Совршен автоматски фокус, секогаш

Снимајте најостри фотографии досега со 4D FOCUS.

Што е 4D FOCUS?

Стандардниот автоматски фокус (AF) го обработува само просторот. 4D FOCUS оди чекор понапред со иновативниот сензор за слика кој го мери и просторот и времето за да ги долови објектите во движење со нова острина, овозможувајќи ви да снимате фотографии со најголема јасност досега. Стариот обичен AF му припаѓа на минатото. Иднината на фотографирањето е во движењата.

ШИРОКО - површина (2D)

Снимајте движења на широка површина, дури и оние што се подалеку од центарот на кадарот. 

БРЗО - длабочина (3D)

Фокусирајте брзо, независно дали вашиот објект се приближува или оддалечува.

СТАБИЛНО - време (4D)

Четвртата димензија на 4D FOCUS е времето, односно прецизно предвидување и стабилно следење на следниот потег на вашиот објект.

Широка површина за AF

Снимајте го вашиот објект насекаде низ кадарот. 4D FOCUS активира AF точки низ широка површина, така што фотоапаратот може да ги забележува објектите низ целиот кадар, а не само во центарот.

Извонредно брз фокус

4D FOCUS веднаш го мери растојанието до вашиот објект, а потоа фокусира брзо и прецизно со напредниот алгоритам за AF, за никогаш да не ги пропуштите одлучувачките моменти.

Стабилно следење

Никогаш не испуштајте го од вид вашиот објект. Нашиот алгоритам за AF ги фокусира движењата, па дури и го предвидува следниот потег на вашиот објект, без да му пречат какви било пречки во кадарот.

Галерија за 4D FOCUS

Разгледајте слики со остри движења снимени со 4D FOCUS и погледнете како може самите да снимите такви слики, со детални информации за бројот на моделот, големината на решетката и фокусната должина.

Галерија со фотографии на Sony
Разгледајте ја галеријата со фотографии на Sony

Погледнете фотографии снимени со фотоапарати од Sony.

Разгледајте го каналот за фотоапарати од Sony
Разгледајте го каналот за фотоапарати од Sony

Погледнете видеоснимки за нашите производи и разгледајте ги нивните можности.