Ви го претставуваме фотоапаратот за видеоблогови ZV-1F | Sony

Текст „Фотоапарат за видеоблогови ZV-1F“ прикажан врз одзумирана слика од предна страна на фотоапарат со прикачена заштита од ветер, LCD-екран што се преклопува, поставен на држач за снимање, со вклучена сигнална светилка, а на екранот се прикажува слика од видеоблогерот; потоа се прикажува текст „Снимајте подобри видеоблогови“, а бојата на куќиштето и објективот преминуваат од црна во бела боја

 

Текст „Го осветлува вашето лице“ прикажан врз автопортрет од видеоблогерката која говори кон фотоапаратот и носи чаша пијалак во рака низ куќата, ја прикажува експозицијата на лицето што не се менува и покрај промените во амбиенталното осветлување

Снимка од видеоблогерка која снима видео од својот пијалак, со заштита од ветер прикачена на фотоапаратот што е поставен на држач за снимање, со вклучена сигнална светилка

Текст „Природни тонови на кожа“ прикажан врз автопортрет од видеоблогерка која говори кон фотоапаратот и го покажува природниот тон на кожата

 

Сликата преминува на друга видеоблогерка која снима автопортрет додека оди надвор; потоа се прикажува текст „Останете во фокус“ врз автопортрет од видеоблогерката која говори кон фотоапаратот, со бел правоаголник врз нејзиното око што означува дека е активен AF на очи во реално време кој го открива и фокусира окото

Снимка од видеоблогер кој сретнува два пријатели, го држи фотоапаратот прикачен на држач за снимање; потоа снима автопортрет од сите тројца; потоа се прикажува текст „Извонредно широк агол“ врз автопортретот, каде што се гледа дека аголот на гледање е доволно широк за да ги опфати сите тројца во кадарот, иако фотоапаратот е испружен со рака на кратко растојание

 

Текст „Светла слика при слаба светлина“ прикажан врз снимки од неколку пријатели на забава во слабо осветлена просторија

Текст „Брз фокус за оценување производи“ прикажан врз снимка од една од пријателките која ги покажува очилата за сонце кон фотоапаратот, што ги фокусира очилата за сонце и ги дефокусира луѓето и заднината

Текст „Активна стабилизација“ прикажан врз снимка од неколку пријатели кои танцуваат на забава, еден од нив снима автопортрет со фотоапарат прикачен на држач за снимање; потоа, автопортретот снимен во овие услови го покажува ефектот на стабилизацијата

 

Сликата преминува на скејтбордер во скејтпарк кој снима автопортрет со фотоапарат прикачен на држач за снимање; потоа се прикажуваат текстови „Треба само да притиснете“ и „Заматена заднина“ додека видеоблогерот го притиснува преклопникот за ефект на дефокусирање, потоа се прикажува снимка одблиску со фокус врз тркалата на скејтбордот, а подалечните предмети во заднина се заматени; потоа се прикажува снимка од видеоблогерот кој снима автопортрет

Текст „Забрзани движења“ што се прикажува врз брза серија на слики со забрзани движења од друг скејтер

Снимка од фотоапарат прикачен на држач за снимање што се користи како статив, со прикачена заштита од ветер и вклучена сигнална светилка на држачот; потоа се прикажува текст „Забавени движења“ врз серија на слики со забавени движења од скејтер кој скока

 

Текст „FL Creative look“ прикажан врз автопортрет од скејтер во скејтпарк
Текст „VV2 Creative look“ прикажан врз автопортрет од пријатели кои танцуваат на забава во затворена просторија
Текст „SH Creative look“ прикажан врз снимка одблиску од листови од нане во чаша со заматена заднина; потоа приказот во снимката се одзумира за да се прикаже видеоблогерот кој снима слика одблиску од храна во чинија и го држи фотоапаратот прикачен на држач за снимање, со прикачена заштита од ветер и вклучена сигнална светилка на држачот

Снимка од видеоблогер кој снима автопортрет; потоа се прикажува снимка од два пријатели на маса

Текст „Ракување на допир“ прикажан врз снимка одблиску од LCD-екран на фотоапарат, корисникот ја допира сликата со листови од нане во чаша, со зелен правоаголник што ја означува транзицијата на фокусот врз нането; потоа се прикажуваат различни снимки од пријателите

 

Сликата преминува на фотоапаратот ZV-1F прикачен на статив во вертикална положба, видеоблогерот ракува со фотоапаратот далечински преку паметен телефон; потоа се прикажува текст „Далечинско фотографирање“ врз снимка од паметен телефон чиј екран покажува слика од три пријатели, а врз едниот од нив се прикажува бел правоаголник што означува дека лицето му е во фокус

Различни снимки од четири пријатели, вклучувајќи го и видеоблогерот кој танцува додека снима со фотоапаратот

Текст „Означете ги најдобрите сцени“ прикажан врз снимка одблиску од LCD-екран на фотоапарат, каде што се гледа како корисникот го допира копчето за ознаки за снимки; потоа пријателите ги прегледуваат сликите; потоа се прикажува снимка одблиску од фотоапарат и паметен телефон со текст „Брз пренос на податоци“ каде што се гледа напредокот на преносот на слики од фотоапаратот во паметниот телефон, потоа се прикажува порака за завршен пренос

 

Сликата преминува на скејтбордер во скејтпарк кој снима автопортрет; потоа се прикажува текст „Без шум од ветер“ врз снимка од видеоблогер кој прикачува заштита од ветер на фотоапаратот; потоа се прикажува текст „Снимање јасни гласови“ со нарација: „Многу е ветровито, па затоа ја прикачив заштитата од ветер на фотоапаратот, не треба да се грижам повеќе за тоа. Треба да почнам да цртам по мојот скејтборд, ајде!“ додека видеоблогерот почнува да црта по скејтбордот во разни бои

Текст „Подобрете го проследувањето на интернет во живо“ прикажан врз снимка од фотоапарат прикачен на држач за снимање што се користи како статив, со прикачена заштита од ветер и вклучена сигнална светилка на држачот, за снимање автопортрет, покрај компјутер што ја прикажува истата слика како фотоапаратот, каде што видеоблогерот носи слушалки додека проследува на интернет во живо; екранот на компјутерот покажува коментари од гледачите

 

Сликата преминува на скејтпарк каде што човек го гледа проследувањето во живо на својот паметен телефон; потоа се прикажуваат уште три пријатели што го гледаат проследувањето на своите паметни телефони; потоа се прикажува група пријатели кои танцуваат додека видеоблогерот го држи фотоапаратот во рака; потоа се прикажува група пријатели кои снимаат видеоблогови за храна; потоа се прикажува група пријатели на отворена локација; потоа повторно се прикажува скејтбордер во скејтпарк; потоа се прикажува група пријатели во кафе-бар со фотоапарат на масата, прикачен на држач за снимање што се користи како статив, а потоа се прикажува портрет снимен одблиску од оригиналниот видеоблогер во таа група; потоа се прикажуваа неколку различни сцени

 

Текст „Направен од рециклирани материјали и помалку пластика“ прикажан врз зумирана слика од ZV-1F со пелети SORPLAS и хартиено пакување со логото SONY

 

Текст „Претворете ги вашите моменти во приказна“ прикажан врз серија снимки од различни видеоблогери; потоа се прикажува текст „Снимајте подобри видеоблогови“ врз одзумирана снимка со приказ на задната страна на ZV-1F што прикажува слика од видеоблогер на LCD-екранот и има прикачено заштита од ветер, потоа сликата ротира и ја прикажува предната страна со вклучена сигнална светилка и текст „Фотоапарат за видеоблогови ZV-1F“

 

Лого „SONY“