Идеален примарен APS-C-објектив со зум од 11 мм и F1,8 за фотографии и видеоснимки

Фокусна должина од 11 мм (еквивалент на формат од 35 мм за целосна слика: 16,5 мм) за динамички ултра широки слики, макс. решетка F1,8 за длабоко дефокусирање и тежина од 181 гр. (6,4 oz.). Совршено се комбинира со APS-C-куќиштата и ви овозможува снимање неверојатни фотографии и видеоснимки. Два линеарни мотори за брз и прецизен AF што поддржува фотографии и видеоснимки.

()
  • SEL11F18

    НОВО


Компактен објектив од 11 мм F1,8 за
фотографии и видеоснимки

Галерија со фотографии за E 11 мм F1,8

Ноќна слика Ноќна слика

Длабоко, прекрасно дефокусирање

Слика на спирални скали Слика на спирални скали

Висока резолуција низ извонредно широко видно поле од 11 мм

Модел вади фотоапарат од чанта Модел вади фотоапарат од чанта

Компактен и лесен за огромна слобода при фотографирањето

Илустрација од линеарни мотори Илустрација од линеарни мотори

Напредниот AF извлекува максимум од брзината на куќиштето

Разновидна алатка за филмски израз Разновидна алатка за филмски израз

Разновидна алатка за филмски израз

Примарен APS-C-објектив со голема решетка и извонредно широк агол за фотографирање и снимање

Голема максимална решетка F1,8 за извонредно дефокусирање во длабоки и импресивни слики

Три елементи од ED-стакло (исклучително мала дисперзија) за врвен квалитет на слика

Два линеарни мотори за тивок и сигурен AF со следење

Компактен и лесен дизајн за неверојатна преносливост и лесно ракување

ДИМЕНЗИИ

Приказ на објективот од лева страна, со димензии

КОМПОНЕНТИ