Објективи со E-приклучок од Sony за видеографи

Објективи и камери од Sony - најдобрата комбинација за снимање видео

Благодарение на високата резолуција и стапката на слики, далечинската контрола и рачното снимање, автоматскиот фокус и стабилизацијата се од огромно значење за видеографите, а Sony ги оптимизираше дизајните на објективите и камерите за да ги задоволи нивните потреби. Погледнете ги придобивките од користење објективи со E-приклучок од Sony во овој видеозапис.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Фокусирање
Брз и прецизен AF со разновидна примена

Комбинацијата од камери и објективи со E-приклучок од Sony гарантира најдобри перформанси за автоматско фокусирање дури и при снимање во 4K со 120p и мала длабочина на поле, каде што многу лесно се забележува дури и најмалото дефокусирање. Објективите со E-приклучок од Sony имаат мотори за фокусирање со високоефикасен погон, за да можат да реагираат на командите што ги добиваат од AF на камерата со неверојатно голема прецизност и брзина.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

MF со линеарен одзив за интуитивна контрола на MF

MF со линеарен одзив овозможува прецизна и креативна контрола на рачниот фокус. За разлика од стандардните објективи со електронска контрола на фокусот, каде што фокусот се менува со брзина на ротација, MF со линеарен одзив ја менува положбата на фокусот линеарно со аголот на ротација. Тоа овозможува директна и намерна контрола на рачниот фокус, а со тоа и континуирано ракување и прецизност.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Помош при AF за професионално фокусирање

Функцијата за помош при AF овозможува нов стил на снимање со комбинација од рачен и автоматски фокус - идеално за видеографи. Со оваа функција, рачниот фокус може непречено да се активира за намерно ракување со фокусот при ротација на прстенот за фокусирање, дури и кога снимате со автоматски фокус. За разлика од ракувањето на допир, функцијата за помош при AF им овозможува на видеографите да го поместуваат фокусот без прекини додека снимаат.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Минимални промени во фокусната должина

Бидејќи камерите и објективите од Sony се дизајнирани заедно, оптичките фактори како малите промени во видното поле што можат да настанат при фокусирањето се компензираат автоматски. Со комбинација од компатибилни камери и објективи може лесно да постигнете совршено поместување на фокусот.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Зумирање

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Моторизиран зум за рамномерно и флексибилно снимање

За разлика од објективите со рачен зум, објективите со моторизиран зум од Sony нудат доследна и тивка контрола на зумот заради рамномерно движење - дури и при многу мали брзини. Прстенот за зумирање, рачката и далечинското зумирање нудат ненадмината флексибилност.

Стабилизација на сликата
Максимална стабилизација на слика за рачно снимање

Најновите камери од Sony имаат вградена оптичка стабилизација на слика и активен режим за да овозможат стабилно рачно снимање без дополнителна опрема. Комбинацијата од објективи и камери дизајнирани од Sony нуди извонредни перформанси за стабилизација на слика.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Метаподатоци од објективот за ефикасна обработка по снимање

Комуникацијата помеѓу објективот и камерата нудат ефикасна обработка по снимањето. Метаподатоците за тресењето на фотоапаратот се евидентираат со жироскопот, а Catalyst Browse / Catalyst Prepare од Sony овозможува лесно балансирање на нивоата за автоматизирана компензација на тресењето и отсекување на сликите.

Слика од човек на работна маса, работи на компјутер, на масата има камера
Контрола на ирисот
Слика од контролата на ирисот кај објективот на камерата
Беспрекорна контрола на ирисот

Објективите со E-приклучок од Sony го контролираат ирисот според потребите на професионалците. Преклопникот за звук на решетката го исклучува звукот на чекорите на прстенот за решетката. Прстенот и преклопникот за звук на решетката овозможуваат беспрекорна и бесшумна контрола на ирисот кај објективот.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Подобар приказ на длабочината на полето

Транзицијата на филмските ефекти на дефокусирање може да се постигнат ако користите камера со вграден електронски и варијабилен ND-филтер, како што е FX6, заедно со одредени објективи од Sony што овозможуваат рамномерно и бесшумно прилагодување на ирисот. Длабочината на полето се контролира практично при прилагодување на експозицијата.