WH-1000XM5

ВАШИОТ СВЕТ. И НИШТО ДРУГО.

Опремени со два процесори за контрола на осум микрофони, Auto NC Optimizer за автоматско оптимизирање на поништувањето шум според условите за носење и опкружувањето, како и специјално дизајниран звучник, слушалките WH-1000XM5 со поништување на шум што е водечко во индустријата нудат нови стандарди за јасни повици и слушање без пречки.

ЛЕНТА ЗА НА ГЛАВА

Безжични слушалки со поништување на шум WH-1000XM5

WH-1000XM5
Слика од Безжични слушалки со поништување на шум WH-1000XM5

blueplatinumsilverblack

Пријавете се за да добивате најнови вести и временски ограничени понуди. Кликнете на линкот подолу за да не пропуштите ништо.

Разгледајте ги слушалките WH-1000XM5
Нашето најдобро поништување на шум станува уште подобро

Погледнете како овие слушалки со поништување на шум од Sony ја комбинираат нашата најдобра технологија за поништување шум досега со врвниот звук за да ви понудат неверојатно уживање при слушањето.

Лого за дигитално поништување на шум


Најдобро поништување на шум
Технички приказ на слушалките WH-1000XM5 со приказ на внатрешните компоненти


Звук и повици со извонреден квалитет
Слика од лаптоп и паметен телефон


Едноставно поврзување со уреди
Слика од прст што притиснува копче


Паметни, интуитивни и интелигентни
Најдобро поништување на шум

Од бучава во авион до гласови на луѓе, нашите безжични слушалки WH-1000XM5 го поништуваат шумот со повеќе микрофони за да спречат пропуштање на повеќе звуци со високи и средни фреквенции. А благодарение на Auto NC Optimizer, поништувањето на шумот се оптимизира автоматски според условите за носење и опкружувањето.

Погледнете ја разликата што ја прави поништувањето на шумот
Технологија за повеќе сензори за шум 

Вградувањето по четири микрофони во секоја слушалка е нашиот најголем напредок во поништувањето на шумот. Амбиенталниот звук се снима уште попрецизно и овозможува значително намалување на високофреквентниот шум. Благодарение на Auto NC Optimizer, перформансите за поништување шум се оптимизираат автоматски и секогаш врз основа на условите за носење и надворешните фактори во опкружувањето како што е атмосферскиот притисок.

Слика одблиску од слушалките за преку уво на која се прикажани повеќе локации на сензори
Двојна слика што прикажува чипови на процесор QN1 за HD-поништување на шум и вграден процесор V1
Неспоредливо поништување на шум

Специјално дизајниран од Sony, процесорот V1 го искористува целиот потенцијал на нашиот процесор QN1 за HD-поништување на шум. Оваа уникатна комбинација на технологии контролира осум микрофони за да овозможи ненадминат квалитет за поништување шум.

Специјално дизајниран звучник од 30 мм

Специјалниот звучник од 30 мм има мек раб и го подобрува поништување на шумот за да уживате во реална музика без амбиентален шум. Композитниот материјал од карбонски влакна овозможува мала тежина и голема цврстина на куполата и подобрена јасност на звукот, особено во високофреквентниот опсег.

Слика одблиску од новосоздадениот звучник од 30 мм
Врвен звук, приспособен до совршенство

Специјалниот звучник од 30 мм, направен од композитен материјал со карбонски влакна, ја подобрува чувствителноста за високи фреквенции за да создаде поприроден звук. Технологиите на Sony вклучуваат и врвен лем без олово што содржи злато за неверојатна спроводливост, отпорник за рамномерна дистрибуција на струјата и оптимизирани електронски кола што нудат подобрен сооднос меѓу сигналот и шумот и јасен, доследен звук.

Лого ознаки за Hi-Res Audio и Hi-Res Audio wireless
Уживајте во звук со висока резолуција, со и без кабли 

WH-1000XM5 поддржуваат High-Resolution Audio и High-Resolution Audio Wireless благодарение на LDAC, нашата технологија за кодирање звук прифатена во индустријата. LDAC пренесува приближно 3 пати повеќе податоциод стандардениот Bluetooth® звук, за врвен High-Resolution Audio.

Лого за DSEE Extreme
Обновување на сите компресирани датотеки во реално време 

Со Edge-AI (вештачка интелигенција), DSEE Extreme™ ги подобрува компресираните датотеки со музика во реално време. Препознавајќи инструменти, музички жанрови и посебни елементи од песните, ги обновува високите фреквенции изгубени при компресијата.

Врвен квалитет на повици

Нашата технологија за прецизно откривање гласови користи четири микрофони со просторно филтрирање и алгоритам за намалување на шумот основан врз AI за да може прецизно да го изолира вашиот глас. Новосоздадената структура за намалување на шумот предизвикан од ветер го минимизира шумот од ветерот за време на повиците. Независно каде сте, секогаш ќе слушате и ќе бидете слушнати јасно.

Повеќе микрофони, фокусирани на вашиот глас

Овие слушалки, опремени со четири микрофони со просторно филтрирање, се калибрирани да го снимаат само вашиот глас. Подобрениот сооднос помеѓу сигналот и шумот им овозможува да ги доловат сите зборови, дури и кога има многу шум околу вас.

Слушалки WH-1000XM5 со означени повеќе локации на микрофони
Графикон што прикажува ниво на јачина на звук на повици и ефектот од алгоритамот за намалување на шум
Извонредно јасни повици без шум

Технологијата за прецизно откривање гласови нуди напредна обработка на аудио сигнали за соговорникот да може јасно да го чуе вашиот глас при повиците, дури и во бучни опкружувања. Нашиот алгоритам за намалување на шум беше развиен со машинско учење со AI со користење на над 500 милиони примероци од гласови за да го потиснат амбиенталниот шум и јасно да го истакнат вашиот глас во разни опкружувања.

1 = со шум
2 = без шум

Целодневна удобност со бесшумен дизајн

Овие лесни слушалки имаат прекрасна завршна обработка од новосоздадена „мека кожа“. Овој материјал се прилепува околу главата со помал притисок врз ушите, а притоа спречува навлегување на надворешните звуци. WH-1000XM5 имаат бесшумен дизајн со лизгач без положби на запирање, непречено вртење и закачување.

Ракување без напор

Нашите паметни функции овозможуваат полесно да пристапувате и да уживате во забавата во текот на целиот ден. На пример, може да репродуцирате музика и да ја контролирате јачината на звукот без да го отворате телефонот, само со притиснување едно копче на вашите слушалки. Исто така, слушалките откриваат кога зборувате и можат привремено да ја запрат музиката. Ракувањето со овие слушалки е лесно и тие совршено ќе се вклопат во вашиот живот.

Приспособливата контрола на звукот се прилагодува кон тоа што го правите

Приспособливата контрола на звук е паметна функција што открива каде се наоѓате и што правите, а потоа ги прилагодува поставките за амбиентален звук за да создаде идеално доживување при слушањето. Кога ќе ја активирате, таа учи каде се движите и ги препознава локациите што често ги посетувате, како што е вашето работно место или омилениот кафе бар, а потоа го приспособува звукот според опкружувањето.

Speak-to-Chat за попрактично користење

Штом почнете разговор, Speak-to-Chat автоматски ја запира музиката и почнува да пропушта амбиентален звук - практично ако не сакате да ги извадите слушалките и за разговарање без користење раце. Оваа функција користи вградени микрофони и напредна обработка на аудио сигнали за да го препознава и реагира на вашиот глас. Штом завршите со разговорот, музиката автоматски ќе продолжи.

Жена носи слушалки WH-1000XM5 и разговара со пријател
Брз пристап до вашата омилена музика и звуци

Директен пристап до вашата музика со допир - нема потреба да го допирате паметниот телефон. Почнете да уживате во вашата музика без напор.

Компонентен приказ на внатрешните делови на слушалките WH-1000Xm4.
Слика од логото Spotify Tap
Слика од логото Amazon Music Play Now
Слика од логото Endel

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Беспрекорен спој од музика и аудиоизвестувања

Auto Play репродуцира музика и аудиоизвестувања секогаш кога ќе ви бидат потребни. Музиката ќе почне да се репродуцира според опциите што ќе ги изберете, на пример, кога ги ставате слушалките или ќе појдете на пауза, за лесно да си го подобрите расположението. Аудиоизвестувањата ќе ве потсетат за сите важни настани, без да го вадите телефонот од џеб. Поврзете се со апликациите Spotify, Endel и Music 1 за брз пристап до вашата омилена музика и релаксирачки звуци. Auto Play е во бета-верзија, што значи дека нејзините функции може да се променат и подобрат 2 3 4.

Илустрација на две глави, едната носи слушалки со симбол за пауза, а другата носи слушалки со симбол за репродукција
Моментална пауза. Моментална репродукција. 

Само извадете ги слушалките и музиката ќе запре - капацитивниот сензор открива кога ги носите. Исто така, ја зголемува прецизноста за откривање и го подобрува дизајнот. Вратете ги слушалките и музиката повторно ќе започне.

Лого ознаки за вграден OK Google и Alexa
Контролирајте со вашиот глас

Добијте помош без користење раце - изговорете „Hey Google“ или „Alexa“ за да активирате гласовен помошник. Слушајте музика, поврзете се со пријателите, добивајте известувања и друго. Контролирајте ги функциите на слушалките, како поништувањето шум, со вашиот глас, слушајте ги и реагирајте на е-пораките во Microsoft Outlook и користете Microsoft Teams преку Google Assistant или Siri.

Слушајте безбедно со апликацијата Sony | Headphones Connect

Проверете колку безбедно слушате музика со тоа што ќе ги споредите податоците за звучен притисок што ги снимаат вашите слушалки и препораките на Светската здравствена организација (WHO). Добивајте известувања од OS кога нивоата на јачина се премногу големи.

Лого за Headphones Connect
Поврзување со повеќе уреди

Заради максимална практичност, овие слушалки со Bluetooth® може да се впарат со два уреди со Bluetooth® истовремено. Кога ќе добиете повик, слушалките ќе знаат кој уред ѕвони и автоматски ќе се поврзат со тој уред. Исто така, со притиснување едно копче ќе можете брзо да избирате кој од тие два уреди ќе го слушате преку слушалките.

Лого за Fast Pair
Најдете ги вашите слушалки со Fast Pair

Слушалките WH-1000XM5 ја поддржуваат новата и практична функција за брзо впарување на Google. Таа ви овозможува лесно да пронајдете каде сте ги оставиле вашите слушалки со звучен сигнал или со проверка на нивната последна позната локација преку апликацијата Find My Device од Google во вашиот паметен телефон.

Слика од лаптоп со бранови за впарување на десната страна
Лесно впарување со вашиот компјутер

Функцијата Swift Pair овозможува брзо и лесно впарување на слушалките со вашиот лаптоп со Windows 11 или Windows 10, компјутер или таблет-уред. Кога ќе го изберете режимот за впарување, на уредите со Windows 11 или Windows 10 во близина ќе се прикажат инструкции за впарување.

Енергија за цел ден и брзо полнење

Со огромно траење на батеријата од 30 часа, ќе имате доволно енергија дури и за долгите патувања. Ако ви треба полнење кога брзате, за само 3 минути добивате енергија за 3 часа користење со изборниот AC-адаптер компатибилен со USB PD.

Илустрација за траење на батеријата од 30 часа и брзо полнење од 10 минути за репродукција од 5 часа
Жена носи слушалки WH-1000XM5 на улица и ја допира слушалката за преку уво за да ги активира поставките за контрола на допир
Сè е на дофат на вашите прсти

Слушалките WH-1000XM5 имаат поставки за интуитивна контрола на допир - на пример, притиснете го копчето на левата страна за да преминете од режим за поништување на шум во режим за амбиентален звук или, пак, допрете ја подлогата на допир на десната страна за да репродуцирате или да ја паузирате музиката, да прескокнувате песни, да ја менувате јачината на звукот и многу повеќе. 

Футрола што се преклопува и заштедува простор

Носете ги слушалките во меката футрола со усогласена боја. Извадете ги и ставете ја футролата што се преклопува во торба.

Жена носи слушалки додека става торбичка за носење во чанта
Слушалки WF-1000XM5 со торбичка за носење, кабел за слушалки и USB-кабел за полнење
Што има во кутијата

Отворете го пакувањето на вашите слушалки WH-1000XM5 и ќе пронајдете футрола за носење, кабел за слушалки (прибл. 1,2 м) и USB-кабел за полнење.

Подобри за животната средина

Пакувањето на WH-1000XM5 не содржи пластика и е дизајнирано според стандардите за мала токсичност и филозофијата „Создадено за повторно создавање“ за подобро општество. Пакувањето е произведено од рециклирани и одржливи материјали создадени специјално за Sony. WH-1000XM5 користат и рециклирани пластични материјали од автомобилски делови.

Слика од пакувањето на WH-1000XM5 покрај неколку одржливи материјали за пакување
Сертифицирани слушалки за персонализирано слушање

Со сертифицираните слушалки за 360 Reality Audio и апликацијата Sony | Headphones Connect, оптимизирајте го слушањето преку анализа на формата на вашите уши, а потоа уживајте во врвно доживување.

Лого за апликацијата Artist Connection
Слушнете исечоци од музика на демо плеерот со преземање на Artist Connection
Прилагодено филмско доживување 

Со BRAVIA XR™ и безжичниот предавател WLA-NS7.

Уживајте во возбудливо доживување со Dolby Atmos® и 360 Spatial Sound што се приспособува кон вашите уши благодарение на BRAVIA XR и овие слушалки со безжичен предавател WLA-NS7.  

Слика од човек кој слуша со затворени очи, друг човек кој се истегнува и трет човек во инвалидска количка кој црта
Пристапност

Веруваме дека технологијата треба да го направи светот поинтерактивен, покреативен, позабавен и сеопфатен. Сеопфатниот дизајн што ги зема предвид потребите на луѓето и што го применуваме за нашите аудиопроизводи, ни помага да го пренесеме нашето доживување Kando на сите корисници, независно од нивната возраст, способност или опкружување.

Спецификации и функции

Нашите извонредно удобни слушалки WH-1000XM5 ги менуваат стандардите за слушање без пречки и извонредна острина на повиците. Двата процесори контролираат повеќе микрофони за ненадминато поништување на шумот, а Auto NC Optimizer автоматски го оптимизира поништување на шумот според условите за носење и опкружувањето. Специјално дизајнираниот звучник од 30 мм нуди врвен квалитет на звук во сите опкружувања.
  • Процесор QN1 за HD-поништување на шум, вграден процесор V1 и повеќе микрофони за слушање без пречки

  • Потполно автоматско и лично оптимизирање на поништувањето на шумот и оптимизирање на атмосферскиот притисок

  • Специјално дизајниран звучник од 30 мм за извонреден звук

  • Одлични повици без шум со 2x2 микрофони со просторно филтрирање и систем за намалување на шумот (со AI)

  • Извонредно удобен и лесен дизајн со „мека кожа“

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина