SEL50F14GM_Ви го претставуваме FE 50 мм F1,4 GM

Ви го претставуваме FE 50 мм F1,4 GM | Sony | Објектив

 

https://www.youtube.com/watch?v=_74GDQxboMA

 

Лого Alpha

 

Лого G MASTER

 

Снимка од голема далечина од субјект кој стои на крајбрежни карпи наспроти океанот во заднина

Текст „Фотографирајте секојдневно со нова перспектива“ прикажан врз видеозапис со портрет во профил од субјектот од претходната снимка; потоа

видеозапис од корисник кој оди по мост во урбано опкружување, го држи фотоапаратот со прикачен објектив и ремен во десната рака; потоа

видеозапис од корисник кој стои на скали на железничка станица и фотографира нагоре

 

Портрет од субјект кој гледа надолу кон фотоапаратот, со дрва во дефокусирана заднина

Фотографија од исечено овошје во сад, прикажано од горна страна

Широкоаголна фотографија од планински венец со шума во долниот дел од предниот план и темни облаци

Видеозапис во профил од млада девојка која влече завеси за да погледне низ прозорецот

Видеозапис на кој е прикажан корисник кој оди низ шума и фотографира од висина на половината, а фотоапаратот и објективот се ставени во механизам за стабилизација

Видеозапис со портрет од субјект (млада девојка) помеѓу дрва, наспроти светло небо

Портрет од субјект, делумно покриен, во сенка од ролетната на прозорецот

 

Текст „FE 50 мм F1,4 GM“ прикажан врз страничен приказ на цилиндар на објектив

 

Текст „α7R V, F5,6, 1/1000 сек., ISO 100“ прикажан во долниот лев агол

Текст „Неверојатна резолуција и ефекти на дефокусирање“ прикажан врз фотографија од карпа, гледано дијагонално нагоре речиси од дното; потоа

Текстот „Висока резолуција низ целата слика“ се прикажува додека регионот во горниот лев агол на сликата се зголемува на цел екран, за да се покаже високата резолуција

 

Текст „FX3, F1,4“ прикажан во долниот лев агол

Текст „Извонредни ефекти на дефокусирање со G Master“ прикажан врз видеозапис снимен одблиску од предната страна на субјект, наспроти заднина со силни ефекти на дефокусирање

 

Текст „α7R V, F1,4, 1/200 сек., ISO 400“ прикажан во долниот лев агол на портрет од субјект, снимен одблиску и дијагонално од десна страна, кој ја потпира главата врз преклопени раце, со силни ефекти на дефокусирање во преден план и во заднина

 

Видеозапис во кој корисникот е прикажан странично и фотографира со окото допрено до визирот и ремен околу рачниот зглоб

 

Текст „Анти-рефлективниот нано слој II ја задржува острината при слабо осветлување“ и

Текст „α7R V, F2,8, 1/1000 сек., ISO 100“ прикажан во долниот лев агол на слика одблиску од трева наспроти задно осветлување со длабоки ефекти на дефокусирање во заднина; потоа

Текст „FX3, F1,4“ прикажан во долниот лев агол на видеозапис во профил од субјект кој оди наспроти заднина со дрва и светло небо со ефекти на дефокусирање

 

Текст „Најкратко фокусно растојание од 0,41 м (1,35 ft.) кога се користи автоматски фокус“ прикажан врз видеозапис од корисник кој фотографира шише со тапа во плитка вода; потоа

Текст „α7R V, F7,1, 1/250 сек., ISO 100“ прикажан во долниот лев агол на слика одблиску од шишето со тапа од претходната снимка, со двајца луѓе и зајдисонце на небото со силни ефекти на дефокусирање во заднина; потоа

Текст „FX3, F4“ прикажан во долниот лев агол на видеозапис со забавени движења од рака што го вади шишето со тапа од претходната снимка од водата

 

 

Текст „Компактен и лесен“ прикажан врз видеозапис од објектив што е поставен вертикално на маса, со умерени ефекти на дефокусирање во заднина; потоа

Текстот „Прибл. 516 гр. (18,3 oz.)“ се прикажува додека корисникот се појавува во заднина и го зема објективот од масата со една рака; потоа

видеозапис од корисник кој го прикачува објективот на фотоапарат; потоа

видеозапис од корисник кој го носи фотоапаратот со прикачен објектив надвор

 

Текст „Дизајниран за максимална флексибилност и слобода при фотографирањето“ прикажан врз видеозапис од корисник кој фотографира држејќи го фотоапаратот во рака, од ниска положба, со LCD-екранот закосен нагоре, со умерени ефекти на дефокусирање во заднина; потоа

видеозапис од корисник кој фотографира држејќи го фотоапаратот во рака, од висока положба, на отворена локација, со LCD-екранот закосен надолу

Текст „α7R V, F1,4, 1/1250 сек., ISO 100“ прикажан во долниот лев агол на портрет од субјект снимен од висока положба, со маси и столови на отворено и градина во заднина

Текст „α7R V, F1,4, 1/125 сек., ISO 800“ прикажан во долниот лев агол на портрет од субјект кој седи во фотелја, снимен при слаба осветленост од висока положба

Текст „FX3, F1,4“ прикажан во долниот лев агол на видеозапис со портрет од субјект, снимен од пониска положба, кој седи на маса во затворена просторија, наспроти светла заднина на отворено, зад дрвена декорација, со умерено дефокусирање

 

Текст „Напредниот оптички дизајн со XA-елементи придонесува за компактната и лесна форма“ прикажан врз цртеж со пресек на структурата на објективот, се прикажуваат текстовите „Екстремно асферична леќа (XA-леќа)“ и „ED-стакло (исклучително мала дисперзија)“ заедно со локациите на овие елементи на објективот

 

Видеозапис со страничен приказ на корисник кој снима додека оди нанапред со фотоапаратот ставен во механизам за стабилизација

Текст „FX3, F1,4“ прикажан во долниот лев агол на видеозапис со дијагонално-лев портрет од субјект на балкон, наспроти светла заднина на отворено, со умерено дефокусирање

 

Текст „Брз AF, прецизно следење“ прикажан врз видеозапис од лева страна на фотоапарат со прикачен објектив што се користи со една рака

Текст „Компактни и моќни линеарни XD-мотори за уште побрз AF“ прикажан врз цртеж на кој се гледаат локациите и движењата на линеарните мотори за фокусот

Текст „FX3, F1,4“ прикажан во долниот лев агол

Текст „Стабилен AF при снимање видео со резолуција до 4K со 120 fps“ прикажан врз видеозапис со забавени движења од субјект што се доближува кон фотоапаратот и гледа во растение, со бел правоаголник што се прикажува врз неговото лице, а потоа врз очите, што означува дека е активен AF; потоа

Текст „Рамномерен и тивок AF за видеоснимки“ прикажан врз видеозапис со забавени движења од млада девојка која се доближува кон фотоапаратот, со бел правоаголник што се прикажува врз очите, што означува дека е активен AF

 

Текст „α7R V, F1,4“ прикажан во долниот лев агол

Текст „Минимални промени во фокусната должина“ прикажан врз видеозапис во кој се гледа како фокусот преминува од рамката на прозорецот во заднина врз стаклената тегла во преден план, со мала промена во аголот на гледање

 

Текст „Одлично ракување и сигурност“ прикажан врз слика од лева страна на цилиндар на објектив

Текст „Преклопник за режими на фокусирање“ прикажан врз видеозапис од корисник кој го притиснува преклопникот за режими на фокусирање (AF / MF) што е поставен странично на цилиндарот на објективот

Текст „MF со линеарен одзив“ прикажан врз видеозапис од корисник кој го ротира прстенот за фокусирање

Текст „FX6, F1,4“ прикажан во долниот лев агол на видеозапис што прикажува постепена транзиција на фокусот од бокал во преден план врз мелница за бибер во заднина, во сцена од кујна

Текст „Прстен за решетката со преклопник за ВКЛУЧУВАЊЕ/ИСКЛУЧУВАЊЕ на звукот на прстенот за непречена контрола“ прикажан врз слика одблиску од преклопникот за ВКЛУЧУВАЊЕ/ИСКЛУЧУВАЊЕ на звукот на прстенот на десната страна на цилиндарот на објектив; потоа се прикажува видеозапис од горна страна на објектив и корисник што го врти прстенот за решетката

Текст „Две копчиња за задржување на фокусот“ прикажан врз видеозапис од корисник кој го ротира фотоапаратот, прво се гледа едното копче за задржување на фокусот на цилиндарот на објективот, а потоа се гледа и второто

Текст „Лесно ракување и во хоризонтална и во вертикална ориентација“ прикажан врз видеозапис од корисник кој се подготвува да фотографира држејќи го фотоапаратот во вертикална положба

Текст „Филтер со дијаметар од 67 мм“ прикажан врз видеозапис од корисник кој го отстранува капакот на објективот за да се види предната страна на објективот

Текст „Дизајн што е отпорен на прав и влага*“ прикажан врз цртеж на кој се гледаат локациите на заштитата од прав и влага на објективот

Текст во фуснота „*Не се гарантира 100% отпорност на прав и влага“

 

Текст „FX3, F4“ прикажан во долниот лев агол на видеозапис со забавени движења на субјект кој оди по плажа на зајдисонце

Текст „α7C, F1,4, 1/640 сек., ISO 100“ прикажан во долниот лев агол на портрет од субјект при слаба сончева светлина, наспроти темна заднина

Текст „α7R V, F11, 1/13 сек., ISO 100“ прикажан во долниот лев агол на широкоаголна фотографија од планина при слаба сончева светлина, со дрво во темен преден план, што се гледа како силуета наспроти светлото небо

Текст „α7R V, F11, 1/6 сек., ISO 100“ прикажан во долниот лев агол на слика одблиску од листови и овошје на шумско тло

Текст „FX3, F1,4“ прикажан во долниот лев агол на два видеозаписи во профил од млада девојка во куќа, со амбиентално осветлување и силни ефекти на дефокусирање во преден план

Текст „α7R V, F1,4, 1/800 сек., ISO 100“ прикажан во долниот лев агол на фотографија од млада девојка на дрвена платформа

Текст „α7R V, F1,4, 1/200 сек., ISO 400“ прикажан во долниот лев агол на фотографија од субјект со растенија во дрвена куќа

Текст „FX3, F1,4“ прикажан во долниот лев агол на видеозапис од субјект во дрвена куќа кој гледа нагоре; потоа

се прикажува видеозапис со забавени движења на млада девојка која се качува кон фотоапаратот; потоа

се прикажува видеозапис во профил со забавени движења на млада девојка која оди, наспроти заднина со ридови и зајдисонце

Текст „α7 IV, F1,4, 1/125 сек., ISO 800“ прикажан во долниот лев агол на фотографија од субјект кој седи на карпи, се гледа делумна силуета наспроти небото

Текст „FX3, F1,4“ прикажан во долниот лев агол на видеозапис од субјект на крајбрежје, се гледа како силуета наспроти океанот и небото

 

Текст „FE 50 мм F1,4 GM“ прикажан врз страничен приказ на цилиндар на објектив

 

Лого SONY