Прекрасно. Реално.

360 Reality Audio

Потонете во звук што доаѓа од сите страни. Толку е реален што ќе се чувствувате како на концерт во живо или како да сте со изведувачот во студио. Со 360 Reality Audio, музиката никогаш не била пореална.

Екосистемот на 360 Reality Audio

Sony нуди целосен екосистем за неверојатни музички доживувања. Нашата технологија 360 Spatial Sound ви овозможува да создавате и да уживате во прекрасен звук, на различни платформи, содржини и уреди со 360 Reality Audio.

Откријте го 360 Reality Audio

Ако барате нови правци за создавање, дистрибуција или уживање во музиката, може да пронајдете многу со 360 Reality Audio.

Маж свири гитара
Создавајте во 360 Reality Audio

Откривајте работни процеси и алатки што ќе внесат реалистичност во музиката, во познати професионални студија и во домашни студија.

Жена слуша музика
Уживајте во 360 Reality Audio

Самите доживејте го 360 Reality Audio, на музика и уреди по ваш избор.

Луѓе седнати околу маса
Придружете ни се во 360 Reality Audio

Сакате да се задлабочите? Дознајте повеќе за програмите за лиценцирање за дистрибуција на содржини и хардверски решенија.

Уживајте во 360 Reality Audio

Уживајте во 360 Reality Audio

Споредете ги 360 Reality Audio и стандардниот стерео звук за да ја откриете разликата во звукот кога слушате содржини со 360 Reality Audio преку звучници и слушалки.

Цртеж на кој е прикажано како функционира 360 Reality Audio.
Како звучи преку звучници

Во стерео режим, звуците се генерираат преку само два звучника. Со 360 Reality Audio, изворите на звук - вокали, инструменти и ефекти - се позиционираат во сфера од 360 степени што го опкружува слушателот и создава прекрасно доживување.

Цртеж на кој е прикажано како функционира 360 Reality Audio.
Како звучи преку слушалки

Во стерео режим, музиката се репродуцира во вашата глава. Со 360 Reality Audio, музиката ве опкружува со различни звуци што се создаваат од различни точки околу вашата глава.

Компатибилни услуги за проследување музика

Уживајте во сè поголема збирка на песни со 360 Reality Audio, содржини од познати изведувачи и каталог со легендарни содржини преку нашите партнери што нудат услуги за проследување музика.

Како функционира со слушалки

Откако ќе се претплатите на компатибилна услуга за проследување музика, ќе можете да уживате во 360 Reality Audio преку слушалки и паметни телефони.

Апликација на услуга за проследување
Преземете апликација за проследување музика во телефонот
Услуга за проследување
Претплатете се на услуга за проследување музика
Сите слушалки
Слушајте со какви било слушалки
Подобрете го вашето доживување преку приспособување

Со сертифицираните слушалки за 360 Reality Audio и апликацијата Sony | Headphones Connect може да го оптимизирате вашето доживување преку анализирање на формата на вашите уши, а потоа да уживате во најдоброто музичко доживување.

Слика од телефон на кој се прикажува интерфејсот на апликацијата Headphones Connect, лево се гледа логото Headphones Connect.
Преземете ја апликацијата Sony│Headphones Connect и поврзете слушалки од Sony
Слика од два телефони еден покрај друг, прикажуваат слики од интерфејсот на процесот за приспособување.
Снимете слики од вашите уши заради приспособена анализа
Два телефони, еден до друг. Едниот го прикажува интерфејсот на 360 Reality Audio Live, другиот логото 360 Reality Audio Live.
Преземете ја апликацијата 360 Reality Audio Live за да уживате во приспособена и реална музика
Слушалки/звучници со лента за на врат со сертификат за 360 Reality Audio

Подобрете го вашето уживање во музиката со 360 Reality Audio и едни од најдобрите брендови и производи за звук во светот.

Паметен телефон со сертификат за 360 Reality Audio

Задлабочете се во 360 Reality Audio во движење со сертифициран паметен телефон.

Функција за следење на главата

Следењето на главата овозможува реалистично и возбудливо доживување при слушањето, преку автоматско прилагодување на звучните полиња заради компензација на движењата на вашата глава. Звуците ќе се усогласат прецизно со акцијата на екранот на вашиот паметен телефон, дури и кога се движите, за максимално да потонете во содржините што ги гледате.

Двајца носат слушалки и се опкружени со балончиња со звук, левата глава стои право, а десната глава и балончињата се свртени
Стандардна употреба

При користење стандардни слушалки, кога ја движите главата, звукот се движи со слушалките. Тоа го поместува звукот од неговата положба во просторот, што го попречува 3D-ефектот и присуството.

Двајца носат слушалки и се опкружени со балончиња со звук, левата глава стои право, а десната е свртена со прави балончиња
Со функција за следење на главата

Со функцијата за следење на главата, кога ја движите главата, звучното поле ја задржува својата оригинална положба во 3D-просторот, за да овозможи реално доживување при гледањето и слушањето.

Доживување за слушалки и звучници

Во 360 Reality Audio може да уживате на слушалки или вградени звучници, со автоматско вклучување на просторната обработка.

Доживување за слушалки и звучници
360 Reality Audio Upmix
360 Reality Audio Upmix

Со 360 Reality Audio Upmix (360 Upmix) од Sony може да уживате во просторно и прекрасно доживување при слушањето од стандардни извори на звук за стерео музика и филмови.

Лесно поставување

Личниот оптимизатор е достапен во менито со поставки на паметниот телефон. Со автоматска поддршка за сите компатибилни услуги за музика и слушалки, нема потреба да ги конфигурирате поставките за секоја апликација посебно.

Лесно поставување
Паметни телефони со сертификат за 360 Reality Audio

Подобрете го вашето уживање во музиката со 360 Reality Audio и едни од најдобрите брендови и производи за звук во светот.

Звучник/систем за домашно кино со сертификат 360 Reality Audio

Уживајте повеќе со системите за домашно кино и звучниците сертифицирани за 360 Reality Audio. Музиката ќе ве опкружи со реална пространост, исто како да го слушате омилениот изведувач во студио за снимање или концертна сала.

Како функционира со звучници

Претплатете се на услуга за проследување музика со 360 Reality Audio и уживајте во ново музичко доживување со звучници и системи за домашно кино сертифицирани за 360 Reality Audio. Уживајте во 360 Reality Audio преку сертифицирани уреди.

Слика од поврзување на 360 Reality Audio со уреди на wifi-мрежа

Поврзете го вашиот паметен телефон и уредот за 360 Reality Audio на истата Wi-Fi®-мрежа.

Лого ознаки на Amazon Music Unlimited, nugs.net и Tidal

Преземете компатибилни апликации со претплата за проследување музика (Amazon Music Unlimited, nugs.net, TIDAL) во вашите паметни телефони. 

Слика што прикажува поврзување на телефон со уреди преку функцијата за проследување

Допрете ја иконата „Cast“ во апликацијата за да проследувате песни со 360 Reality Audio кон сертифицирани звучници и AV-приемници од брендови како Sennheiser, Sony и многу други. Контролирајте ја репродукцијата преку вашиот паметен телефон.

Уживајте во 360 Reality Audio преку многубројни брендови за звук и аудиоуреди, безжично или преку жична HDMI-врска.

Слика со икона од бел звучник наспроти зелена заднина Слика со икона од симбол за безжично проследување наспроти зелена заднина Слика со икона од бело лого HDMI наспроти зелена заднина
Amazon Echo Studio Слика со икона од зелена ознака наспроти сива заднина
DENON AVR-A1H/X4800H/X3800H
AVC-A1H/X4800H/X3800H
Слика со икона од зелена ознака наспроти сива заднина
Marantz CINEMA50/40/AV10 Слика со икона од зелена ознака наспроти сива заднина
McIntosh MX123 Слика со икона од зелена ознака наспроти сива заднина
Sennheiser AMBEO Soundbar | Plus/Max Слика со икона од зелена ознака наспроти сива заднина Слика со икона од зелена ознака наспроти сива заднина
AMBEO Soundbar | Mini Слика со икона од зелена ознака наспроти сива заднина
Sony SRS-RA5000/RA3000
STR-AZ7000ES/AZ5000ES/AZ3000ES/AZ1000ES/AN1000
HT-A9/A7000/A5000/A3000
Слика со икона од зелена ознака наспроти сива заднина
BRAVIA Theatre Quad (HT-A9M2)
BRAVIA Theatre Bar 9 (HT-A9000)
BRAVIA Theatre Bar 8 (HT-A8000)
Слика со икона од зелена ознака наспроти сива заднина
Звучници/системи за домашно кино со сертификат за 360 Reality Audio

Уживајте повеќе во вашата музика со 360 Reality Audio преку едни од најдобрите брендови и производи за звук во светот.

*Достапните услуги за музика може да се разликуваат во зависност од производителот и уредот. За повеќе информации, ве молиме погледнете го веб-сајтот на партнерите за соработка.

Откријте ја иднината со 360 Reality Audio

Внесете нова димензија во музиката во живо со 360 Reality Audio. Преземете ги апликациите Artist Connection и nugs.net за да уживате во неверојатни настапи во живо со 360 Reality Audio. 

Слика од логото за 360 Reality Audio Live
360 Reality Audio Live

Преземете ја апликацијата 360 Reality Audio Live во вашиот мобилен уред.

Artist Connection logo
Artist Connection

Преземете ја апликацијата Artist Connection во вашиот мобилен уред.

nugs.net logo
nugs.net

Преземете ја апликацијата nugs.net во вашиот мобилен уред.

* Достапноста на моделите може да се разликува во зависност од регионот

Икона за поддршка од Sony
Поддршка од Sony за слушалки со сертификат за 360 Reality Audio

Веб-сајтот за поддршка од Sony нуди практични информации за тоа како да уживате во технологијата 360 Reality Audio со вашите сертифицирани слушалки од Sony. Посетете го веб-сајтот и дознајте сè што треба да знаете за оваа нова технологија.


* Достапноста на моделите може да се разликува во зависност од регионот

Икона за поддршка од Sony
Поддршка од Sony за звучници со сертификат за 360 Reality Audio

Веб-сајтот за поддршка од Sony нуди практични информации за тоа како да уживате во технологијата 360 Reality Audio со вашите сертифицирани звучници од Sony. Посетете го веб-сајтот и дознајте сè што треба да знаете за оваа нова технологија.

Музичко доживување
Создадете прекрасно музичко доживување

Дознајте за процесот и алатките што ви се потребни за создавање музика со 360 Reality Audio

Екосистем
Влезете во екосистемот за дистрибуција и репродукција

Лиценцирање за операторите на услуги и производителите на хардвер да станат дел од екосистемот на 360 Reality Audio.