Создаден за видеоблогови
Како да изберете фотоапарат за видеоблогови?

Добар фотоапарат за видеоблогови треба да има оптимални перформанси за снимање видео, но и компактен и лесен дизајн. Тука ќе дознаете кој фотоапарат ќе ви одговара најмногу на вашите потреби врз основа на вашиот стил на снимање, вашите желби и резултатите што сакате да ги добиете.
Подгответе се за снимање видеоблогови со Sony!

Фиксен или заменлив објектив?

Фиксен или заменлив објектив? Еден од главните аспекти што ќе ви помогне да одлучите е тоа колку флексибилна и разновидна сакате да биде вашата опрема.
• Ако сакате сè-во-едно решение што ќе можете веднаш да го користите, тогаш изберете компактен фотоапарат.
• Ако сакате приспособливост и разновидност, тогаш најдобро е да изберете фотоапарат со заменливи објективи!

Леќа
видеоблог
Едноставни функции за снимање видеоблогови

• Преклопник за дефокусирање и изложба на производи за контрола на фоусот
• Екран со променлив агол за обликување на кадарот
• Црвени светилки што светат кога снимате 

Бидете фокусирани, секогаш

Повеќето фотоапарати од Sony се опремени со докажаниот автоматски фокус на Sony што може да препознава очи/лица и да ги фокусира. Тој е извонредно брз и лесен за користење и спречува заматување на субјектите дури и кога се движат.

фокус
говор
Погрижете се да бидете слушнати 

• Вградениот микрофон јасен звук пред фотоапаратот дури и кога снимате во толпа луѓе. 
• Впарете ги компатибилните фотоапарати со широката палета на дигитални микрофони од Sony за да снимате видеоснимки со неверојатен звук без потреба од кабел или батерија.

ZV-1F Дознајте веднаш ZV-1 Дознајте веднаш ZV-1 II Дознајте веднаш ZV-E10 Дознајте веднаш
ZV-1F ZV-1 ZV-1 II ZV-E10
Најдобро за

Почетници

Преносливост

Преносливост

Создавање

Формат

1 инч

1 инч

1 инч

1 инч

1 инч

1 инч

APS-C

APS-C

Леќа

Фиксно

екв. на 20 мм

Фиксно

(екв. 24-70)

Фиксно

(еквивалент на 18-50 мм)

Заменливи

60+ достапни објективи

Квалитет на видео

4k со 30p

Full HD до 120p

4k со 30p

Full HD до 120p

4k со 30p

Full HD до 120p

4k со 30p

Full HD до 120p

Автоматски фокус

AF на очи

(Човек / Животно)

Во реално време

AF на очи

(Човек)

Во реално време

AF на очи

Во реално време

AF на очи

(Човек / Животно)

LCD-екран со променлив агол

Да

Да

Да

Да

Стабилизација

Дигитално

Оптичка / Дигитална

Дигитално

Во зависност од објективот / Дигитална

Влез за микрофон

Да

Да

Да

Да

Излез за слушалки

Не

Не

Не

Да

Микрофон со насочување на фотоапаратот

Да

Да

Да

Да

ZV-1F
Зачекорете во светот на видеоблоговите

Вид: Компактен | Сензор: 1 инч | Објектив: Фиксен од 20 мм | Резолуција: 4K со 30p FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи со следење | Резолуција на фотографии: 20,1 MP | LCD-ЕКРАН: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 256 гр. | Големина: 105,5 x 60,0 x 46 мм

• Џебна големина
• Објектив со извонредно широк агол од 20 мм
• Наменски функции за снимање видеоблогови
• Наменска апликација за мобилни уреди

Најдобро за:

Видеоблогови со пријатели
Проследување дома/во движење
Брзо создавање и споделување содржини 

zv-1f
Препорачана галантерија за ZV-1F
GP-VPT2BT
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач

GP-VPT2BT

ECM-G1
Микрофон со насочување

ECM-G1

    

ZV-1 II
Создавајте ваши приказни, споделете го вашиот свет!

Вид: Компактен | Сензор: 1 инч | Објектив: Фиксен 18-50 мм | Резолуција: 4K со 30p FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 20,1 MP | LCD-ЕКРАН: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 292 гр. | Големина: 105,5 x 60 x 46,7 мм

• Џебна големина
• Повеќенаменски објектив, еквивалент на 18-50 мм
• Наменски функции за снимање видеоблогови
• Поставки за филмски видеоблог

Најдобро за:

Широкоаголни ситуации
Видеоблогови на отворено
Создавајте филмски содржини 

најдобро за
Препорачана галантерија за ZV-1 II:
FE 20 мм F1,8 G
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач

GP-VPT2BT

FE PZ 16-35 мм F4 G
Микрофон со насочување

ECM-G1

FE 24-70 мм F2,8 GM II
Микрофон за проследување

ECM-W3

ZV-1

Бидете креативни!

Вид: Компактен | Сензор: 1 инч | Објектив: Фиксен од 24-70 мм | Резолуција: 4K со 30p FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 20,1 MP | LCD-ЕКРАН: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 294 гр. | Големина: 105,5 x 60,0 x 43,5 мм

• Џебна големина
• Осветлен објектив, еквивалент на 24-70 мм
• Наменски функции за снимање видеоблогови

Најдобро за:

Видеоблогови на отворено
Опрема за студио
Споделување на социјалните медиуми

ZV-1
Препорачана галантерија за ZV-1
GP-VPT2BT
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач

GP-VPT2BT

ECM-G1
Микрофон со насочување

ECM-G1

VX9545
Микрофон за проследување

ECM-W3

ZV-E10

Проширете ја вашата креативност во вашите видеоблогови

Вид: Без огледало | Сензор: APS-C | Објектив: 60+ достапни модели | Резолуција: 4k со 30p, FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | 
 Резолуција на фотографии: 24,2 MP | LCD-екран: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 343 гр. | Големина: 115 x 64 x 45 мм

• Бидете креативни со 60+ достапни објективи
• Добијте ново ниво на 4K-квалитет со голем сензор
• Обемни опции за звук преку влезот за слушалки
• Направете сопствен изглед со профилите за слики

Најдобро за

Напредни креатори
Видеоблогери кои патуваат
Хибридни фотографи (видео/слика)

ZV-E10
Препорачани објективи за ZV-E10
E 11 мм F1,8
E 11 мм F1,8

SEL11F18.SYX

E 15 мм F1,4 G
E 15 мм F1,4 G

SEL15F14G

E PZ 10-20 мм F4 G
E PZ 10-20 мм F4 G

SELP1020G

Препорачана галантерија за ZV-E10
GP-VPT2BT
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач

GP-VPT2BT

ECM-B10
Микрофон со насочување

ECM-B10

ECM-S1
Безжичен микрофон/микрофон за проследување

ECM-S1

ZV-E1
Филмски видеоблог

Вид: Без огледало | Сензор: Целосна слика | Објектив: 70+ достапни модели | | Резолуција: 4k 120p, FHD 240p | Технологија за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 12,1 MP | LCD-екран: 3” со променлив агол| Тежина: 410 гр. |
Големина: 121 x 72 x 54 мм

• Најдобар 4K-приказ со сензор за целосна слика
• Многубројни професионални функции за видео и звук
• Опремен со практични функции за снимање видеоблогови
• Напредни перформанси за снимање со уникатни функции за AF

Најдобро за:

Искусни креатори
Луѓе кои истражуваат/патуваат
Раскажувачи на видеоприказни

најдобро за
Препорачани објективи за ZV-E1:
FE 20-70 мм F4 G
FE 20-70 мм F4 G

SEL2070G

FE 20 мм F1,8 G
FE 20 мм F1,8 G

SEL20F18G

FE PZ 16-35 мм F4 G
FE PZ 16-35 мм F4 G

SELP1635G

Препорачана галантерија за ZV-E1:
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач

GP-VPT2BT

Микрофон со насочување
Микрофон со насочување

ECM-B10

Микрофон со насочување
Микрофон со насочување

ECM-B1M