MDR-Z1R

Супериорен звук, вистински квалитет

Седнете, опуштете се и подгответе се да го доживеете новото ниво на врвниот звук. Овие слушалки ги комбинираат најновите технолошки решенија со најдобрата изработка за да ви овозможат врвно уживање при слушањето.

Signature Series

One Signature Sound

Подобрување на доживувањето на звукот со висока резолуција, од нешто што го слушате во нешто што го чувствувате.

Секоја нота, секоја нијанса.

Снимајте чист звук со HD звучникот од 70 мм

Новосоздадената мембрана со купола од магнезиум и раб од течни кристали и полимер овозможуваат репродукција на звук со висока резолуција до 120 kHz. Резултатот е звук со неспоредлива чистота и прецизност.

Чист звук, без шум

Отстранување на непотребното со куќиштето без резонанса

Специјален акустичен филтер го контролира отпорот на воздухот и ги елиминира одекнувањата кои ги произведува движењето на звучникот, така што до вас доаѓаат само чисти и јасни фреквенции. 

Прецизен звук, мајсторски дизајн
Подигнување на нивото на аудио стандардите

Слушалките MDR-Z1R се изработени да нудат поширок фреквентен опсег и да репродуцираат неверојатно ниски и високи фреквенции до 120 kHz. Поширокиот динамички опсег ги репродуцира и најмалите звуци со богати детали. Резултатот е прекрасно и исклучително доживување при слушањето.

Запознајте се со MDR-Z1R

Дознајте повеќе за технологијата и инспирацијата зад нашите најдобри врвни слушалки, MDR-Z1R. 

Добијте го најдоброто

Извлечете максимум од вашите MDR-Z1R слушалки со вклучената галантерија

тврда торбичка
Тврда кутија за чување

Слушалките и придружните кабли се испорачуваат во стилска торбичка за чување, со преградени делови и луксузна внатрешност обложена со сатен. 

балансирано
Кабел за балансирано поврзување од 4,4 Φ

Новосоздадениот кабел за балансирано поврзување со 4,4 Φ ги одделува левиот и десниот звучен сигнал, притоа минимизирајќи ја загубата на сигналот при пренос и деградацијата на звукот што произлегува од неа. Како резултат се добиваат рамномерни високи фреквенции и врвен квалитет на звукот.

OFC
Бакар без кислород обложен со сребро

За MDR-Z1R се користат кабли од бакар без кислород обложени со сребро, дизајнирани да го минимизираат отпорот и загубите при пренесувањето на сигналот. Како резултат се добива помало деградирање на звукот, пофини детали и порамномерни високи тонови. 

Експертски произведени во Јапонија 

Производите на Sony произведени во Јапонија претставуваат синоним за апсолутен квалитет и перформанси, а слушалките MDR-Z1R не се исклучок. Тие се изработени со љубов од најдобрите компоненти со користење на најусовршените техники за производство; што резултира со извонреден квалитет на звукот.

Запознајте се со Signature Series

Не се задоволувајте со ништо помалку од најдоброто со целосната палета на Signature Series производи. Создадени за врвен квалитет на звук, тие ги надминуваат нормите за звук за да ја подобрат секоја нота.

Сертифицирани слушалки за персонализирано слушање

Со сертифицираните слушалки за 360 Reality Audio и апликацијата Sony | Headphones Connect, оптимизирајте го слушањето преку анализа на формата на вашите уши, а потоа уживајте во врвно доживување.

Artist_connection
Слушнете исечоци од музика на демо плеерот со преземање на Artist Connection

Спецификации и функции

Уживајте во беспрекорниот квалитет на звукот и беспрекорната изработка со врвните слушалки од Signature Series од Sony.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Купола од магнезиум со брз одзив со мембрана од течни кристали и полимер за јасност

  • Куќиште без резонанса

  • Кабли од бакар без кислород обложени со сребро

  • Ергономски ушни перничиња од овча кожа

Звучник
70 мм, во вид на купола (CCAW звучна намотка)
Фреквентен одзив
4 Hz - 120.000 Hz
Должина на кабел
Кабел за слушалки (прибл. 3 м (118 1/8 in), жици од OFC обложен со сребро, позлатен стерео мини приклучок), Кабел за слушалки за балансирано поврзување (прибл. 1,2 м (47 1/4 in), жици од OFC обложен со сребро, позлатен стандарден балансиран приклучок во форма на L)

Што има во пакетот

Универзален приклучок со адаптер (позлатен), Кабел за слушалки (прибл. 3,0 м, жици од OFC обложен со сребро, позлатен стерео мини приклучок), Кабел за слушалки за балансирано поврзување (прибл. 1,2 м, жици од OFC обложен со сребро, позлатен стандарден балансиран приклучок во форма на L), Тврда торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина