Објектив за вашата фантазија

Со сеопфатната палета на објективи од Sony, креативноста ќе биде во ваши раце.

цртање линии на објектив со A-приклучок

Објективи со A-приклучок

Искористувајќи ја долгогодишната историја на објективи, системот со A-приклучок нуди разни опции за сите наши фотоапарати со A-приклучок и E-приклучок, како што е популарниот α77II и професионалниот α99.

цртање линии на објектив со E-приклучок

Објективи со E-приклучок

Дизајнирана да се користи со нашите компактни фотоапарати без огледало со E-приклучок, оваа сè поголема серија нуди различни опции за APS-C и целосна слика.

G објективи од Sony и ZEISS®

Прецизни објективи дизајнирани за професионалци

G Master

G Master

Високата резолуција и прекрасното дефокусирање се обединуваат во објективи кои ќе ви обезбедат врвни перформанси дури и со најнапредните фотоапарати во претстојните години.

G објектив („G Lens“ е заштитен знак и нема множинска форма)

G леќа

G објективите со голема решетка нудат комбинација од предности за добивање врвни перформанси. Специјалното стакло го минимизира поместувањето на боите кое може да настане кај големите решетки, а кружната решетка помага во дефокусирање на заднината.

ZEISS® објективи

ZEISS® објективи

Sony создаде палета објективи во соработка со ZEISS® заради вградување на оптичката експертиза од преку 160 години во вашите уреди. Специјалното стакло, слоевите и софистицираната изработка обезбедуваат навистина професионални креативни компоненти.

Погледнете. Замислете. Фотографирајте.

Вештите фотографи ја гледаат сцената, замислуваат како да ја претворат во одлична фотографија, а потоа технички го реализираат тоа. Големиот број достапни објективи ќе ви ги обезбедат прецизните алатки кои ви се потребни за претворање на замислата во слика.

Портрети

Oбјективите за портрети имаат широки решетки за поголеми брзини на блендата - за затворени простории или при слаба осветленост. Широките решетки нудат поголема длабочина на поле, истакнувајќи го вашиот објект. Објективите за портрети имаат фокусна должина од 50-135 мм и F5,6 или поголема решетка.

Животот во дивината

Фотографирајте без да се доближувате. Телефото објективите и објективите со голем зум, особено оние со фокусни должини од 200-500 мм, нудат најдобар начин за доловување на животните.

Пејзажи

Прекрасните пејзажи располагаат со јасност, детали и непроменети бои низ целата слика. Најдобро е да користите објективи со мала фокусна должина (20-35 мм) и широк агол на гледање. Употребата на статив помага при користење широк отвор на блендата за максимални детали.

Макро + снимки одблиску

Користете наменски макро објектив кој има голема моќ за зголемување со која може да создавате слики од предметот со реална големина. Добрите макро објективи нудат и рамно поле на фокусирање, со цел и центарот и рабовите на малите предмети да бидат извонредно остри.

Спортови

Најважните функции кај објективите за спортски случувања се моќен зум и широк или „брз“ објектив. Ви нудиме објективи со A-приклучок и E-приклучок од типот примарен телефото и телефото зум за брзи спортски случувања.

Слика од објективи

Водич за терминологија за објективи

Слика за страницата за поддршка

Поддршка за објективи

ЗА СОПСТВЕНИЦИ