокусирање со голема прецизност

  • Заштита од ветер за снимање јасни гласови на отворено

  • Вграден микрофон со насочување и 3 капсули за висококвалитетен звук

Тип на сензор
Exmor RS CMOS-сензор од тип 1,0 (13,2 мм x 8,8 мм), сооднос на слика 3:2
Број на точки (ефективни)
Прибл. 20,1 милиони точки
ISO чувствителност (видео)
Автоматски:(ниво на ISO 125-ниво на ISO 6400), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат