Многубројни добри идеи

Sony создаде CMOS сензор за целосна слика со подредена структура и внатрешна меморија за високи перформанси на α9. Резултатот е помал и полесен професионален фотоапарат за кој требаат помалку ресурси .

Нова дефиниција за фотоапарат со заменливи објективи

И покрај стабилниот напредок во дигиталната обработка на слика, механичките ограничувања им ги намалуваат придобивките на корисниците на дигитални SLR уреди и овозможуваат минимални подобрувања во големината и функциите.
Сега, со оваа револуционерна иновација, Sony ги надмина тие ограничувања за одново да ја дефинира иднината на фотоапаратите со заменливи објективи. Exmor RS, првиот CMOS сензор на светот за целосна слика од 35 мм со подредена структура и внатрешна меморија, нуди значително поголеми перформанси и брзина од другите модели, а се изработува со помалку ресурси.

Exmor RS. Еволуција во пракса
Exmor RS. Еволуција во пракса

Сензорот на α9 нуди огромен напредок во перформанси и квалитет на слика со неверојатно стабилниот AF, тивкото континуирано фотографирање без вибрации со брзина од 20 fps и визирот без затемнување.

CMOS сензор за целосна слика од 35 мм со подредена структура и вградена меморија

Сензор дизајниран за перформанси 

Новиот CMOS сензор со подредена структура кај α9 нуди професионални перформанси без ограничувањата на механичките системи вградени кај стандардните дигитални SLR уреди.
Првиот сензор со подредена структура во индустријата со голема брзина создава слики со прибл. 24,2 ефикасни милиони точки и нуди до 20x поголема брзина на читање благодарение на вградената меморија на сензорот. 

[1] Електронско коло за обработка на сигнали со голема брзина [2] Површина со точки [3] Процесор за обработка на слика [4] Внатрешна меморија

Повеќе резултати со помалку ресурси.

Револуционерниот Exmor RS сензор за слика на α9 ги нуди сите функции како стандардните дигитални SLR уреди со огледало, механичка бленда, AF сензор и оптички визир, а притоа овозможува значително намалување на големината и тежината на фотоапаратот. 

Моќен и попрактичен за носење
Моќен и попрактичен за носење

Благодарение на Exmor RS сензорот, сите три димензии на α9 се прибл. 20% помали од стандардните DSLR уреди за целосна слика како што е првиот модел за целосна слика α900 на Sony. Лесен за носење постојано и насекаде, како никогаш досега.

α9 е доказ за посветеноста на Sony за функционалност и квалитет на слика, како и поголема подвижност при фотографирањето. Еволуцијата на CMOS сензорот за целосна слика од 35 мм кај α9 нуди водечки перформанси за слика и придонесува за значително намалување на големината на фотоапаратот.

Нов и лесен врвен модел

Пред приближно 10 години, Sony ја воодушеви индустријата со α900 - својот прв дигитален SLR за целосна слика од 850 гр.. Новиот α9 тежи само 588 гр., што е 30% помалку, за поголема преносливост и стабилност.

Нов и лесен врвен модел
Високи перформанси за иднината

Yasufumi Machitani
Водач на проектот за α9

Високи перформанси за иднината

Иновација од која сите придобиваат 

Професионалните фотографи треба да доловат прекрасни моменти за да создадат емотивни приказни - за вести, спортски настани или свадби. За да ги задоволиме тие потреби, но и за да напредуваме кон целта на Sony за искористување на животната средина еднакво на нула, ние постојано се стремиме да создаваме помали и полесни фотоапарати без намалување на квалитетот и брзината.
Нашиот нов CMOS сензор за целосна слика со подредена структура нуди неверојатни перформанси за обработка на слика. Тој нуди и повеќе функции со што ги намалува големината и тежината на компонентите на α9. Сето тоа е дел од потрагата на Sony за најефикасна употреба на природните ресурси, како и создавање напредни технологии и производи.

Друга страница за технологија од Sony