Лесен и компактен
Објектив G Master™ со зум од 50 мм и F1,4

Најновата технологија за објективи на Sony нуди извонредна резолуција и ефекти на дефокусирање во компактен и лесен објектив. Извонредниот AF, лесното ракување и големата издржливост се уште едни од предностите што ги нуди овој иновативен стандарден примарен објектив со голема решетка.

  • SEL50F14GM

    НОВО


Дознајте за примарниот објектив G Master од 50 мм со F1,4

Погледнете видео

Галерија со фотографии од FE 50 мм F1,4 GM

Слика за пример Слика за пример

Неверојатен G Master-квалитет дури до рабовите на сликите

Пример за ефектот на дефокусирање Пример за ефектот на дефокусирање

Иновативната оптика и решетката F1,4 нудат врвно дефокусирање

Објектив што го носат во рака Објектив што го носат во рака

Лесен и компактен објектив со неверојатни перформанси

Слика на која се прикажани механизми за придвижување Слика на која се прикажани механизми за придвижување

Брз, прецизен и тивок AF со следење за фотографии и видеа

Слика од корисник кој снима Слика од корисник кој снима

Интуитивното ракување ја реализира замислата на креаторот

Стандарден примарен објектив од врвната серија G Master

XA-елементи и елементи од ED-стакло за висока резолуција низ целата површина на сликата

Анти-рефлективниот нано слој II ги намалува одблесоците и отсјајот

Линеарните XD-мотори се одликуваат со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

Копчиња за заклучување на ирисот и задржување на фокусот и други функции за потребите за професионално фотографирање

ДИМЕНЗИИ

Слика од производот SEL50F14GM
A: 80,6 мм (3 1/4 инчи) / B: 96 мм (3 7/8 инчи)

КОМПОНЕНТИ