2 Модели
2 Модели

Објектив

Објектив

Сензор за слика

Сензор за слика

Сензор за слика

Сензор за слика

Сензор за слика

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (фотографии)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Снимање (видео)

Систем за снимање

Систем за снимање

Систем за снимање

Намалување на шумот

Намалување на шумот

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Баланс на белата боја

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Фокус

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Експозиција

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

Визир

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

LCD екран

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Други карактеристики

Бленда

Бленда

Бленда

Бленда

Бленда

Стабилизација на слика

Стабилизација на слика

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Контрола на блиц

Драјв

Драјв

Драјв

Драјв

Драјв

Репродукција

Репродукција

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Аудио

Аудио

Отпечати

Прилагодена функција

Компензација на објектив

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Моќност

Други

Големина и тежина

Големина и тежина

Што има во пакетот

Компатибилност со објективи

Монтажа на објектив

Сооднос на сликата

Број на точки (ефективни)

Број на точки (вкупно)

Тип на сензор

Систем за заштита од прав

Формат на снимање

Големина на сликата (точки) [3:2]

Големина на сликата (точки) [16:9]

ГОЛЕМИНА НА СЛИКАТА (ТОЧКИ) [1:1] 

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

Режими за квалитет на слика

Ефект на слика

Креативен стил

Профил на слики

Функции со динамички опсег

Простор на бои

14bit RAW

Некомпресиран RAW

Формат на снимање

Видео компресија

Формат за снимање на звук

Простор на бои

Ефект на слика

Креативен стил

Профил на слики

Големина на сликата (точки), NTSC

Големина на сликата (точки), PAL

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

Функции за видео

HDMI® излез

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

Медиум

Отвор за мемориска картичка

Намалување на шумот

NR за повеќе слики

Режими на балансот на белата боја

Детално прилагодување на AWB

Поставување приоритет во AWB

ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА AWB НА БЛЕНДАТА 

Снимање на група

Вид на фокусирање

Сензор за фокусирање

Точка на фокусирање

Опсег на чувствителност на фокусот

Режим на фокусирање

Површина на фокусирање

Други карактеристики

AF осветлување

Опсег на AF илуминатор

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

Вид на мерење

Сензор за мерење

Чувствителност на мерење

Режим на мерење

Компензација на експозицијата

Групирање на експозицијата

AE заклучување

Режими на експозиција

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

Избор на сцени

Вид на визир

Број на точки

Контрола на светлина (визир)

Контрола на температурата на бојата

Покриеност на поле

Зголемување

Прилагодување на диоптерот

Точка на окото

Избор на стапката на слики на визирот

Приказ на содржини

Тип на монитор

Број на точки

Екран на допир

Контрола на јасноста

Прилагодлив агол

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

Quick Navi

Зголемување на фокус

Црни и бели ленти

Изострување со рачен фокус

Други

Приказ на содржина

PlayMemories Camera Apps™

Јасно зумирање на слики

Дигитален зум

Функција за откривање на лице

Тајмер за автопортрет

Други

Вид

Брзина на блендата

Синхронизација на блиц. Брзина

Електронска предна завеса на блендата

Тивко фотографирање

Вид

Ефект на компензација

Вид

Број на водичот.

Покриеност на блицот

Контрола

Компензација на блиц

Групирање на блиц

Режими на блиц

Време на обновување на блицот

Компатибилност со надворешен блиц

Заклучување на FE ниво

Безжична контрола

Режими на придвижување

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

Тајмер

Повеќекратно фотографирање со поместување на сензорот

Снимање фотографии

Режими

Компјутерски интерфејс

Повеќе/микро USB приклучок

NFC™

Безжичен LAN (вграден)

Bluetooth®

HD излез

Приклучок за повеќе интерфејси

Приклучок за микрофон

Влезен DC приклучок

Терминал за синхронизација

Далечинска контрола (безжична)

Приклучок за слушалки

Приклучок за вертикален држач

PC далечински управувач

Микрофон

Звучник

Стандарди за компатибилност

Вид

Поставување

Испорачана батерија

Траење на батеријата (фотографии)

Траење на батеријата (видео, снимање)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

Полнење на внатрешната батерија

Надворешно напојување

Потрошувачка на енергија со визирот

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

Напојување преку USB

Работна температура

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

Димензии (Ш x В x Д)

Само куќиште
ILCE-6600
Само куќиште 
ILCE-6600

Што има во пакетот

 • AC адаптер: AC-UUE12
 • Батерија на полнење: NP-FZ100
 • Кабел за напојување
 • Капаче за куќиште
 • Капаче за окулар
 • Капаче за приклучок за галантерија
 • Лента за на рамо
 • Микро USB кабел

Компатибилност со објективи

 • Објективи со E приклучок од Sony

Монтажа на објектив

 • E-приклучок

Сооднос на сликата

 • 3:2

Број на точки (ефективни)

 • Прибл. 24,2 милиони точки

Број на точки (вкупно)

 • Прибл. 25,0 милиони точки

Тип на сензор

 • Exmor® CMOS сензор од тип APS-C (23,5 x 15,6 мм)

Систем за заштита од прав

 • Заштитен слој од преголемо напојување на оптичкиот филтер и механизмот за поместување на сензорот за слика

Формат на снимање

 • JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline компатибилност), RAW (Sony ARW 2.3 формат)

Големина на сликата (точки) [3:2]

 • L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6,0M)

Големина на сликата (точки) [16:9]

 • L: 6000 x 3376 (20M), M: 4240 x 2400 (10M), S: 3008 x 1688 (5,1M)

ГОЛЕМИНА НА СЛИКАТА (ТОЧКИ) [1:1] 

 • L: 4000 x 4000 (16M), M: 2832 x 2832 (8,0M), S: 2000 x 2000 (4,0M)

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

 • -

Режими за квалитет на слика

 • RAW, RAW и JPEG (Extra fine, Fine, Standard), JPEG (Extra fine, Fine, Standard)

Ефект на слика

 • 8 видови: Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови, богати црно-бели тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Функции со динамички опсег

 • Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег (разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1-6 EV, 1,0 EV чекор))

Простор на бои

 • sRGB стандард (со sYCC гама) и Adobe RGB стандард кои се компатибилни со TRILUMINOS™ Colour

14bit RAW

 • Да

Некомпресиран RAW

 • -

Формат на снимање

 • Компатибилност со XAVC S, AVCHD формат вер. 2.0

Видео компресија

 • XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264

Формат за снимање на звук

 • XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital (AC-3) 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator

Простор на бои

 • xvYCC standard (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOS Color

Ефект на слика

 • Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Големина на сликата (точки), NTSC

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p, 100M), 3840 x 2160 (24p, 100M), 3840 x 2160 (30p, 60M), 3840 x 2160 (24p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (120p, 100M), 1920 x 1080 (120p, 60M), 1920 x 1080 (60p, 50M), 1920 x 1080 (30p, 50M), 1920 x 1080 (24p, 50M), 1920 x 1080 (60p, 25M), 1920 x 1080 (30p, 16M), AVCHD: 1920 x 1080 (60i, 24M, FX), 1920 x 1080 (60i, 17M, FH)

Големина на сликата (точки), PAL

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100M), 3840 x 2160 (25p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (100p, 100M), 1920 x 1080 (100p, 60M), 1920 x 1080 (50p, 50M), 1920 x 1080 (25p, 50M), 1920 x 1080 (50p, 25M), 1920 x 1080 (25p, 16M), AVCHD: 1920 x 1080 (50i, 24M, FX), 1920 x 1080 (50i, 17M, FH)

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

 • Режим NTSC: 1 fps, 2 fps, 4 fps, 8 fps,15 fps, 30 fps, 60 fps, 120 fps, Режим PAL: 1 fps, 2 fps, 3 fps, 6 fps, 12 fps, 25 fps, 50 fps, 100 fps

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

 • Режим NTSC: 1920 x 1080 (60p, 30p, 24p), Режим PAL: 1920 x 1080 (50p, 25p)

Функции за видео

 • Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, избор на PAL/NTSC, снимање преку прокси сервер (1280 x 720 (прибл. 9 Mbps)), TC/UB (TC Preset/UB Preset/TC Format/TC Run/TC Make/UB Time Rec), автоматско бавно затворање на блендата, контрола на снимањето, информации за HDMI (избор за ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО), помош за приказ на гамата

HDMI® излез

 • 3840 x 2160 (30p), 3840 x 2160 (25p), 3840 x 2160 (24p), 1920 x 1080 (60p), 1920 x 1080 (60i), 1920 x 1080 (50p), 1920 x 1080 (50i), 1920 x 1080 (24p), YCbCr 4:2:2 8 бита / RGB 8 бита

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

 • Да

Медиум

 • Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD-мемориска картичка, SDHC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), SDXC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), microSD-мемориска картичка, microSDHC-мемориска картичка, microSDXC-мемориска картичка

Отвор за мемориска картичка

 • Повеќе отвори за Memory Stick Duo/SD мемориска картичка

Намалување на шумот

 • NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: нормално/ниско/исклучено

NR за повеќе слики

 • Автоматски/ ISO 100 до 102400

Режими на балансот на белата боја

 • Автоматски / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентно (топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина) / блиц / под вода / температура на бои (2500 до 9900K) и филтер за бои (G7 до M7 (57 чекори), A7 до B7 (29 чекори)) / прилагодено

Детално прилагодување на AWB

 • Да (G7 до M7, 57 чекори) (A7 до B7, 29 чекори)

Поставување приоритет во AWB

 • Да

ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА AWB НА БЛЕНДАТА 

 • Да (бленда притисната половично/ конт. фотографирање/ исклучено)

Снимање на група

 • 3 слики, можност за избор на H/L

Вид на фокусирање

 • Брз хибриден AF (AF со откривање на фаза/AF со откривање на контраст)

Сензор за фокусирање

 • Exmor CMOS сензор

Точка на фокусирање

 • 425 точки (AF со откривање на фаза) / 425 точки (AF со откривање на контраст)

Опсег на чувствителност на фокусот

 • EV-2 до EV20 (ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на фокусирање

 • AF-A (автоматски AF), AF-S (AF за единечни снимки), AF-C (континуиран AF), DMF (директен рачен фокус), рачен фокус

Површина на фокусирање

 • Широкоаголно (425 точки (AF со откривање на фаза), 425 точки (AF со откривање на контраст)) / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува/ следење (широкоаголно / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува)

Други карактеристики

 • AF што се активира на ниво на окото (само со прикачен LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно)), следење објекти, AF на очи (фотографии): Човек (избор на десно/лево око)/животно, AF на очи (видео): Човек (избор на десно/лево око), детално прилагодување на AF, (се продава посебно), со LA-EA2 или LA-EA4, контрола со предвидување, заклучување на фокусот, површина за AF Swt.V/H, регистрирање површина за AF, поместување фокусна точка

AF осветлување

 • Да (со вградени LED диоди)

Опсег на AF илуминатор

 • Прибл. 0,3 - прибл. 3,0м (со прикачен објектив E PZ 16-50мм F3,5-5,6 OSS)

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

 • откривање-на-фаза

Вид на мерење

 • Мерење со проценка на 1200 зони

Сензор за мерење

 • Exmor CMOS сензор

Чувствителност на мерење

 • EV-2 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на мерење

 • Повеќе сегменти, центрирано, во точка, стандардна/голема точка, цел екран просеч., осветлени делови

Компензација на експозицијата

 • +/- 5,0 EV (избор на чекори од 1/3 EV, 1/2 EV)

Групирање на експозицијата

 • Групирање: Конт., групирање: Единечно, избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

AE заклучување

 • Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Достапно со копче за AE заклучување. (вклучено/исклучено/автоматски)

Режими на експозиција

 • АВТОМАТСКИ (iAuto), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), видео (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), забавени и брзи движења (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), избор на сцени

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

 • Фотографии: ISO 100-32000 ((ISO-броевите од ISO 50 до ISO 102400 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница) Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100-32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница)

Избор на сцени

 • Портрет, спортски случувања, макро, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, рачно снимање во самрак, ноќен портрет, спречување на заматување на движењата

Вид на визир

 • 1,0 см (тип 0,39) електронски визир (во боја)

Број на точки

 • 2.359.296 точки

Контрола на светлина (визир)

 • Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)

Контрола на температурата на бојата

 • Рачно (5 чекори)

Покриеност на поле

 • 100%

Зголемување

 • Прибл. 1,07x (еквивалент на фото апарат од 35мм: Прибл. 0,70x) со 50мм објектив при бесконечност, -1м-1

Прилагодување на диоптерот

 • -4,0 - +3,0 м-1

Точка на окото

 • Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 21,4 мм од рамката на окуларот при -1 м-1 (CIPA-стандард)

Избор на стапката на слики на визирот

 • NTSC режим: STD 60 fps / HI 120 fps, Режим PAL: STD 50 fps / HI 100 fps

Приказ на содржини

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм

Тип на монитор

 • 7,5см (тип 3,0) широк тип TFT

Број на точки

 • 921.600 точки

Екран на допир

 • Да

Контрола на јасноста

 • Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време

Прилагодлив агол

 • Нагоре прибл. за 180 степени, надолу прибл. за 74 степени

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

 • Вклучено/исклучено

Quick Navi

 • Да

Зголемување на фокус

 • Да Зголемување на фокусот (5,9x, 11,7x)

Црни и бели ленти

 • Да (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)

Изострување со рачен фокус

 • Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: црвена/жолта/сина/бела)

Други

 • WhiteMagic, мрежа со линии (правило на 3-тини со мрежа/квадратна мрежа/дијаг. + квадратна мрежа/исклучено), обележувач за видео (центар/сооднос/безбедносна зона/водечки кадар)

Приказ на содржина

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм, за визирот, исклучен монитор

PlayMemories Camera Apps™

 • -

Јасно зумирање на слики

 • Фотографии: Прибл. 2x, Видеоснимки: Прибл. 1,5x (4K), прибл. 2x (HD)

Дигитален зум

 • Паметен зум (фотографии): M: Прибл. 1,4x, S: Прибл. 2x, дигитален зум (фотографии): L: Прибл. 4x, M: Прибл. 5,7x, S: Прибл. 8x, дигитален зум (видео): Прибл. 4x

Функција за откривање на лице

 • Режими: Приоритет на лице при AF (вклучено/исклучено), приоритет на лице при повеќекратно мерење (вклучено/исклучено), приоритет на рег. лица (вклучено/исклучено), регистрирање на лице, макс. број на можни откривања: 8 лица

Тајмер за автопортрет

 • Да

Други

 • Снимање во интервали (интервал од 1-60 сек., 1-9999 слики, AE-заклучување/AE со следење(високо/средно/ниско)), бленда на допир, фокус на допир: Да (фокус на допир/подлога на допир/следење со допир), мин. SS при АВТОМАТСКО ISO, надгледување со осветлен приказ, информации за авторски права, поставување име на датотека, водич за помош, поставување површина, режим за излог на продавница, ротација на прстенот за зумирање

Вид

 • Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

Брзина на блендата

 • Фотографии: 1/4000 до 30 сек., светилка, Видеоснимки: 1/4000 до 1/4 (чекори од 1/3), до 1/60 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/30 во режим на бленда со автоматско бавно затворање)

Синхронизација на блиц. Брзина

 • 1/160 сек.

Електронска предна завеса на блендата

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Тивко фотографирање

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Вид

 • Механизам за поместување на сензорот за слика со компензација во 5 оски (компензацијата зависи од спецификациите на објективот)

Ефект на компензација

 • 5,0 чекори (врз основа на CIPA стандардот. Само тресење при заоблување/вртење. Со прикачен објектив Sonnar T* FE 55мм F1,8 ZA. Исклучено NR со долга експозиција.)

Вид

 • -

Број на водичот.

 • -

Покриеност на блицот

 • -

Контрола

 • Пред-блиц TTL

Компензација на блиц

 • +/- 3,0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)

Групирање на блиц

 • Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

Режими на блиц

 • Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, задна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор вклучено/исклучено), безжична контрола, синхронизација со голема брзина

Време на обновување на блицот

 • -

Компатибилност со надворешен блиц

 • Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси, прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување

Заклучување на FE ниво

 • Да

Безжична контрола

 • Да (светлосен сигнал: Достапно со блиц за пополнување, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина. /радиосигнал: Достапно со блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина)

Режими на придвижување

 • Единечно фотографирање, континуирано фотографирање (избор на Hi+/Hi/Mid/Lo), тајмер, тајмер (конт.), групирање: единечно, групирање: конт., групирање со баланс на белата боја, DRO групирање

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

 • Континуирано фотографирање: Hi+: 11 fps, Hi: 8 fps, Mid: 6 fps, Lo: 3 fps

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

 • JPEG Extra Fine L: 99 слики, JPEG Fine L: 115 слики, JPEG Standard L: 116 слики, RAW: 46 слики, RAW и JPG: 44 слики

Тајмер

 • Одложување од 10 сек./одложување од 5 сек./одложување од 2 сек./континуирано снимање со тајмер (3 слики по одложување од 10 сек./5 слики по одложување од 10 сек./3 слики по одложување од 5 сек./5 слики по одложување од 5 сек./3 слики по одложување од 2 сек./5 слики по одложување од 2 сек.)/групирање со тајмер (исклучено/одложување од 2 сек./одложување од 5 сек./одложување од 10 сек.)

Повеќекратно фотографирање со поместување на сензорот

 • -

Снимање фотографии

 • Да

Режими

 • Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 12/30 слики, режим на зголемен приказ (L: 16,7x, M: 11,8x, S: 8,3x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, избор на папка (датум/ фотографија/ AVCHD/XAVC S HD/XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, оценување, приказ во вид на група

Компјутерски интерфејс

 • Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач

Повеќе/микро USB приклучок

 • Да

NFC™

 • Да (компатибилност со NFC форум Type 3 Tag), далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир

Безжичен LAN (вграден)

 • Да (компатибилност со Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz)), гледање на паметен телефон, далечинска контрола преку паметен телефон, испраќање во компјутер, гледање на телевизор

Bluetooth®

 • Да (Bluetooth® стандардна вер. 4.1 (фреквенција од 2,4 GHz))

HD излез

 • HDMI микро приклучок (тип D), BRAVIA® Sync (контрола за HDMI), PhotoTV HD, приказ на 4K видеоснимки/репродукција на 4K фотографии

Приклучок за повеќе интерфејси

 • Да

Приклучок за микрофон

 • Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

Влезен DC приклучок

 • -

Терминал за синхронизација

 • -

Далечинска контрола (безжична)

 • Да (IR-далечински управувач/Bluetooth®-далечински управувач)

Приклучок за слушалки

 • Да

Приклучок за вертикален држач

 • -

PC далечински управувач

 • Да

Микрофон

 • Вграден, стерео

Звучник

 • Вграден, моно

Стандарди за компатибилност

 • Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

Вид

 • Поставки за приспособени копчиња, поставки што може да се програмираат (2 комплета куќишта/4 комплета мемориски картички), мое мени, поставки за мое вртливо копче, поставување прилагодено снимање

Поставување

 • Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување

Испорачана батерија

 • Еден комплет со батерија на полнење NP-FZ100

Траење на батеријата (фотографии)

 • Прибл. 720 снимки (визир) / прибл. 810 снимки (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, снимање)

 • Прибл. 140 мин. (визир) / прибл. 150 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

 • Прибл. 250 мин. (визир) / прибл. 250 мин (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Полнење на внатрешната батерија

 • Да

Надворешно напојување

 • -

Потрошувачка на енергија со визирот

 • Фотографии: прибл. 2,7 W (со прикачен објектив E 18-135 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,9 W (со прикачен објектив E 18-135 мм F3,5-5,6 OSS)

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

 • Фотографии: прибл. 2,4 W (со прикачен објектив E 18-135 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,9 W (со прикачен објектив E 18-135 мм F3,5-5,6 OSS)

Напојување преку USB

 • Да

Работна температура

 • 32 - 104 степени F / 0 - 40 степени C

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

 • Прибл. 503 гр., прибл., прибл. 1lb 1,8 oz

Димензии (Ш x В x Д)

 • Прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 69,3 мм, прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 59,0 мм (од држач до монитор) /прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 3/4 инчи, прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 3/8 инчи (од држач до монитор)
Куќиште + објектив за зумирање од 18-135мм
ILCE-6600M
Куќиште + објектив за зумирање од 18-135мм 
ILCE-6600M

Што има во пакетот

 • AC адаптер: AC-UUE12
 • SEL18135
 • Батерија на полнење: NP-FZ100
 • Задно капаче за објектив
 • Кабел за напојување
 • Капаче за куќиште
 • Капаче за објектив
 • Капаче за окулар
 • Капаче за приклучок за галантерија
 • Лента за на рамо
 • Микро USB кабел
 • Сенило

Компатибилност со објективи

 • Објективи со E приклучок од Sony

Монтажа на објектив

 • E-приклучок

Сооднос на сликата

 • 3:2

Број на точки (ефективни)

 • Прибл. 24,2 милиони точки

Број на точки (вкупно)

 • Прибл. 25,0 милиони точки

Тип на сензор

 • Exmor® CMOS сензор од тип APS-C (23,5 x 15,6 мм)

Систем за заштита од прав

 • Заштитен слој од преголемо напојување на оптичкиот филтер и механизмот за поместување на сензорот за слика

Формат на снимање

 • JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline компатибилност), RAW (Sony ARW 2.3 формат)

Големина на сликата (точки) [3:2]

 • L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6,0M)

Големина на сликата (точки) [16:9]

 • L: 6000 x 3376 (20M), M: 4240 x 2400 (10M), S: 3008 x 1688 (5,1M)

ГОЛЕМИНА НА СЛИКАТА (ТОЧКИ) [1:1] 

 • L: 4000 x 4000 (16M), M: 2832 x 2832 (8,0M), S: 2000 x 2000 (4,0M)

Големина на сликата (точки) [режим на панорама]

 • -

Режими за квалитет на слика

 • RAW, RAW и JPEG (Extra fine, Fine, Standard), JPEG (Extra fine, Fine, Standard)

Ефект на слика

 • 8 видови: Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови, богати црно-бели тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Функции со динамички опсег

 • Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег (разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1-6 EV, 1,0 EV чекор))

Простор на бои

 • sRGB стандард (со sYCC гама) и Adobe RGB стандард кои се компатибилни со TRILUMINOS™ Colour

14bit RAW

 • Да

Некомпресиран RAW

 • -

Формат на снимање

 • Компатибилност со XAVC S, AVCHD формат вер. 2.0

Видео компресија

 • XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264

Формат за снимање на звук

 • XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital (AC-3) 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator

Простор на бои

 • xvYCC standard (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOS Color

Ефект на слика

 • Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови

Креативен стил

 • Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

Профил на слики

 • Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

Големина на сликата (точки), NTSC

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p, 100M), 3840 x 2160 (24p, 100M), 3840 x 2160 (30p, 60M), 3840 x 2160 (24p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (120p, 100M), 1920 x 1080 (120p, 60M), 1920 x 1080 (60p, 50M), 1920 x 1080 (30p, 50M), 1920 x 1080 (24p, 50M), 1920 x 1080 (60p, 25M), 1920 x 1080 (30p, 16M), AVCHD: 1920 x 1080 (60i, 24M, FX), 1920 x 1080 (60i, 17M, FH)

Големина на сликата (точки), PAL

 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100M), 3840 x 2160 (25p, 60M), XAVC S HD: 1920 x 1080 (100p, 100M), 1920 x 1080 (100p, 60M), 1920 x 1080 (50p, 50M), 1920 x 1080 (25p, 50M), 1920 x 1080 (50p, 25M), 1920 x 1080 (25p, 16M), AVCHD: 1920 x 1080 (50i, 24M, FX), 1920 x 1080 (50i, 17M, FH)

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

 • Режим NTSC: 1 fps, 2 fps, 4 fps, 8 fps,15 fps, 30 fps, 60 fps, 120 fps, Режим PAL: 1 fps, 2 fps, 3 fps, 6 fps, 12 fps, 25 fps, 50 fps, 100 fps

БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

 • Режим NTSC: 1920 x 1080 (60p, 30p, 24p), Режим PAL: 1920 x 1080 (50p, 25p)

Функции за видео

 • Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, избор на PAL/NTSC, снимање преку прокси сервер (1280 x 720 (прибл. 9 Mbps)), TC/UB (TC Preset/UB Preset/TC Format/TC Run/TC Make/UB Time Rec), автоматско бавно затворање на блендата, контрола на снимањето, информации за HDMI (избор за ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО), помош за приказ на гамата

HDMI® излез

 • 3840 x 2160 (30p), 3840 x 2160 (25p), 3840 x 2160 (24p), 1920 x 1080 (60p), 1920 x 1080 (60i), 1920 x 1080 (50p), 1920 x 1080 (50i), 1920 x 1080 (24p), YCbCr 4:2:2 8 бита / RGB 8 бита

Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

 • Да

Медиум

 • Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD-мемориска картичка, SDHC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), SDXC-мемориска картичка (усогласеност со UHS-I), microSD-мемориска картичка, microSDHC-мемориска картичка, microSDXC-мемориска картичка

Отвор за мемориска картичка

 • Повеќе отвори за Memory Stick Duo/SD мемориска картичка

Намалување на шумот

 • NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: нормално/ниско/исклучено

NR за повеќе слики

 • Автоматски/ ISO 100 до 102400

Режими на балансот на белата боја

 • Автоматски / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентно (топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина) / блиц / под вода / температура на бои (2500 до 9900K) и филтер за бои (G7 до M7 (57 чекори), A7 до B7 (29 чекори)) / прилагодено

Детално прилагодување на AWB

 • Да (G7 до M7, 57 чекори) (A7 до B7, 29 чекори)

Поставување приоритет во AWB

 • Да

ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА AWB НА БЛЕНДАТА 

 • Да (бленда притисната половично/ конт. фотографирање/ исклучено)

Снимање на група

 • 3 слики, можност за избор на H/L

Вид на фокусирање

 • Брз хибриден AF (AF со откривање на фаза/AF со откривање на контраст)

Сензор за фокусирање

 • Exmor CMOS сензор

Точка на фокусирање

 • 425 точки (AF со откривање на фаза) / 425 точки (AF со откривање на контраст)

Опсег на чувствителност на фокусот

 • EV-2 до EV20 (ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на фокусирање

 • AF-A (автоматски AF), AF-S (AF за единечни снимки), AF-C (континуиран AF), DMF (директен рачен фокус), рачен фокус

Површина на фокусирање

 • Широкоаголно (425 точки (AF со откривање на фаза), 425 точки (AF со откривање на контраст)) / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува/ следење (широкоаголно / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува)

Други карактеристики

 • AF што се активира на ниво на окото (само со прикачен LA-EA2 или LA-EA4 (се продаваат посебно)), следење објекти, AF на очи (фотографии): Човек (избор на десно/лево око)/животно, AF на очи (видео): Човек (избор на десно/лево око), детално прилагодување на AF, (се продава посебно), со LA-EA2 или LA-EA4, контрола со предвидување, заклучување на фокусот, површина за AF Swt.V/H, регистрирање површина за AF, поместување фокусна точка

AF осветлување

 • Да (со вградени LED диоди)

Опсег на AF илуминатор

 • Прибл. 0,3 - прибл. 3,0м (со прикачен објектив E PZ 16-50мм F3,5-5,6 OSS)

Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

 • откривање-на-фаза

Вид на мерење

 • Мерење со проценка на 1200 зони

Сензор за мерење

 • Exmor CMOS сензор

Чувствителност на мерење

 • EV-2 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

Режим на мерење

 • Повеќе сегменти, центрирано, во точка, стандардна/голема точка, цел екран просеч., осветлени делови

Компензација на експозицијата

 • +/- 5,0 EV (избор на чекори од 1/3 EV, 1/2 EV)

Групирање на експозицијата

 • Групирање: Конт., групирање: Единечно, избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

AE заклучување

 • Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Достапно со копче за AE заклучување. (вклучено/исклучено/автоматски)

Режими на експозиција

 • АВТОМАТСКИ (iAuto), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), видео (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), забавени и брзи движења (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), избор на сцени

ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

 • Фотографии: ISO 100-32000 ((ISO-броевите од ISO 50 до ISO 102400 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница) Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100-32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница)

Избор на сцени

 • Портрет, спортски случувања, макро, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, рачно снимање во самрак, ноќен портрет, спречување на заматување на движењата

Вид на визир

 • 1,0 см (тип 0,39) електронски визир (во боја)

Број на точки

 • 2.359.296 точки

Контрола на светлина (визир)

 • Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)

Контрола на температурата на бојата

 • Рачно (5 чекори)

Покриеност на поле

 • 100%

Зголемување

 • Прибл. 1,07x (еквивалент на фото апарат од 35мм: Прибл. 0,70x) со 50мм објектив при бесконечност, -1м-1

Прилагодување на диоптерот

 • -4,0 - +3,0 м-1

Точка на окото

 • Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 21,4 мм од рамката на окуларот при -1 м-1 (CIPA-стандард)

Избор на стапката на слики на визирот

 • NTSC режим: STD 60 fps / HI 120 fps, Режим PAL: STD 50 fps / HI 100 fps

Приказ на содржини

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм

Тип на монитор

 • 7,5см (тип 3,0) широк тип TFT

Број на точки

 • 921.600 точки

Екран на допир

 • Да

Контрола на јасноста

 • Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време

Прилагодлив агол

 • Нагоре прибл. за 180 степени, надолу прибл. за 74 степени

Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

 • Вклучено/исклучено

Quick Navi

 • Да

Зголемување на фокус

 • Да Зголемување на фокусот (5,9x, 11,7x)

Црни и бели ленти

 • Да (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)

Изострување со рачен фокус

 • Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: црвена/жолта/сина/бела)

Други

 • WhiteMagic, мрежа со линии (правило на 3-тини со мрежа/квадратна мрежа/дијаг. + квадратна мрежа/исклучено), обележувач за видео (центар/сооднос/безбедносна зона/водечки кадар)

Приказ на содржина

 • Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм, за визирот, исклучен монитор

PlayMemories Camera Apps™

 • -

Јасно зумирање на слики

 • Фотографии: Прибл. 2x, Видеоснимки: Прибл. 1,5x (4K), прибл. 2x (HD)

Дигитален зум

 • Паметен зум (фотографии): M: Прибл. 1,4x, S: Прибл. 2x, дигитален зум (фотографии): L: Прибл. 4x, M: Прибл. 5,7x, S: Прибл. 8x, дигитален зум (видео): Прибл. 4x

Функција за откривање на лице

 • Режими: Приоритет на лице при AF (вклучено/исклучено), приоритет на лице при повеќекратно мерење (вклучено/исклучено), приоритет на рег. лица (вклучено/исклучено), регистрирање на лице, макс. број на можни откривања: 8 лица

Тајмер за автопортрет

 • Да

Други

 • Снимање во интервали (интервал од 1-60 сек., 1-9999 слики, AE-заклучување/AE со следење(високо/средно/ниско)), бленда на допир, фокус на допир: Да (фокус на допир/подлога на допир/следење со допир), мин. SS при АВТОМАТСКО ISO, надгледување со осветлен приказ, информации за авторски права, поставување име на датотека, водич за помош, поставување површина, режим за излог на продавница, ротација на прстенот за зумирање

Вид

 • Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

Брзина на блендата

 • Фотографии: 1/4000 до 30 сек., светилка, Видеоснимки: 1/4000 до 1/4 (чекори од 1/3), до 1/60 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/30 во режим на бленда со автоматско бавно затворање)

Синхронизација на блиц. Брзина

 • 1/160 сек.

Електронска предна завеса на блендата

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Тивко фотографирање

 • Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

Вид

 • Механизам за поместување на сензорот за слика со компензација во 5 оски (компензацијата зависи од спецификациите на објективот)

Ефект на компензација

 • 5,0 чекори (врз основа на CIPA стандардот. Само тресење при заоблување/вртење. Со прикачен објектив Sonnar T* FE 55мм F1,8 ZA. Исклучено NR со долга експозиција.)

Вид

 • -

Број на водичот.

 • -

Покриеност на блицот

 • -

Контрола

 • Пред-блиц TTL

Компензација на блиц

 • +/- 3,0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)

Групирање на блиц

 • Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

Режими на блиц

 • Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, задна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор вклучено/исклучено), безжична контрола, синхронизација со голема брзина

Време на обновување на блицот

 • -

Компатибилност со надворешен блиц

 • Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси, прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување

Заклучување на FE ниво

 • Да

Безжична контрола

 • Да (светлосен сигнал: Достапно со блиц за пополнување, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина. /радиосигнал: Достапно со блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина)

Режими на придвижување

 • Единечно фотографирање, континуирано фотографирање (избор на Hi+/Hi/Mid/Lo), тајмер, тајмер (конт.), групирање: единечно, групирање: конт., групирање со баланс на белата боја, DRO групирање

Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

 • Континуирано фотографирање: Hi+: 11 fps, Hi: 8 fps, Mid: 6 fps, Lo: 3 fps

Број на слики што може да се снимат (прибл.)

 • JPEG Extra Fine L: 99 слики, JPEG Fine L: 115 слики, JPEG Standard L: 116 слики, RAW: 46 слики, RAW и JPG: 44 слики

Тајмер

 • Одложување од 10 сек./одложување од 5 сек./одложување од 2 сек./континуирано снимање со тајмер (3 слики по одложување од 10 сек./5 слики по одложување од 10 сек./3 слики по одложување од 5 сек./5 слики по одложување од 5 сек./3 слики по одложување од 2 сек./5 слики по одложување од 2 сек.)/групирање со тајмер (исклучено/одложување од 2 сек./одложување од 5 сек./одложување од 10 сек.)

Повеќекратно фотографирање со поместување на сензорот

 • -

Снимање фотографии

 • Да

Режими

 • Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 12/30 слики, режим на зголемен приказ (L: 16,7x, M: 11,8x, S: 8,3x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, избор на папка (датум/ фотографија/ AVCHD/XAVC S HD/XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, оценување, приказ во вид на група

Компјутерски интерфејс

 • Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач

Повеќе/микро USB приклучок

 • Да

NFC™

 • Да (компатибилност со NFC форум Type 3 Tag), далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир

Безжичен LAN (вграден)

 • Да (компатибилност со Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz)), гледање на паметен телефон, далечинска контрола преку паметен телефон, испраќање во компјутер, гледање на телевизор

Bluetooth®

 • Да (Bluetooth® стандардна вер. 4.1 (фреквенција од 2,4 GHz))

HD излез

 • HDMI микро приклучок (тип D), BRAVIA® Sync (контрола за HDMI), PhotoTV HD, приказ на 4K видеоснимки/репродукција на 4K фотографии

Приклучок за повеќе интерфејси

 • Да

Приклучок за микрофон

 • Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

Влезен DC приклучок

 • -

Терминал за синхронизација

 • -

Далечинска контрола (безжична)

 • Да (IR-далечински управувач/Bluetooth®-далечински управувач)

Приклучок за слушалки

 • Да

Приклучок за вертикален држач

 • -

PC далечински управувач

 • Да

Микрофон

 • Вграден, стерео

Звучник

 • Вграден, моно

Стандарди за компатибилност

 • Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

Вид

 • Поставки за приспособени копчиња, поставки што може да се програмираат (2 комплета куќишта/4 комплета мемориски картички), мое мени, поставки за мое вртливо копче, поставување прилагодено снимање

Поставување

 • Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување

Испорачана батерија

 • Еден комплет со батерија на полнење NP-FZ100

Траење на батеријата (фотографии)

 • Прибл. 720 снимки (визир) / прибл. 810 снимки (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, снимање)

 • Прибл. 140 мин. (визир) / прибл. 150 мин. (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

 • Прибл. 250 мин. (визир) / прибл. 250 мин (LCD-монитор) (CIPA-стандард)

Полнење на внатрешната батерија

 • Да

Надворешно напојување

 • -

Потрошувачка на енергија со визирот

 • Фотографии: прибл. 2,7 W (со прикачен објектив E 18-135 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,9 W (со прикачен објектив E 18-135 мм F3,5-5,6 OSS)

Потрошувачка на енергија со LCD екранот

 • Фотографии: прибл. 2,4 W (со прикачен објектив E 18-135 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 3,9 W (со прикачен објектив E 18-135 мм F3,5-5,6 OSS)

Напојување преку USB

 • Да

Работна температура

 • 32 - 104 степени F / 0 - 40 степени C

Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

 • Прибл. 503 гр., прибл., прибл. 1lb 1,8 oz

Димензии (Ш x В x Д)

 • Прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 69,3 мм, прибл. 120,0 мм x 66,9 мм x 59,0 мм (од држач до монитор) /прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 3/4 инчи, прибл. 4 3/4 x 2 3/4 x 2 3/8 инчи (од држач до монитор)

Функции

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Ненадминатите перформанси за AF се најважни за прекрасни снимки

Брзиот и прецизен автоматски фокус ги доловува краткотрајните моменти со неверојатни детали, благодарение на комбинација од иновативни технологии од Sony. Вкупно 425 AF-точки со откривање на фаза работат заедно со функцијата за AF со откривање на контраст за да добиете неверојатна брзина од 0,02 сек., а технологијата за следење со густо распределени AF-точки може да ги следи дури и објектите што се движат непредвидливо. [1] Покриеност на AF со откривање на фаза (425 точки) [2] Покриеност на AF со откривање на контраст (425 точки)

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Следењето во реално време го задржува фокусот врз објектите што се следат

Кога следите објект што се движи брзо, технологијата на фотоапаратот за следење движења користи напреден алгоритам за препознавање објекти (AI) што распознава бои, шеми (светлина), оддалеченост (длабочина) и информации за лицето/очите за да може да го препознае и фокусира вашиот објект. (1) Лице [AI] (2) Око [AI] (3) Боја (4) Шема (5) Оддалеченост (6) Алгоритам за препознавање објекти

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Подобрен AF на очи во реално време за снимање портрети

AF на очи во реално време ги открива и автоматски ги фокусира очите на вашиот објект кога ќе го притиснете копчето за блендата половично, а можете и да го приоритизирате левото или десното око на објектот. Ако е избран режимот AF-C, фокусот останува стабилен дури и кога лицето е делумно скриено или осветлено одзади или, пак, кога лицето на објектот е свртено надолу. 

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

AF на очи во реално време за животни

Технологијата што се користи за AF на очи во реално време е прилагодена за да се користи и за животни и за луѓе. Кога е активна, таа овозможува брзо и автоматско откривање и следење на очите на животните, со прецизен фокус што инаку тешко се постигнува, за да можете да снимите одлични портрети од домашни миленичиња и диви животни.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Брзо континуирано фотографирање со AF/AE со следење

Доловете ги сите движења со континуирано фотографирање со брзина од 11 fps. Брзината од 8 fps е достапна дури и кога користите бесшумна бленда или режим на прегледување во живо. Доцнењето на приказот е минимално, а може да снимите најмногу 116 JPEG-слики (стандардни) во една серија, со можност за групен приказ во режимот за репродукција.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Прецизен автоматски фокус при недоволна осветленост

Автоматското фокусирање со голема прецизност е можно дури и во темни опкружувања, благодарение на напредниот алгоритам за AF. Големата чувствителност на AF овозможува сигурно автоматско фокусирање со AF-S сè до EV -2

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Зголемување на фокусот за подобро прилагодување на фокусот во режимите за MF/AF

Кога ви треба екстремно прецизен фокус, на пример, кога снимате макро слики, може да прикажете зголемен приказ од површината што сакате да ја фокусирате, а потоа прецизно да ја изберете фокусната точка преку екранот на допир или избирачот на фокусни точки.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Лесно рачно фокусирање со јасно видлива функција за изострување

Функцијата за изострување на фотоапаратот го означува во боја делот од сликата со најостар фокус кога користите рачен фокус. Сега ја додадовме и сината боја во изборот на бои за изострување (црвена, жолта и бела) за да ја подобриме видливоста на површините во фокус кога ви треба прецизно фокусирање за макро слики или портрети.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Вградена оптичка стабилизација на слика со 5 оски

Вградениот механизам за оптичка стабилизација на слика со 5 оски, што се вградува во нашите фотоапарати за целосна слика, е приспособен за употреба како механизам за стабилизација за APS-C-сензорот на овој модел. Системот врши компензација на тресењето на фотоапаратот во пет различни оски - ротација нагоре, надолу и странично, хоризонтално и вертикално - за да создаде постабилни фотографии и видеоснимки при рачно користење. Жироскопот со голема прецизност нуди стабилизација на слика еквивалентна на брзина на бленда што е поголема за 5 чекори. Тоа ви овозможува зумирање на далечните објекти, фотографирање слики одблиску, снимање ноќни сцени и многу повеќе - сето тоа со минимално заматување поради тресење на фотоапаратот. 

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Иновативен систем за обработка на слика

Exmor™ CMOS-сензорот со APS-C-големина и 24,2 милиони точки во фотоапаратот нуди голем опсег на чувствителност и одлични перформанси со мал шум. Заедно со најновата генерација на процесор за обработка на слика BIONZ X™, тој создава прекрасни слики со висока резолуција, извонредна острина и врвна репродукција на текстури.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Извонреден квалитет на слика, мал шум и голем опсег на ISO

Стандардниот опсег на чувствителност ISO е проширен до ISO 100-32000 (може да се прошири до ISO 50-102400 за фотографии). Подобрените алгоритми за обработка на слика, технологијата за детална репродукција и намалувањето на шум во одредени површини создаваат пореалистични текстури, подобри детали во регионите со сенки и поживописни бои, вклучувајќи тонови на кожата кај луѓето и природни бои кај растенијата.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Снимање во 14-битен RAW-формат за богата градација на тонови

RAW-сликите со 14 бита се добиваат преку LSI со високи перформанси и процесорот за слика BIONZ X. За да се задржат најрамномерните и најприродните градации на тонови, целосната обработка се врши во 16 бита за да се спречи појава на шум и грешки при обработката во конечната RAW-слика со 14 бита. [1] Сензор за слика [2] Најнова предна LSI со голема брзина [a] 16-битна обработка на слики

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Снимање 4K-видеоснимки во XAVC S-формат со висока бит-стапка

Снимањето 4K-видеоснимки во форматот Super 35 мм со обработка на сите точки без соединување на точките овозможува прекумерно семплирање со приближно 2,4x повеќе информации отколку што е потребно за 4K (QFHD: 3840 x 2160). Со намалување на квалитетот од еквивалент на 6K-резолуција, снимените видеозаписи ќе имаат уште поголема реалистичност и длабочина. Видеокодекот XAVC S со висока бит-стапка (до 100 Mbps за 4K 30p/24p) нуди слики со професионален квалитет во формат што е практичен за корисниците.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

AF со прецизно следење и AF на очи во реално време за подобри видеоснимки

Брзиот хибриден AF нуди голема брзина, прецизност и одлични перформанси за следење што ги исполнуваат најстрогите предуслови за автоматско фокусирање кај 4K-видеоснимките. Чувствителноста за следење со AF може да се прилагоди за стабилен фокус или брзо повторно фокусирање, во зависност од сцената, а следењето со допир ви овозможува да следите објект во движење со допирање на LCD-екранот. AF на очи во реално време сега е достапно и за видеоснимки.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Снимање со S-Gamut/S-Log

Снимањето со S-Log ви нуди флексибилност за создавање поживописни видеоснимки преку градација на боите по снимањето. Кривите на гамата S-Log3 и S-Log2 нудат голем динамички опсег (до 1300% поголем од Rec. 709) што помага во минимизирање на премногу осветлените површини или премногу затемнетите сенки. Поставките за гамата S-Log3 содржат и импресивен динамички опсег со 14 чекори.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Креативни опции за снимање видео

Фотоапаратот може да фотографира во интервали со интервал помеѓу 1 и 60 секунди, а потоа може да создадете видеоснимки со забрзани движења со помош на компјутер. Сликите може да ги гледате и со помош на едноставната функција за прегледување со променлива брзина, директно во фотоапаратот. Забавените движења (до 5x) и брзите движења (до 60x) може да се снимат со фотоапаратот без потреба од обработка по снимањето. Исто така, по снимањето може да создавате висококвалитетни видеоснимки со забавени движења доколку претходно снимате со режимот за Full HD со голема брзина до 120 fps.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Надворешен микрофон и аудио влез, плус приклучок за слушалки

Може да приклучите надворешен микрофон преку приклучокот за микрофон или да користите влезен линиски сигнал преку приклучоците XLR користејќи го адаптерот за XLR што се продава посебно. Така може да поврзете различни врвни микрофони за снимање професионален звук. Освен тоа, достапен е и приклучок за слушалки за да можете да го следите звукот на видеозаписите за време на снимањето.

Софистицирани функции за полесно снимање

α6600 е подготвен за професионална видеографија, со излезен сигнал преку HDMI и контрола на снимањето, временски код (TC/UB), променливи стапки на слики и снимање преку прокси сервер. Достапни се и повеќе функции за поголема прецизност при снимањето видео, како приказ на маркери или мрежа со линии, мерење на експозицијата со црни и бели ленти или ISO-вредности при фотографирање со автоматско ISO.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Батерија Z со голем капацитет за долго фотографирање

За да овозможи подолги сесии за фотографирање, α6600 ја користи батеријата NP-FZ100 со голем капацитет што досега ја вградувавме во многу наши фотоапарати за целосна слика, а притоа ги задржува истите димензии гледано однапред како и претходните модели од серијата 6000. Не само што нејзиниот капацитет е приближно 2,2 пати поголем од нашата стандардна батерија, туку и ја подобрува ергономијата на држачот. Во изборниот комплет со адаптер за повеќе батерии може да ставите најмногу четири батерии NP-FZ100 за долго и безгрижно снимање видеозаписи.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Цврста и издржлива конструкција за долготрајно користење

Механизмот за блендата со мали вибрации е дизајниран и тестиран да издржи приближно 200.000 активирања на блендата, а куќиштето, горниот капак, предниот капак, внатрешната рамка и задниот капак се направени од лесна и многу цврста магнезиумска легура. Поважните копчиња и вртливи копчиња се заштитени, а компонентите на куќиштето имаат двослојна структура на меѓусебно поврзување што ја минимизира појавата на прав и влага.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Подобрен ергономски држач

Дебелината на држачот на α6600 е зголемена за 6,5 мм (во споредба со претходниот модел), а неговата површина е зголемена за 15% заради полесно држење. Материјалот од кој е изработен е подобрен за да се добие чувство на поголема цврстина, а аголот на поставување на копчето за блендата е променет за полесно ракување.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Прилагодливи функции за подобро ракување

Во споредба со претходниот модел, фотоапаратот има уште едно приспособливо копче (копче C), односно вкупно четири. Сега се достапни 11 копчиња (претходно десет) на кои може да им доделите некоја од 91-та функција за фотографирање или репродукција. Исто така, често користените функции може да се доделат на контролното вртливо копче и тркалце преку „Мое вртливо копче“. „Мое мени“ овозможува флексибилно доделување на 30 елементи од менито, а екранот со прилагодени поставки ви овозможува да следите сè. Достапни се и помошни информации за елементите во менито што може да ги активирате со притиснување едно копче на екранот на менито.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Приоритетен приказ на површината за AF и граница за приказ на ISO

На екранот за поставување на површината за AF има нова функција што овозможува приказ само на фокусните површини што ги користите често. Достапна е и друга нова функција на екранот за поставки за ISO што ги прикажува само често користените опсези за ISO. Тоа овозможува поефикасно прилагодување на поставките при фотографирањето. Овие функции може да се користат и кога функцијата „Промени фокусна површина“ е доделена на приспособливо копче.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Поголема контрола врз поставките за баланс на белата боја

Доколку се постави однапред, автоматскиот баланс на белата боја може да се заклучи или отклучи во секое време за да добиете подоследни тонови на боите кога има повеќе извори на светлина. Рачното поставување на балансот на белата боја е поедноставно, а може да изберете и опција за приоритет на AWB кога фотографирате со блескаво светло - или потопли тонови со приоритет за амбиент или приоритет на бела боја за почисти бели тонови.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Полесно рангирање и заштита од бришење

Во режимот за репродукција, фотографиите може да се рангираат или заштитат од бришење. И двете функции може да се активираат преку однапред приспособени копчиња. 

Разновидни функции за блицови

Кога фотографирате со компатибилни безжични блицови може да изберете синхронизација на задна завеса и бавна синхронизација за повеќе креативни опции за осветлување. 

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Сооднос на слика од 1:1 што е идеален за слики за социјални медиуми

Освен соодносите на слика од 3:2 и 16:9 (ширина-висина), може да изберете и сооднос од 1:1 што е идеален за споделување слики на социјалните медиуми. На овој начин се елиминира потребата од рачно отсекување на вашите слики по снимањето за да можете да ги објавите на социјалните медиуми.

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Јасен приказ на OLED-визирот

XGA OLED Tru-Finder™ со голем контраст и висока резолуција нуди голема видливост, врвни детали дури и во темни површини, прецизни бои и јасни движења, со избор на стапки на слики од 60 fps или 120 fps. Поставките за стандарден и висок квалитет се достапни и за визирот и за LCD-мониторот.  

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

LCD-екран што се врти за 180° со разновидни функции на допир

LCD-екранот со висока резолуција од 921k точки има дијагонала од 3,0 инчи и може да се заврти нагоре за 180° и надолу за 74° за лесно обликување на кадарот на автопортретите и видеоблоговите. Интуитивното ракување на допир на LCD-екранот опфаќа подлога на допир (за лесно поместување на фокусната точка), фокус на допир (за поставување на фокусната точка), бленда на допир (за активирање на блендата) и следење со допир (за активирање на AF во реално време).

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Далечинска контрола со еден допир, споделување со еден допир, врска за информации за локација

Далечинската контрола со еден допир го претвора вашиот мобилен уред во визир и далечински управувач. Споделувањето со еден допир овозможува префрлување на фотографии и видеоснимки во вашиот уред за споделување на социјалните медиуми. Фотоапаратот може да ги користи и податоците за локација од вашиот мобилен телефон преку Bluetooth® за да вметнува гео-ознаки во вашите слики. (Овие функции за мобилни уреди се достапни преку апликацијата Imaging Edge Mobile на Sony.)

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Компјутерски апликации Imaging Edge

Подобрете ги вашите фотографии со компјутерските апликации Imaging Edge™. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето во живо преку компјутерот; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии од големи колекции на слики; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Дознајте повеќе

Слика од Врвен APS-C-фотоапарат α6600 со E-приклучок

Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.