AF на очи: тајната за незаборавни портрети

Уживајте во ексклузивниот AF на очи од Sony за остар фокус и поуспешни портрети. Револуционерна алатка за секого - вклучувајќи и професионалци и ентузијасти.

Окото е прозорец кон душата на портретот 

Сјајот на окото. Тоа е белегот на секој портрет; краток поглед во душата на објектот. Уникатниот AF на очи од Sony ви ја нуди оваа извонредна функција во сите портрети, континуирано следејќи го не само вашиот објект, туку и окото - за беспрекорни слики, од спонтани фотографии до професионални портрети. 

AF на очи во реално време за животни
AF на очи во реално време за животни

Фотографирањето миленичиња и диви животни никогаш не било полесно! AF на очи во реално време од Sony го опфаќа и светот на животните - автоматски ги открива и следи очите и на животните и на луѓето. 

Најдобро решение за врвни портрети
Професионалците го обожаваат

Со брз објектив, наградениот портрет и секојдневната фотографија може да се разликуваат само во должината на трепката. Професионалците знаат дека сјајот на совршено фокусираното око внесува неверојатна реалистичност во сликата и токму поради тоа AF на очи од Sony е револуционерна иновација.

Моќта на AF на очи од Sony
Сигурно следење очи во сите услови

Следете го окото за неверојатни портрети. AF на очи ја користи извонредната широка површина за AF од Sony и прецизното откривање на очи со цел да овозможи незамислива слобода на обликување на композицијата, за да можете да уживате во креативно изразување како никогаш досега.

Делумно скриено лице
Делумно скриено лице
Кога гледа надолу
Кога гледа надолу
Задно осветлување
Задно осветлување
Носење очила
Носење очила
За затворени простории
За затворени простории
Мали објекти
Мали објекти
Подобрен AF на очи во реално време
Подобрен AF на очи во реално време

Очите на објектот може да се откријат веднаш по половично притиснување на копчето за блендата, а потоа се следат континуирано во режимот AF-C. Кога снимате видеоснимки, AF на очи во реално време ви помага да се концентрирате на објектот.

Изберете лево или десно око на вашиот објект
Изберете лево или десно око на вашиот објект 

Сега можете однапред да изберете лево око, десно око или автоматски од менито, за да можете да се посветите на кадарот. Овие опции може да се доделат на приспособените копчиња за да можете брзо да ги избирате за време на фотографирањето. 

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Врвен AF со откривање на очи
Иновација со дизајн без огледало

[1] Стандардни DSLR-фотоапарати [2] Фотоапарати без огледало од Sony

Иновација со дизајн без огледало

Како водечки производител на сензори за слика, технологијата за обработка и сензорите на Sony нудат откривање објекти во реално време, одредување на положбата на очите и совршен фокус. AF-точките со голема прецизност - далеку пошироки отколку кај стандардните DSLR-фотоапарати - ви помагаат да ги следите објектите во кадарот и пореално да ги доловувате.

Создадени со огромно искуство и знаење

Фотоапаратите без огледало не се создадени еднакви. Перформансите на AF на очи од Sony се овозможени преку повеќедецениски напредок во технологијата за обработка на слика - од развојот на сензори за слика, процесори и објективи до софтверски алгоритми за откривање на очи.

Создадени со огромно искуство и знаење

 [1] Објектив [2] Сензор за слика [3] Процесор за обработка на слика [4] Софтверски алгоритам 

Запознајте се со фотоапаратите со AF на очи од Sony

Фотоапарати со заменливи објективи

Компактни фотоапарати