ФОТОАПАРАТИ БЕЗ ОГЛЕДАЛО СО APS-C-СЕНЗОР И E-ПРИКЛУЧОК

Врвен фотоапарат Alpha 6600 со E-приклучок и APS-C-сензор

ILCE-6600 / ILCE-6600M
Слика од Врвен фотоапарат Alpha 6600 со E-приклучок и APS-C-сензор

Само куќиште|Куќиште + објектив за зумирање од 18-135мм

Максимално опремена алатка за вашата замисла

α6600 нуди многу функции за да добиете сè што ви е потребно за сите прилики за фотографирање - брз AF, стабилна стабилизација на слика и неверојатен квалитет на слика, батерија со голем капацитет и снимање видеозаписи во 4K HDR (HLG).

Брз AF и континуирано фотографирање
Брз AF и континуирано фотографирање
Следење во реално време и AF на очи во реално време
Следење во реално време и AF на очи во реално време
Оптичка стабилизација на слика со 5 оски
Оптичка стабилизација на слика со 5 оски
Прекрасни слики
Прекрасни слики
Снимање реалистични видеоснимки во 4K HDR (HLG)
Снимање реалистични видеоснимки во 4K HDR (HLG)
Моќен, сигурен, практичен
Моќен, сигурен, практичен
Брз AF и континуирано фотографирање

[1] Покриеност на AF со откривање на фаза (425 точки) [2] Покриеност на AF со откривање на контраст (425 точки)

Сигурен и непрекинат AF

Широка AF-површина, неверојатно брз AF и стабилно следење на објектите

Густо распределените фокусни точки опфаќаат 84% од површината на сликата, а брзиот хибриден автоматски фокус нуди спој од најдоброто од AF со откривање фаза и AF со откривање контраст за неверојатно брзо заклучување од 0,02 сек.. Кога објектот се движи, густо распределените AF-точки околу објектот се активираат за прецизно следење.

4D ФОКУС
Погледнете повеќе за 4D ФОКУС
Брзо континуирано фотографирање со AF/AE до 11 fps
Брзо континуирано фотографирање со AF/AE до 11 fps

Фотографирајте со 11 fps и минимално доцнење на приказот и со брзина од 8 fps и прегледување во живо во серии до 116 слики во JPEG-формат (стандарден). Поставките ќе бидат јасно прикажани на електронскиот визир, а приказот на екранот е речиси во реално време, па затоа ќе фотографирате на повисоко ниво.

Бесшумно континуирано фотографирање без шум
Бесшумно континуирано фотографирање без шум

Ако ви треба апсолутна тишина, бесшумното фотографирање и тивката бленда ќе ви понудат брзина до 8 fps, дури и во режимот AF-C. Заедно со AF на очи во реално време или следењето во реално време, ќе добиете значително повеќе опции за фотографирање.

Следење во реално време и AF на очи во реално време
Активирајте го следењето веднаш
Активирајте го следењето веднаш 

Активирајте го следењето во реално време со половично притиснување на копчето за блендата или изберете го објектот со допир. Функцијата „Вклучено следење“ може да ја доделите на приспособливо копче што со притиснување ќе го активира следењето.

Следење објекти врз основа на AI
Следење објекти врз основа на AI

Системите за следење на фотоапаратот користат алгоритми за препознавање објекти врз основа на AI. Тие ги обработуваат просторните информации за боите, шемите (светлина) и оддалеченоста (длабочина), како и следењето на очите и лицето на објектот, во реално време и со голема брзина.

 (1) Лице [AI] (2) Око [AI] (3) Боја (4) Шема (5) Оддалеченост (6) Алгоритам за препознавање објекти (AI)

AF на очи во реално време за луѓе
AF на очи во реално време за луѓе

Дури и кога објектот за кој снимате портрет се движи, AF на очи во реално време нуди континуирано и стабилно откривање и следење очи за да ја фокусира сцената. Истото се случува и кога лицето е делумно скриено, осветлено одзади или завртено надолу. 

AF на очи во реално време за животни
AF на очи во реално време за животни

Алгоритмите за откривање очи кои создаваат извонредни портрети од луѓе се приспособени и за животни за да можете да снимате прекрасни портрети од домашни миленичиња и диви животни.

AF со избор на десно/лево око со допир
AF со избор на десно/лево око со допир

Не само што можете да го приоритизирате левото или десното око на објектот во поставките, туку тоа можете да го направите и со допир на екранот на фотоапаратот.

Рамномерен премин на фокусот
Рамномерен премин на фокусот

Во зависност од состојбата на објектот што го следите, фокусната површина автоматски и непречено ќе се менува помеѓу лицето и очите на објектот.

Активирање на следење со допир во реално време
Активирање на следење со допир во реално време

Со функцијата за следење со допир треба само да го допрете екранот за да активирате следење во реално време за фотографии или видеоснимки.

Оптичка стабилизација на слика со 5 оски
Контрола за движење и вртење
Контрола за движење и вртење

Компензација за аголното тресење, познато и како тресење поради движење и вртење, особено забележливо при фотографирање со поголеми фокусни должини.

Хоризонтална и вертикална оска
Хоризонтална и вертикална оска

Компензација за тресењето на фотоапаратот во хоризонтална и вертикална насока, најзабележливо при голем зум, како на пр., макро фотографирање.

Компензација за ротирање
Компензација за ротирање

Компензација за ротирање или ротациско тресење, најзабележливо при долги периоди на рачно снимање видео. 

Како функционира оптичката стабилизација на слика
Како функционира оптичката стабилизација на слика

Оптичката стабилизација со 5 оски, што се вградува во нашите фотоапарати за целосна слика, е приспособена за употреба како механизам за стабилизација за APS-C-сензорот на α6600. Со помош на прецизниот жироскоп, таа го открива и компензира тресењето на фотоапаратот во пет оски, вклучувајќи аголно (движење и вртење), хоризонтално, вертикално и ротациско тресење, за да обезбеди стабилизација еднаква на побрза бленда за 5 чекори.

Прекрасни слики
Дизајниран за висок квалитет на слика
Дизајниран за висок квалитет на слика

Exmor™ APS-C CMOS-сензор и процесор BIONZ X™ од најнова генерација

Сензорот за слика со APS-C-големина и 24,2 милиони точки е оптимизиран за многу ефикасно прибирање светлина, голем опсег на чувствителност и мал шум дури и при високи поставки за ISO. Во комбинација со најновиот процесор за слика BIONZ X, тој нуди слика со врвна острина и неверојатна репродукција на текстури.

Мал шум при висока чувствителност ISO

α6600 има голем опсег на чувствителност ISO 100-32000 (може да се прошири до ISO 50-102400) и нуди одлични перформанси со мал шум за снимање висококвалитетни слики дури и при слаба осветленост.

Мал шум при висока чувствителност ISO
Подобра репродукција на бои
Подобра репродукција на бои

Алгоритмите земени од нашите фотоапарати за целосна слика се одговорни за реалистичната репродукција на бои на α6600. Приказот на тоновите на човечката кожа е значително подобрен, како и живописните бои на цвеќињата. Заматувањето и погрешните бои се исто така намалени. 

Снимање реалистични видеоснимки во 4K HDR (HLG)
Разновидни функции за снимање видео

Обработката на сите точки без соединување на точките овозможува снимање видео со висока резолуција 4K, а новиот профил за слика HLG (Hybrid Log-Gamma) поддржува моментална испорака на HDR. Напредната стабилизација на слика ја комплетира сликата. 

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Задржете го фокусот врз вашиот објект 

Комбинацијата од брзиот и хибриден AF-систем, следењето во реално време и AF на очи во реално време овозможуваат стабилно и сигурно фокусирање на вашиот објект за да можете да уживате во покреативните аспекти на снимањето. 

Фотографирање во интервали за видеа со забрзани движења

Функциите на фотоапаратот вклучуваат вградено фотографирање во интервали за видеоснимки со забрзани движења и избор на интервал за фотографирање од 1-60 секунди. Добиените слики може да се комбинираат во висока резолуција на компјутер и може да се прегледуваат со функцијата за едноставен преглед со променлива брзина на фотоапаратот.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Поддршка за снимање со S-Log
Поддршка за снимање со S-Log

Кривите на гамата S-Log3 и S-Log2 нудат голем динамички опсег (до 1300% поголем од Rec.709) за минимизирање на избледувањето и затемнувањето на боите и за да овозможат поширок опсег за градација на боите во обработката по снимањето.

Снимање забавени и забрзани движења
Снимање забавени и забрзани движења

Снимајте видеоснимки со забавени движења (до 5x) и забрзани движења (до 60x) директно во фотоапаратот или снимајте Full HD-видео со 120 fps за да создадете висококвалитетни видеоснимки со забавени движења во обработката по снимањето.

Зголемете ги можностите со функциите на допир
Зголемете ги можностите со функциите на допир

Практичните функции на допир како што е фокусот на допир и следењето со допир, кои се достапни на екранот на α6600, можат да се активираат дури и кога фотоапаратот е поврзан со надворешни монитори.

Раскажете ги приказните на ваш начин
Раскажете ги приказните на ваш начин

α6600 има моќни функции за снимање со кои и професионалците и ентузијастите ќе можат да ги споделуваат нивните приказни. Екранот што се врти за 180° го олеснува обликувањето на кадарот за снимање видеоблогови или под тежок агол. Приклучокот за надворешен микрофон и за слушалки за следење овозможуваат професионално снимање на звук, а подобрениот држач нуди стабилно и удобно снимање со часови.     

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Моќен, сигурен, практичен 
Z-батерија со голем капацитет за долго фотографирање
Z-батерија со голем капацитет за долго фотографирање

За да овозможи подолги сесии за фотографирање, α6600 е опремен со истата батерија со голем капацитет што досега ја вградувавме во многу наши фотоапарати за целосна слика, а притоа ја задржува тенката форма на фотоапаратот.

Куќиште од легура од магнезиум што е отпорно на прав и влага
Куќиште од магнезиум отпорно на прав и влага

Фотоапаратот е отпорен на прав и влага и има горен капак, преден капак, внатрешна конструкција и заден капак изработени од лесна, но цврста легура од магнезиум.

Функции за приспособување
Функции за приспособување

На 11-те копчиња на фотоапаратот може да се додели една од 91 различни функции, а функции може да се доделат и на контролното вртливо копче и тркалце. Функцијата Мое мени ви овозможува да регистрирате 30 различни елементи од менито.

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™
Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги фотографиите со Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето во живо на компјутерот; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии од збирки на слики; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со материјалите поефикасно.

Илустрација
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam овозможува користење на фотоапарат од Sony како висококвалитетна веб камера со широка компатибилност, за одлични проследувања во живо и конференции.

Преземете брошура
Преземете брошура

Спецификации и функции

α6600 нуди одлични перформанси и функции сместени во неговото компактно куќиште, најбрз AF во светот, широка покриеност со AF и следење објекти. Оптичката стабилизација на слика со пет оски овозможува неверојатен квалитет на слика при снимање видео со висока резолуција 4K HDR (HLG) и фотографии, а батеријата со голем капацитет и приклучоците за микрофон и слушалки придонесуваат за подобро снимање.
  • Брз AF од 0,02 сек. со 425 AF-точки со откривање фаза

  • Следењето во реално време и AF на очи во реално време ги откриваат објектите во движење и ги задржуваат во фокус

  • Оптичка стабилизација на слика со 5 оски за стабилно фотографирање

  • APS-C Exmor™ CMOS-сензор за слика со 24,2 милиони точки

  • Снимање видеозаписи со висока резолуција 4K HDR (HLG) и различни функции за видео

Компатибилност со објективи
Објективи со E приклучок од Sony
Тип на сензор
Exmor® CMOS сензор од тип APS-C (23,5 x 15,6 мм)
Број на точки (ефективни)
Прибл. 24,2 милиони точки
ISO чувствителност
АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100-32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница), Фотографии: ISO 100-32000 (ISO-броевите од ISO 50 до ISO 102400 можат да се постават како проширен опсег на ISO.),
Траење на батеријата (фотографии)
Прибл. 720 снимки (визир) / прибл. 810 снимки (LCD-монитор) (CIPA-стандард)
Вид на визир
1,0 см (тип 0,39) електронски визир (во боја)
Тип на монитор
7,5см (тип 3,0) широк тип TFT
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди