Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

α7R II

Доловување на реалноста

Ви го претставуваме α7R II за целосна слика со големина на дланка - „R“ ја надополнува револуцијата во резолуцијата со поголема чувствителност, одзив и префинетост.

Достапен е нов софтвер.
Дефинирајте ја следната димензија

Со неспоредлив нов сензор за слика

Сега во сликата влегува уште поголем квалитет. Со првиот CMOS сензор за слика во светот од 35 мм за целосна слика со задно осветлување и 42,4 милиони точки, α7R II од Sony ја подобрува резолуцијата на сликата, чувствителноста (до ISO 102400) и брзиот одзив. Обемната покриеност на AF со откривање на фаза во извонредно широката фокусна површина на брзиот хибриден автоматски фокус овозможува остро фокусирање на објектот низ целиот кадар, а стабилизацијата на слика во 5 оски го намалува заматувањето кое го намалува квалитетот на рачно снимените слики. Високата резолуција е дополнително подобрена со можноста за снимање видеоснимки во 4K со обработка на сите точки без соединување на точките. Со толку многу функции спакувани во компактна форма, очигледно е дека ќе добиете повеќе од очекуваното.

Прв сензор во светот за цела слика со задно осветлување

Поголема резолуција, чувствителност и брзина на читање

Како прв сензор во светот од 35 мм за целосна слика со задно осветлување, овој CMOS сензор за слика со 42,4 милиони точки ја подобрува ефикасноста за собирање светлина, го зголемува размерот на електронското коло и, со помош на бакарната инсталација за брз пренос, генерира податоци со приближно 3,5 пати поголема брзина, а истовремено го минимизира шумот на сликата за да ги открие најмалите детали во секоја слика.

Побрз, попаметен, пореалистична обработка

Процесорот за обработка на слика BIONZ X™ ефикасно и прецизно ги обработува огромните податоци со 42,4 милиони точки од новиот сензор за слика, за да добиете пореалистичен, појасен и поприроден приказ на слики со мал шум.

Нов 14-битен некомпресиран RAW формат

Сега имате поголем избор на формати за да добиете ненадминат квалитет и опсег на тонови.

Појасни и поживописни слики

Напредни функции за уште поголема резолуција

Одличните перформанси и многубројните иновативни функции го достигнуваат неговиот максимален потенцијал. Со извонредни 42,4 милиони точки, новиот сензор за слика кај α7R II ви овозможува да го истражувате светот со неверојатни детали, а фотоапаратот не користи оптички нископропусен филтер кој може да ја намали високата резолуција. За да го намали заматувањето на сликите, новосоздадената бленда со намалени вибрации на фотоапаратот го минимизира, а режимот за бесшумно фотографирање го отстранува, тресењето предизвикано од движењето на блендата. Сè поголемата палета на FE објективи ви нуди повеќе од неспоредливата јасност која ја создава сензорот од секоја перспектива.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Брз хибриден AF за поголема острина

Благодарение на напредниот сензор за слика и алгоритамот за AF, брзиот хибриден AF систем на α7R II нуди многу поголема покриеност на AF, брзина и перформанси за следење.

Media Object

Прикажи видео

Уште поголема покриеност со AF
Уште поголема покриеност со AF

399 AF точки кои опфаќаат 45% од вкупната површина на сликата — повеќе од сите други дигитални фотоапарати.

Побрз одзив при AF
Побрз одзив при AF

Забрзаното читање податоци (благодарение на сензорот со задно осветлување) и брзиот хибриден AF систем ја зголемуваат брзината на AF за 40%.

Повеќе можности за континуирано фотографирање
Повеќе можности за континуирано фотографирање

Брзото читање и напредниот алгоритам овозможуваат извонредна прецизност за следење на предметите при фотографирање со 5 fps.

Брз хибриден AF за видеоснимки
Брз хибриден AF за видеоснимки

Извонредно прецизното и јасното фокусирање кај овој систем е совршено за поголемите предуслови за видеоснимките во 4K.

AF со откривање на фаза со објектив со A-приклучок
AF со откривање на фаза со објектив со A-приклучок

Предностите на AF со откривање на фаза ги добивате дури и кога е прикачен објектив со A-приклучок преку LA-EA3 (LA-EA1).

Секогаш задржете ги очите во фокусот

AF на очи (достапно со AF-C) нуди одлични перформанси за автоматско фокусирање со откривање очи и стабилно следење на очите на подвижните објекти. Лесното одржување на оптимален фокус кај подвижните објекти може целосно да го промени начинот на снимање портрети.

Секогаш задржете ги очите во фокусот
Извонредна стабилизација на слика со 5 оски

Специјално прилагодени за сензори за слика со висока резолуција

За да ги оптимизирате придобивките од неверојатно високата резолуција на α7R II, особено при фотографирање непредвидливи случувања или кога се движите, процесот на фотографирање треба да биде колку што е можно постабилен - во спротивно, дури и најмалиот потрес на фотоапаратот може да ја замати сликата. Системот за стабилизација со 5 оски е внимателно прилагоден за да одговара на перформансите на α7R II со 42,4 милиони точки, за да можете да зумирате далечни објекти, да снимате слики одблиску и да доловувате ноќни сцени со минимално тресење на фотоапаратот и заматување и да добиете максимална јасност.

4K квалитетот за видео е на највисоко ниво досега

Најдобро филмско доживување со висока резолуција

Очигледно е дека α7R II е оптимизиран за снимање 4K (QFHD: 3840 x 2160) видеоснимки, особено во формат од 35 мм, бидејќи ги обработува сите вчитани податоци од секоја точка без соединување на точките, заради ефикасно отстранување на заматувањата. Снимениот материјал содржи видливо поостри, попрецизни и појасни детали отколку стандардните 4K видеоснимки. Исто така, како првиот фотоапарат за целосна слика кој може да снима видеоснимки со 4K резолуција во формат за целосна слика од 35 мм, α7R II ги зголемува вашите можности за приказ на квалитетни слики со помош на новосоздадениот сензор за целосна слика со задно осветлување.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Погледнете повеќе видеоснимки
Погледнете повеќе видеоснимки
Обликувајте го кадарот по ваша желба

Снимајте содржини од соодветна перспектива

Изберете целосна слика или формат од 35 мм кога снимате со Full HD или 4K резолуција, во зависност од вашата креативна замисла. Во секој случај, сè изгледа прекрасно низ целата слика.

Обликувајте го кадарот по ваша желба
XAVC S формат со голема бит-стапка
XAVC S формат со голема бит-стапка

XAVC S форматот поддржува снимање во 4K со максимална бит-стапка од 100 Mbps, како и снимање во Full HD со бит-стапка од 50 Mbps, така што α7R II може да снима видеоснимки исполнети со исклучително прецизни движења.

Подготвени за долготрајно користење

Фокусирајте се на силата, итрината и сигурноста

α7R II е најцврстиот и најиздржливиот α фотоапарат кој е направен досега, солидно изработен за користење во секакви услови, дури и кога на него се прикачени големи објективи. Исто така, тој е дизајниран да биде софистициран и содржи напредни функции кои беспрекорно ја надополнуваат високата резолуција од 42,4 милиони точки на сензорот за слика.

Погледнете ја вистината на екранот

XGA OLED со T* слој од ZEISS®

EVF со T* слој од ZEISS® кој ги намалува рефлексиите на површината и најголемото зумирање во светот од 0,78x кое го нуди визирот покажуваат како поставките влијаат врз сликата и овозможуваат максимални перформанси со висока резолуција кај α7R II.

XGA OLED со T* слој од ZEISS®

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™
Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги вашите фотографии со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето во живо преку компјутерот; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии од големи колекции на слики; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Capture One (за Sony)
Capture One за Sony

Capture One Express (за Sony) е бесплатен софтвер што нуди обработка на RAW, лесно управување и алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер.

Илустрација
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam овозможува користење на фотоапарат од Sony како висококвалитетна веб камера со широка компатибилност, за одлични проследувања во живо и конференции.

iMovie
Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Спецификации и функции

α7R II нуди комбинација од првиот CMOS сензор за целосна слика од 35 мм со задно осветлување и 42,4 MP во светот , брз хибриден AF, стабилизација на слика со 5 оски и напредно снимање на 4K видеоснимки, со чувствителност и брзина за остро фокусирање дури и на објектите што се движат брзо. Зголемената палета на објективи и галантерија извлекува максимум од неговата извонредна резолуција дури и надворешно користење во лоши услови.
  • Првиот CMOS сензор за целосна слика со задно осветлување и 42,4 MP во светот

  • BIONZ X процесор за обработка на слика

  • Широк опсег на ISO вредности од ISO 50 до ISO 102400

  • Брз хибриден AF со откривање на фаза во фокусната површина со 399 точки

  • Стабилизација на слика со 5 оски за фотографии и видеоснимки

Компатибилност со објективи
Објективи со E приклучок од Sony
Тип на сензор
35 мм
Тип на сензор
Exmor R® CMOS сензор од 35 мм за целосна слика (35,9 x 24,0 мм)
Број на точки (ефективни)
42,4 MP
ISO чувствителност
Фотографии: ISO 100-25600 (може да се прошири до ISO 50–102400 при фотографирање), АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница), видеоснимки: ISO 100-25600 еквивалент, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400 еквивалент, можност за избор на долна и горна граница)
Траење на батеријата (фотографии)
Прибл. 290 снимки (визир) / прибл. 340 снимки (LCD екран) (CIPA стандард)
Вид на визир
XGA OLED електронски визир (во боја) од 1,3 см (тип 0,5)
Тип на монитор
TFT екран од 7,5 см (тип 3,0)

Што има во пакетот

Кабел за напојување, Батерија на полнење NP-FW50 X 2, Заштитник за кабли, AC адаптер AC-UD10, Полнач за батерии BC-VW1, Појас за преку рамо, Капаче за куќиште, Капаче за приклучок за галантерија, Капаче за окулар, Микро USB кабел

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Оценки и награди

Експертите велат