α7R III

Вистинска реалност. Нов свет.

Подобрете го вашето чувство за реалност со α7R III - идеален партнер што нуди извонредна брзина, слики со висока резолуција, професионално ракување и сигурни перформанси дури и во лоши услови.

AF на очи ќе стане достапно со ажурирање на софтверот

Достапна е надградба за софтверот со поддршка за новата функција од Sony за AF на очи во реално време за животни. Таа автоматски ги открива и следи очите на животните за да добиете прекрасни портрети од домашни миленичиња и диви животни.

Инспирација за максимална креативност

Добредојдовте во нов свет за обработка на слика со уште подобра резолуција, чувствителност, динамички опсег, брзина на обработка и одзив за фотографирање. α7R III нуди професионално ракување и цврсто и компактно куќиште за да добиете поголема флексибилност за снимање прекрасни слики во секоја прилика. Со толку голема моќ, прецизност и потенцијал во вашите раце ќе можете да снимате уникатни моменти од животот. 

Прозорец кон неоткриени светови
Прозорец кон неоткриени светови

Комбинацијата од сензор за слика со 42,4 ефективни MP (прибл.) и напреден процесор за слика ви нуди обработка на слика со максимални авантуристички граници.

Брзо и прецизно доловување моменти
Брзо и прецизно доловување моменти

Двојно поефикасното следење со AF, дури и при континуирано фотографирање со 10 fps, ја забрзува еволуцијата на стабилни и неверојатно брзи перформанси за фотоапарати.

Потенцијал за нови портрети
Потенцијал за нови портрети

Значително подобрениот AF на очи фокусира и следи очи со одлична прецизност и брзина, дури и кога објектот се движи, гледа надолу или странично или, пак, кога е осветлен од задната страна.

Лесни работни процеси во студио
Лесни работни процеси во студио

SuperSpeed USB 3.1 Gen 1 со USB Type-C™ приклучок овозможува брз далечински пренос на податоци во компјутер за практично ракување со големи RAW датотеки.

Различни димензии на резолуција
Различни димензии на резолуција

Повеќекратното фотографирање со поместување на сензорот нуди огромна резолуција, прецизни бои и репродукција на текстури за да го доловите амбиентот на опкружувањето и објектот.

Пореалистични видеоснимки
Пореалистични видеоснимки

Иновацијата што поддржува 4K HDR слики со висока резолуција, широк динамички опсег и широка палета на бои создава видеоснимки што оставаат неверојатен впечаток.

Прозорец кон неоткриени светови
Доловува сцени со врвни детали

Системот за обработка на слика еволуираше за да обезбеди висока резолуција и мал шум во поширок опсег на ISO. Фотоапаратот го одредува амбиентот на опкружувањето во секоја сцена и текстурата на деталите.

Exmor R CMOS сензор за целосна слика од 42,4 MP
Exmor R™ CMOS сензор за целосна слика од 42,4 MP

Дизајнот на Exmor R сензорот со задно осветлување без простор помеѓу чипот и леќите ја зголемува чувствителноста на светлина и нуди широк динамички опсег и покрај високата резолуција од 42,4 MP.

Значително подобра обработка на слика
Значително подобра обработка на слика

Новиот преден LSI и BIONZ X™ ја зголемуваат брзината за обработка, а во комбинација со сензорот Exmor R™ создаваат динамички опсег со 15 чекори при ниска ISO чувствителност за фотографии, овозможувајќи приказ на побогати тонови.

Голем стандарден опсег на ISO 100-32000
Голем стандарден опсег на ISO 100-32000

Стандардниот опсег на ISO е проширен до ISO 100-32000 (може да се прошири и до ISO 50-102400), а шумот е намален за приближно цел чекор во средниот опсег на чувствителност.

Снимање во 14-битен RAW формат за богати градации
Снимање во 14-битен RAW формат за богати градации

14-битниот RAW формат содржи богати тонови, од најсветли површини до најтемни сенки, а достапен е и при фотографирање во бесшумен или континуиран режим .

[1] Сензор за слика
[2] Најнов преден LSI со голема брзина
[3] 16-битна обработка на слика

Цврст, лесен и сигурен дизајн за подобро користење

Quad-VGA OLED Tru-Finder визирот со висока резолуција нуди природен и прецизен приказ. Функционалните придобивки со EVF, како добрата видливост во темнина и можноста за AF при зумирање на сликата, се збогатени со моќна поддршка за фотографирање. Малото и лесно куќиште на α7R III е доволно цврсто и издржливо за да се користи во лоши услови и да понуди уште поразновидни опции.

Брзо и прецизно доловување моменти
Континуирано фотографирање со брзина до 10 fps

Доловувајте движења со континуирано фотографирање со брзина до 10 fps и следење со AF/AE. Огромните слики со 42,4 MP имаат висок квалитет што е соодветен за вашето креативно прилагодување.

Фотографирајте континуирано во апсолутна тишина
Фотографирајте континуирано во апсолутна тишина

Овој фотоапарат овозможува бесшумно фотографирање со брзина до 10 fps и следење со AF/AE. Тишината е неопходна за фотографирање диви животни, кога дури и најтивкиот шум може да уништи прилика за идеална снимка.

AF со значително подобри перформанси

Перформансите на AF се подобруваат поради искористувањето на перформансите на AF со кои се одликува α9 и нивната оптимална примена, па затоа штом α7R III фокусира диво животно што се движи непредвидливо, нема лесно да го изгуби.

Обемно покривање со брз хибриден автоматски фокус
Обемно покривање со брз хибриден автоматски фокус

399-те AF точки за откривање фаза опфаќаат прибл. 68% од ширината и висината на сликата, а 425-те густо позиционирани AF точки со откривање на контраст го подобруваат фокусот што во некои случаи не може да се одреди.

До (прибл.) 2x побрз одзив на AF
До (прибл.) 2x побрз одзив на AF

Благодарение на подобрениот брз хибриден AF со многу побрз одзив, брзината на AF е приближно двојно поголема во услови со недоволно осветлување.

Следењето со AF е подобрено за прибл. 2x
Следењето со AF е подобрено за прибл. 2x

Алгоритамот за AF преземен од α9 овозможува двојно попрецизно следење со AF за континуирано фотографирање, дури и сложени и ненадејни движења.

4D ФОКУС
Погледнете повеќе за 4D ФОКУС
Сигурен AF дури и при светлина од EV-3

Напредните алгоритами за AF овозможуваат прецизен AF дури и при мали нивоа на светлина до EV-3, за посигурно автоматско фокусирање во темни сцени.

Сигурен AF дури и при светлина од EV-3
Не пропуштајте ниту еден момент

Новото копче за избор, копчето AF-ON и функциите за фокусирање на допир овозможуваат брзо и интуитивно ракување. Со двата отвори за картички и компатибилноста со батеријата на полнење NP-FZ100 со голем капацитет, α7R III ќе ви овозможи да фотографирате со помалку прекини бидејќи ќе нема потреба од често менување на медиумот и батеријата.

Континуирано фотографирање до 76 слики
Континуирано фотографирање до 76 слики

Снимете макс. 76 компресирани RAW или JPEG слики во непрекината серија. Тоа ќе ви овозможи да се концентрирате само на секвенцијалното фотографирање.

Два отвори за медиуми, поддршка за UHS-II
Два отвори за медиуми, поддршка за UHS-II

Со двата отвори за медиуми, од кои едниот е компатибилен со UHS-II за брзо запишување податоци, α7R III може да снима истовремено или со пренасочување, да снима посебно RAW/JPEG податоци и слики/видеоснимки и да копира податоци помеѓу картичките.

Фотографирајте на професионално ниво
Фотографирајте на професионално ниво

α7R III може да користи NP-FZ100 батерија со прибл. 2,2 пати поголем капацитет од батеријата NP-FW50. USB Type-C™ и повеќенаменскиот/микро USB приклучок овозможуваат поврзување надворешни батерии за подолго фотографирање.

Функција за рангирање
Функција за рангирање

Со функцијата за рангирање може да ги рангирате снимените слики со опсег од 1 до 5 ѕвезди во секое време. Оваа функција, доколку е доделена на прилагодено копче, се врши преку екранот за репродукција.

Групен приказ за континуирани снимки
Групен приказ за континуирани снимки

Сериите фотографии снимени во континуиран режим може да се прегледуваат во групи, приказот на индексот за репродукција е подобрен, а континуираните групи може да се бришат или заштитуваат истовремено.

Мое мени: побрзо до омилените содржини
Мое мени: побрзо до омилените содржини

Регистрирајте најмногу 30 често користени опции на новото Мое мени за моментално активирање. Создадете и прилагодувајте оптимално мени по ваша желба.

Потенцијал за нови портрети
AF на очи со двојно подобри перформанси

AF на очи кај α7R III нуди двојно побрзо и ефективно откривање и следење очи, дури и кога снимате портрет од лице што се поместува.

Дури и кога лицата се делумно скриени
Дури и кога лицето е делумно скриено
Дури и кога гледа надолу
Дури и кога гледа надолу
дури и во темнина
Дури и при слабо осветлување
Подобра стабилизација на слика: послободно фотографирање

Благодарение на подобрената стабилизација на слика со 5 оски, секогаш кога ќе сакате да се движите слободно и да снимате, високата резолуција и преносливоста на α7R III ќе ви овозможат да се концентрирате на објектот без да се грижите за различните видови на тресење на фотоапаратот.

Компензација за движење и вртење
Компензација за движење и вртење
Компензација за хоризонтално/вертикално движење
Компензација за хоризонтално/вертикално движење
Компензација за ротирање
Компензација за ротирање
Вградена оптичка стабилизација на слика со 5 оски

Новите жироскопи/алгоритами/систем за стабилизација нудат ефикасни 5,5 чекори. Компензација се врши за пет вида тресење на фотоапаратот - аголно тресење (движење/вртење), поместување по X/Y оска и ротациско тресење (ротирање).

Вградена оптичка стабилизација на слика со 5 оски
Лесни работни процеси во студио
Одлично поврзување за професионален работен процес

α7R III располага со USB Type-C™ приклучок компатибилен со USB 3.1 Gen 1 и приклучоци за синхронизација што овозможуваат директно поврзување на фотоапаратот со надворешни уреди без доцнење. Овие приклучоци придонесуваат за подобри и посмирени работни процеси, дури и во студијата каде што се активира блиц или се фотографира преку компјутер.

USB 3.1 Gen 1 за брз пренос на податоци

Овозможува фотографирање преку компјутер за лесно управување со големи RAW датотеки, за да можете брзо да прегледувате слики на компјутер и да продолжите да фотографирате без долготрајни преноси на датотеки.

USB 3.1 Gen 1 за брз пренос на податоци
Достапен е приклучок за синхронизација
Достапен е приклучок за синхронизација

Достапен е стандарден приклучок за синхронизација за практично синхронизирање со блицови во студио и друга надворешна опрема за осветлување.

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™
Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги фотографиите со Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето преку компјутер; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Илустрација
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam овозможува користење на фотоапарат од Sony како висококвалитетна веб камера со широка компатибилност, за одлични проследувања во живо и конференции.

Различни димензии на резолуција
Повеќекратно фотографирање со поместување на сензорот

Повеќекратното фотографирање со поместување на сензорот создава фотографии со реални детали, текстура, бои и амбиент.

Повеќекратно фотографирање со поместување на сензорот

[1] Обична слика [2] Слика добиена со повеќекратно фотографирање со поместување на сензорот

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Пореалистични видеоснимки
Висока резолуција 4K HDR

Освен снимање прекрасни видеоснимки со 4K резолуција користејќи прекумерно семплирање со 5K (15 MP), фотоапаратот нуди и нов профил за слики HLG (Hybrid Log-Gamma) што поддржува моментални HDR работни процеси со широк динамички опсег за неверојатно прецизни и реалистични подвижни слики без промена на тоновите на боите.

Задоволува различни потреби за снимање во HDR

α7R III нуди S-Log за флексибилен приказ на слики по снимањето и HLG за моментални HDR работни процеси - комбинација што задоволува различни потреби за снимање во HDR.

Задоволува различни потреби за снимање во HDR

[1] Голема флексибилност за прилагодување слики по ваша желба (потребна е градација на боите)
[2] Моментално снимање висококвалитетни слики (не е потребна градација на боите)

Се користи со iMovie и Final Cut Pro X
Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Спецификации и функции

Потполно обновениот систем за обработка на слика уште повеќе го подобрува квалитетот на сликата. Снимајте повеќе одлучувачки моменти со приближно 2x побрзи перформанси за AF, AF со следење и AF на очи со следење и континуирано фотографирање со 10 fps. Сигурно и професионално ракување со цврсто и компактно куќиште што нуди врвна флексибилност и преносливост.
  • Exmor R™ CMOS сензор од 35 мм за целосна слика од 42,4 MP и напреден систем за обработка

  • Стандарден опсег на ISO 100-32000 (горната граница може да се прошири до 102400)

  • Брз хибриден AF со 399 точки за откривање фаза во фокусната површина и 425 точки за откривање контраст

  • Брзо континуирано фотографирање до 10 fps со AF/AE со следење

  • Стабилизација на слика со 5 оски и експозиција со 5,5 чекори

Компатибилност со објективи
Објективи со E приклучок од Sony
Тип на сензор
Exmor R CMOS сензор од 35 мм за целосна слика (35,9×24,0 мм)
Број на точки (ефективни)
Прибл. 42,4 милиони точки
ISO чувствителност
Фотографии: ISO 100-32000 (може да се прошири - ISO 50 до 102400), АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: ISO 100-32000 еквивалент, АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800, можност за избор на долна и горна граница)
Траење на батеријата (фотографии)
Прибл. 530 снимки (визир) / прибл. 650 снимки (LCD монитор) (CIPA стандард)
Вид на визир
Quad-VGA OLED електронски визир од 1,3 см (тип 0,5) (во боја)
Тип на монитор
7,5см (тип 3.0) вид TFT

Што има во пакетот

Кабел за напојување, Батерија на полнење NP-FZ100, Заштитник за кабли, Полнач за батерии BC-QZ1, Лента за на рамо, Капаче за куќиште, Капаче за приклучок за галантерија, Капаче за окулар, USB Type-C™ кабел

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди