Првиот телевизор во светот со когнитивна интелигенција - нова димензија на слика и звук

Што е когнитивна интелигенција?

Начинот на кој го перципираме светот се основа врз информациите што истовремено ги добиваме од очите и ушите во мозокот. Стандардната AI може да ги открива и анализира елементите само поединечно. Cognitive Processor XR може вкрстено да ги анализира сите елементи одеднаш, исто како нашите мозоци.

Анализирање стотици информации на ист начин како нашите мозоци

За да го создаде ова пореално чувство, Cognitive Processor XR го дели екранот на стотици зони и ги препознава предметите во тие зони со неверојатна прецизност. Освен тоа, зоните можат вкрстено да анализираат неколку стотици илјади различни елементи што ја сочинуваат сликата за една секунда, на ист начин како што работат нашите мозоци.

Слики што изгледаат исто како што нашите очи го перципираат светот 
Слика од паун поделена на два дела на која е прикажано како се прилагодуваат боите, контрастот, острина и движењата
Сите елементи се во хармонија за да добиете реална слика

За разлика од стандардните телевизори каде што сите елементи на сликата се прилагодуваат на исто ниво, телевизорите BRAVIA XR со вкрстена анализа ги прилагодуваат елементите во нивната најдобра конечна форма и затоа сè е во хармонија и изгледа природно.

Слика од жена во воз, со нагласување на подобрувањата во фокусот што ги нуди BRAVIA XR
Фокусирање на ист начин како нашите очи

Телевизорите BRAVIA XR работат на ист начин како нашите очи - ја откриваат главната фокусна точка во сцената и ги подобруваат сите детали на предметот за да го истакнат со природно чувство на длабочина, исто како во реалниот свет. 

Создавање пореално и неверојатно звучно поле, исто како што слушате во реалноста
Телевизор што прикажува жена која пее и звучни бранови што излегуваат од микрофонот на екранот
Позициониран звук што ве задлабочува во случувањата

Со напредната обработка на звук што го симулира човечкото уво преку одредување од каде доаѓа звукот и негово позиционирање во соодветната точка на екранот, телевизорите BRAVIA XR ќе ве внесат во центарот на случувањата.

Жена гледа телевизија во дневна соба со звучни бранови од виртуелните звучници што доаѓаат кон неа одозгора, одзади и однапред
Виртуелно аудио доживување со повеќе димензии 

Телевизорите BRAVIA XR репродуцираат звук во хоризонтална и вертикална насока за да создадат реално и повеќедимензионално доживување. Тие го анализираат и конвертираат звукот во 5.1.2-кан. опкружувачки звук, создавајќи реално 3D-звучно поле. 

Уживајте во поголема возбуда и емоции преку екранот

Како изгледа реалноста? Тоа е прашањето што телевизорите BRAVIA XR се обидуваат да го одговорат со „когнитивна интелигенција“. Таа анализира како гледаат нашите очи и како слушаат нашите уши за да создаде почовечка перспектива - доживување што ќе биде пореално и ќе ве задлабочи во сите сцени.

Слушнете ја филозофијата на BRAVIA XR 

Слушнете ги изјавите на инженерите на новите телевизори BRAVIA XR и која им беше инспирацијата за да создадат потполно нов вид на процесор за телевизори.

Откријте ја инспирацијата за дизајнот на BRAVIA XR

Слушнете ја изјавата на креативниот тим за дизајнот на BRAVIA XR и неговиот минималистички концепт со екстремно тенки рамки и дизајн во вид на плоча што создава прекрасно доживување во домот.

Погледнете го известувањето за новиот телевизор BRAVIA XR

Дознајте за филозофијата што се крие зад BRAVIA XR со вграден когнитивен процесор XR и како тој ги подобрува сликата и звукот за да создаде најреалистично доживување досега. Погледнете интервјуа со нашите партнери за BRAVIA CORE и Google TV и нивниот придонес во овие функции.

Погледнете ја промоцијата на BRAVIA XR

Откријте ја технологијата вградена во палетата BRAVIA XR и дознајте за сите подобрувања на сликата, звукот и паметните функции што ги прават овие телевизори уникатни.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.