Телевизори

Приказ од предна страна на телевизорот BRAVIA од серијата A95L на држач, опремен со BRAVIA CAM
A95L | BRAVIA XR | MASTER Series| OLED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)

A95L Series

НОВО
A95L Series
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи

Пријавете се веднаш за да ги добивате нашите најнови вести и временски ограничени понуди.

Кликнете на линкот подолу за да не пропуштите ништо.
Четири телевизори Bravia наспроти светла заднина со лого ознаки Bravia во горниот дел

Бесконечни бои.
Врвен контраст.

Нашиот најдобар OLED-телевизор опремен со Cognitive Processor XR™ ја прикажува нашата најширока палета на бои досега и врвен контраст. Филмови, игри и многу повеќе - сите содржини изгледаат подлабоки и пореални на 4K QD-OLED-екранот. Филмскиот звук се репродуцира директно од екранот.

()
 • XR-55A95L

  139 см (55")
  НОВО
 • XR-65A95L

  164 см (65")
  НОВО
 • XR-77A95L

  195 cm (77")
  НОВО


 • CES® 2022 Best of Innovation Awards Honoree, награда за BRAVIA CAM0

 • CES® 2022 Innovation Awards, награда за BRAVIA CORE0

Најширока палета на бои

Нашите најсветли и најбројни нијанси и тонови прикажани на QD-OLED-екран, благодарение на Cognitive Processor XR™.

Детали од телевизиски екран што прикажува црвени, портокалови, зелени и сини кристали, со логото Sony XR во преден план

Контраст. Ненадминат.

Чистите црни тонови ги истакнуваат извонредните детали и длабочината. Cognitive Processor XR™ овозможува максимално искористување на моќта за изразување на QD-OLED.

Детали од работ на телевизор што прикажува слика од небула во разни бои

Звучник во екранот,
звук како во кино

Додека приказната се одвива пред вашите очи, ќе слушате звук што е прецизно усогласен со случувањата. Исто како во кино.

Звучни бранови се распространуваат во концентрични прстени од две места на екранот на телевизорот што има звучник во екранот

Најдоброто место за седење. На секое место. Во секое време.

Вашето омилено место за седење е фотелјата во аголот, но дали тоа треба да го намали вашето доживување при гледањето? BRAVIA CAM™ препознава каде седите и ги оптимизира поставките соодветно.01
 

BRAVIA CAM препознава каде се наоѓате во просторијата и колку сте оддалечени од телевизорот, а потоа соодветно ги прилагодува поставките за звукот и сликата. Со BRAVIA CAM ќе добиете многу нови и забавни доживувања преку телевизорот, како контрола со гестикулации, видеоразговори и многу повеќе.

Време е за игри. Бидете непобедливи.

Нашите телевизори BRAVIA XR™ прецизно ја репродуцираат извонредната графика и звучните ефекти на денешните игри. Сакате повеќе? Поврзете конзола PlayStation®️5 за максимално уживање.01
Телевизор BRAVIA што прикажува слика од God of War: Ragnarok на која има чамец на река и мост во заднина, со конзола PS5™, контролор и лого за PS5™ на десната страна на телевизорот

Погледнете зошто овој телевизор е специјален

Во ова видео е претставен 4K QD-OLED-телевизорот A95L BRAVIA XR MASTER series од Sony - модел за 2023 година. 

Овој телевизор нуди реално доживување со највисок квалитет на слика и звук за сите видови на содржини.

Cognitive Processor XR го максимизира потенцијалот на QD-OLED-екранот за да прикаже најширока палета на бои.

Со Acoustic Surface Audio Plus, звукот се репродуцира од соодветното место во сцената.

BRAVIA CAM препознава каде седите и ги оптимизира поставките соодветно.

Нашите телевизори BRAVIA XR ја репродуцираат извонредната графика и звучните ефекти на денешните игри.

Нашиот минималистички дизајн во вид на плоча ги спојува екранот и рамката во една плоча, го минимизира шумот и максимално го подобрува вашето доживување при гледањето. Задната страна на алуминиумскиот држач исчезнува од видикот ако го гледате под агол. Опремен е со престижен држач со повеќе положби.

ДИМЕНЗИИ

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД
 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата
 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот
 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот