α6700

Нова креативност во движење

α6700 ја обединува новата AI-технологија со квалитетот на слика на серијата α од Sony во компактен APS-C-фотоапарат. Лесниот α6700 нуди подобро препознавање на субјекти, нова технологија за фотографирање и снимање, компатибилност со објективи со E-приклучок и е дизајниран за креативни авантури секаде и во секое време.

СИТЕ ФОТОАПАРАТИ СО ЗАМЕНЛИВИ ОБЈЕКТИВИ

Врвен фотоапарат α6700 со E-приклучок и APS-C-сензор

ILCE-6700
Слика од Врвен фотоапарат α6700 со E-приклучок и APS-C-сензор

Само куќиште|Куќиште + објектив со моторизиран зум од 16-50мм|Куќиште + објектив за зумирање од 18-135мм

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Слика од дестинација на врската
Галерија со фотографии од α6700
Фотографија од мала птица
Прозорец кон вашиот свет
Фотографија од силуета на жена наспроти океанот
Еволуција со AI
Фотографија од маж кој снима видео со фотоапарат ставен во механизам за стабилизација
Перформанси за снимање видео како кај Cinema Line
Фотографија од жена која држи фотоапарат во рака
Неверојатна контрола и сигурност
Прозорец кон вашиот свет
Слика од сензорот за слика Exmor R
Exmor R™ CMOS со APS-C-формат и задно осветлување

Exmor R CMOS-сензорот за слика со 26,0 ефективни милиони точки е опремен со технологиите за сензори за слика од Sony. Нуди голема чувствителност, резолуција и динамички опсег, благодарение на неговото задно осветлување, леќи без меѓусебен простор и AR-слој (анти-рефлективно заштитно стакло).

Слика од BIONZ XR
Моќниот BIONZ XR™ нуди извонреден квалитет на слика

Најновиот процесор за обработка на слика BIONZ XR, со осум пати поголема моќ за обработка од претходните верзии, нуди природни градации и реални бои со мал шум и за видеоснимки и за фотографии.

Портрет од жена под вечерна светлина
Голем динамички опсег за различни ситуации

Стандардниот опсег на чувствителност на α6700 се движи од ISO 100 до ISO 32.000 и нуди голем динамички опсег за да снимате природни градации во сцени со висок контраст, без премногу осветлени површини или блокирани сенки.

Слика од две птици
Доследно прецизни бои и експозиција

α6700 нуди импресивна контрола на експозицијата. Опремен е со нов алгоритам за AE, првично создаден за моделите за целосна слика, што овозможува прецизно откривање на кожата на лицата и соодветно прилагодување на експозицијата при фотографирање и снимање. Нуди реални бои под различни извори на светлина, од сончева светлина па сè до светлина во театар и на стадион, и создава поприродни тонови на кожа и бои на небото и лисјата.

4 фотографии со креативен изглед: Панорамско тркало, куќа на брод, портрет од жена, макро слика од диви цвеќиња
Изберете креативен изглед

Функцијата за креативен изглед нуди поголема креативна флексибилност. Добијте 10 однапред поставени параметри што може да се користат или приспособат со 8 опции според субјектот или сцената, независно дали фотографирате, снимате или проследувате во живо. Поставете го амбиентот пред да почнете со фотографирањето за да можете веднаш да ги споделите сликите.

Цртеж од уредот за стабилизација на слика
Оптичка стабилизација на слика со 5 оски

Снимајте рачно или при слаба светлина со сигурност - вградената оптичка стабилизација на слика со 5 оски и прецизните жироскопи нудат компензација на тресењето до 5 чекори. Таа открива и компензира различни тресења на фотоапаратот, како аголно (нагоре/странично) тресење што е позабележливо при големи фокусни должини или при снимање со помала брзина на блендата.

[1] Странично вртење [2] Ротирање [3] Вртење нагоре

Портрет од жена и фотографија со зголемен приказ од нејзиното лице
Прецизна компензација на ниво на еден пиксел

Со подобрен дизајн и контрола на најважните параметри, α6700 нуди прецизно откривање и контролирање на ниво на еден пиксел и максимално ја искористува резолуцијата на сензорот од 26,0 милиони точки за да создаде слики со врвни детали.

Приказ на LCD-екранот на фотоапаратот: Екран за избор на RAW-слики
Избор на квалитет и вид на RAW-датотека

Освен снимање RAW-датотеки со компресија, α6700 снима и RAW-датотеки со компресија без загуби што нудат ефикасна компресија и овозможуваат континуирано снимање на повеќе висококвалитетни слики. За сликите JPEG и HEIF е достапна нова опција за мал квалитет на слика што генерира помалку податоци.

Хоризонтална фотографија од град и езеро
HEIF: Голема компресија со врвен квалитет на слика

За прв пат кај APS-C-фотоапарат, α6700 го поддржува форматот HEIF (High Efficiency Image File) со рамномерни градации со 10 бита за пореална репродукција на неба и тонови на кожа во портретите. Форматот HEIF користи технологија за компресија за да го задржи квалитетот на сликата, да ја намали големината на датотеката и да заштеди меморија.

Еволуција со AI
Иновативна обработка со AI

α6700 е опремен со иновативен уред за обработка со AI што значително ги подобрува неговите перформанси, вклучувајќи попрецизно препознавање на повеќе различни субјекти.

Слика од процесорот со AI
Слика што прикажува рамка за AF што следи жена само во мал дел од кадарот
Проценка на човечки пози

α6700 користи податоци за формата на субјектите за да препознае движење, овозможувајќи значително подобро препознавање на очите кај луѓето. Тој користи меморирани човечки форми и пози за да препознава положби на тело и глава, што овозможува фокусирање и следење субјекти кои не гледаат кон фотоапаратот, или нивното лице е делумно покриено.

Препознавање повеќе субјекти

Освен луѓе и животни, α6700 сега препознава птици, инсекти, автомобили, возови и авиони, овозможувајќи уште поголема флексибилност и сигурност при фотографирањето и снимањето. Освен очите (AF на очи во реално време), се препознаваат глави и тела на луѓе и животни, а сега и на птици, со перформанси за препознавање животни што се повеќе од 40% поголеми во споредба со α6600.

Фотографии со субјекти што можат да се препознаат: леопард, птица, авион, автомобил, воз, пеперутка.
Фотографија од жена која пешачи на улица
Попаметно следење во реално време

Надграденото и посигурно следење во реално време со AI го олеснува фотографирањето во различни ситуации, за да се фокусирате на кадарот и композицијата. α6700 може да следи дури и луѓе кои носат кациги или животни што не гледаат кон фотоапаратот.

Одговорно фотографирање при користење на функцијата за регистрирање лица

Функцијата за регистрирање лица користи биометриски податоци. Вие сте одговорни за собирањето и користењето на таквите податоци, како и почитувањето на соодветните локални закони. За повеќе информации, посетете го веб-сајтот подолу.

Цртеж од фокусните точки.
Побрз и попрецизен AF со широка површина

Огромната моќ за обработка и подобрените алгоритми на новиот процесор BIONZ XR значително ги зголемуваат перформансите за AF, со максимум 759 точки за откривање фаза, што покриваат приближно 93% од површината на сликата при фотографирање.

Портрет од жена во темна сцена со месечева светлина
Прецизен AF при слаба светлина до EV -3,0

Најновите алгоритми за AF нудат AF со голема прецизност при мали нивоа на светлина дури до EV -3,0 во режимот AF-S (еквивалент на ISO 100, објектив со F2,0). Режимот за приоритет на фокусот нуди посигурен AF при слаба светлина или помали решетки.

Пример за континуирано фотографирање: був што лета на небото
Снимете повеќе од 1000 слики со 11 fps

Моќниот процесор BIONZ XR на α6700 и големата меѓумеморија ги зголемуваат брзините на запишување во мемориските картички, за да може фотоапаратот континуирано и брзо да снима повеќе од 1000 JPEG-слики, 59 RAW-слики со компресија или 23 RAW-слики со компресија без загуби во една серија.

Фотографија од мал був застанат на гранка
Континуиран DMF

При фотографирање со автоматски фокус AF-C или AF-S, прстенот за фокусирање на објективот може да се ротира за моментално избирање на режимот за рачно фокусирање во секое време. На овој начин може лесно и брзо да го префрлите фокусот на друг субјект.

Неколку фотографии од растенија снимени со групирање со AF
Групирање со фокус за да добиете најдобра слика

α6700 може автоматски да снима до 299 слики со последователно поместени фокусни точки, според избрани интервали и редослед. Изберете ја совршената слика или обработете повеќе слики по снимањето за да добиете креативни споени слики со врвна длабочина на фокусот.

Слика од менито што се прикажува на екранот на фотоапаратот
Намалување на треперењето

Намалете го треперењето од вештачките извори на светлина кога фотографирате или снимате. Изберете „Фотографирање без треперење“ или „Променлива бленда“ за прилагодување на брзината на блендата според брзината на треперење кога снимате.

Перформанси за снимање видео како кај Cinema Line
Снимање 4K-видео со неверојатен квалитет

α6700 снима во 4K (QFHD: 3840 x 2160) со 60p (50p) користејќи ексклузивна технологија од Sony за прекумерно семплирање во 6K. Со компресија на овие детали во конечниот формат, добивате квалитетно 4K-видео со извонредна резолуција, дури и при повисока стапка на слики. Фотоапаратот поддржува и висококвалитетни формати XAVC S-I (All-Intra) и XAVC HS со 10 бита и семплирање на бои 4:2:2.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Снимање во 4K со голема стапка на слики од 120p(100p)

Снимањето во 4K QFHD (3840 x 2160) со голема стапка на слики до 120p овозможува внатрешно снимање на видеоснимки со висока резолуција. Добијте повеќе креативни можности во обработката по снимањето со тоа што ќе ги нагласите движењата на субјектот или ќе ги претворите во јасни забавени движења. Режимот S&Q овозможува снимање забавени или забрзани движења во самиот фотоапарат. 

Портрет од лице на жена
Expressive S-Cinetone™

Користејќи ја истата наука за бои како врвните серии CineAlta и Cinema Line, α6700 располага и со профилот за слика S-Cinetone од Sony што создава слики со пореална репродукција на бои и природни тонови на кожа.

Портрет од силуета на жена наспроти градска сцена
Крива за гама S-Log3 со опсег од 14+ чекори

Кривата за гама S-Log3 ја нагласува градацијата од сенки до средни сиви тонови (18% сива боја), создавајќи маргина на грешка од 14+ чекори заради флексибилно и креативно уредување.

Фотографија од следење на субјектот со AF дури и на крстосници каде што поминуваат други луѓе
Следење во реално време за видеоснимки

Следењето во реално време со AI значително ги подобрува перформансите за следење во реално време и автоматски ги препознава, следи и фокусира очите на избраниот субјект. Освен функцијата за следење со допир што го активира следењето, може да користите и приспособливо копче за привремено следење на избраниот субјект, независно од неговата положба во кадарот и фокусната површина.

Фотографија од маж кој рачно снима видео со телефото објектив
Активен режим за подобра стабилизација при снимање

Активниот режим нуди моќна стабилизација на слика при рачно снимање видео. α6700 може прецизно да го измери тресењето на фотоапаратот и да изврши прецизна оптичка компензација, овозможувајќи ефикасна стабилизација без отстапки во преносливоста, дури и при снимање во 4K

Портрет од жена со кафез за птици во преден план
Компензација на промените во фокусната должина

Автоматската компензација на промените во фокусната должина го користи јасното зумирање на слики за да обезбеди доследен агол на гледање и спречува промени предизвикани од поместување на положбата на фокусот. Метаподатоците се користат и при обработката по снимањето.

Слика од екранот за избор на функцијата „Прикажи LUT“
Увезувајте кориснички LUT-датотеки

Погледнете како ќе изгледаат конечните содржини додека снимате. α6700 ви овозможува да увезете LUT-датотека (Look Up Table) што може да се примени врз сликата што се прикажува на екранот на фотоапаратот додека снимате, за да дознаете како ќе изгледа.

Фотографии од автоматско обликување на кадарот: Слика од визирот и снимена слика
Снимање на едноставен начин

α6700 нуди многу функции за снимање видео и продукција. Автоматското обликување на кадарот автоматски го отсекува и прилагодува кадарот и го следи субјектот користејќи AI. Или, ако сакате филмски изглед, тогаш користете ја функцијата што нуди создавање видеоснимки со забрзани движења во самиот фотоапарат.

Неверојатна контрола и сигурност
Создаден за вашите дланки

Одликувајќи се со компактна форма и мала тежина од 493 грама, α6700 нуди извонредна преносливост и маневрирање без отстапки во квалитетот на сликата. Новиот дизајн на држачот нуди сигурно и поудобно држење на фотоапаратот, како и поголема контрола при фотографирањето и снимањето.

Фотографии од луѓе кои држат фотоапарати или дронови со прикачени фотоапарати
Цртеж од внатрешноста на визирот
Електронски визир со високи перформанси

Електронскиот визир XGA OLED со 2,36 милиони точки (прибл.) и зголемување од приближно 1,07x нуди извонреден приказ. Со двојно поголема светлина од α6600 и поширок агол на гледање од 33 степени, тој нуди јасен и остар приказ. Стапката на слики може да се постави на 120 fps - двојно повеќе од стандардната стапка - за да добиете јасен приказ со минимално заматување на движењата на визирот кога следите и фотографирате субјекти во движење.

Слика од фотоапарат, прикажано е движењето на LCD-екранот
Пофлексибилно снимање со екранот со променлив агол

α6700 има голем LCD-екран на допир од тип 3,0 со 1,03 милиони точки (прибл.), сооднос на слика од 3:2 и опција за странично отворање. Тоа овозможува послободно позиционирање и обликување на кадарот и многу креативни опции за рачно и стабилизирано фотографирање и снимање.

Слика на која е прикажано ракување со екранот на допир
Интуитивна контрола на допир

Активирајте главни функции како избирање фокусна точка, субјект за следење или активирање на блендата со допирање на екранот. Со движење на прстот од левиот или десниот раб кон средината на екранот се прикажуваат икони на допир за брзи промени на режимот за фотографирање и други опции. Менито со функции (Fn) може да се прикаже и со обично движење на прстот врз екранот. Лесно избирајте и зумирајте слики со допирање и интуитивно штипнување навнатре/нанадвор.

Слика од менито што се прикажува на екранот на фотоапаратот
Подобра структура на менијата

По препорака на професионалните фотографи и видеографи, α6700 има нова структура на главното мени, слична на најновите модели за целосна слика од серијата α. Логичниот распоред нуди поефикасен пристап до важните опции за фотографирање, како стапка на слики, брзина на бленда итн. Може да се додели на приспособливо копче за брз пристап, а ракувањето на допир нуди брзо прилагодување на главните поставки како никогаш досега.

Снимајте со објективи со E-приклучок
Избор од повеќе од 70 објективи со E-приклучок

Изберете некој од објективите со E-приклучок од Sony. Нашата докажана палета ја содржи серијата за целосна слика G Master™ што нуди извонредна резолуција и прекрасно дефокусирање, како и серијата G Lens™ што нуди одлична вредност и квалитет на слика. Заедно со APS-C-куќиште, извонредно широкоаголните објективи од Sony снимаат пространи пејзажи или големи субјекти во еден кадар, а телефото објективите, со фактор на отсекување од 1,5 кај APS-C-куќиштата и телеконвертори, доколку е потребно, овозможуваат снимање далечни субјекти со извонредни детали и острина.

Слика од сите објективи со E-приклучок
Слика од блицови од Sony
Слика од микрофони прикачени на фотоапарати
Галантеријата ги проширува креативните хоризонти

Поврзете компатибилни микрофони со високи перформанси преку приклучокот за повеќе интерфејси на фотоапаратот за директен пренос на дигитален звук без шум кон фотоапаратот. Или, пак, изберете некој од блицовите со голема моќ како HVL-F60RM2 што поддржуваат брзо континуирано фотографирање, за да добиете повеќе начини за снимање креативни слики.

Поврзана замисла
Фотографија од жена која гледа фотографии префрлени од фотоапаратот
Лесно и стабилно поврзување со паметни телефони

α6700 нуди постабилна врска со Creators’ App од Sony за лесно префрлување фотографии и видеоснимки во паметен телефон или таблет-уред. Преносот во заднина нема да прекине дури и ако екранот на паметниот телефон влезе во режим на мирување или активирате друга апликација. Користете го паметниот телефон за далечинска контрола на фотоапаратот. 

Фотографија од жена која проследува во живо преку фотоапаратот
Проследувајте висококвалитетни содржини во живо

Ако го поврзете со компјутер или паметен телефон преку USB, α6700 ќе функционира како 4K-веб-камера (2160p) со напреден AF што ќе овозможи подобри онлајн состаноци и проследување во живо.

Слика од екранот за поставување на Wi-Fi
Брз Wi-Fi за поврзување со компјутер

Вградениот Wi-Fi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) овозможува комуникација преку фреквенции од 2,4 GHz и 5 GHz за брз и стабилен пренос на податоци.

Цртеж од концептот на Creators Cloud
Платформа Creators' Cloud

Creators' Cloud е платформа за креативна работа - од фотографирање до продукција - што спојува технологии за фотоапарати од Sony и AI-апликации на Cloud. Ова е место за откривање и соработка со креатори од целиот свет. Разгледајте апликации на интернет, за мобилни уреди и за компјутери што овозможуваат интеграција на фотоапаратите со услуги и апликации за снимање и продукција.

Кон подобра иднина
Слика од поставките за читач на екранот
Технологија за пристапност кај фотоапаратите α

Фотоапаратите α од Sony нудат многу функции за пристапност за да можат повеќе луѓе да ја користат нашата технологија. На пример, функцијата за читач на екранот гласно го чита текстот од менијата на екранот, со можност за прилагодување на јачината и брзината на читањето.

Слика од логото Road to Zero
Целта на Sony: нула искористување на опкружувањето

Ние во Sony го промовиравме планот Road to Zero за сведување на влијанието врз животната средина на нула, а нашиот план Green Management 2025 има среднорочни цели. Преземавме мерки за намалување на влијанието на α6700 врз животната средина во секоја фаза на неговиот работен циклус - од развој до испорака, производство и пакување.

Слика од материјалите за пакување на фотоапаратот
Пакување за иднината

Sony користи материјали за пакување што не содржат пластика и нудат добра заштита од потреси и удари, како и растителни и неплетени материјали за торби за производите. Тоа придонесува за минимизирање на влијанието врз средината.

Спецификации и функции

α6700 претставува нова генерација на APS-C-фотоапарати со футуристички спој на технологија за препознавање со AI, извонредниот квалитет на серијата α и функциите и перформансите за снимање видео на докажаната серија Cinema Line од Sony.
  • Exmor R CMOS-сензор со приближно 26,0 ефективни милиони точки, APS-C-формат и задно осветлување

  • Напредниот процесор BIONZ XR нуди поголема брзина на обработка до 8x

  • Иновативен уред за обработка со AI за подобро препознавање субјекти, AF и следење

  • Вградена стабилизација на слика со 5 оски и активен режим за снимање видео

  • Врвни перформанси за снимање видео како кај Cinema Line

ВИД НА СЕНЗОР
Exmor R CMOS-сензор од тип APS-C (23,3 x 15,5 мм)
ISO-ЧУВСТВИТЕЛНОСТ
Фотографии: ISO 100 - 32000 (може да се прошири до ISO 50 - 102400), АВТОМАТСКИ (ISO 100 - 6400, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100 - 32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100 - 6400, можност за избор на долна и горна граница)
Траење на батеријата (фотографии)
Прибл. 550 снимки (визир) / прибл. 570 снимки (LCD-екран) (CIPA-стандард)
БРОЈ НА ТОЧКИ (ЕФЕКТИВНИ)
Фотографии: Прибл. 26,0 милиони точки макс., Видеоснимки: Прибл. 19,9 милиони точки макс.
Тип на монитор
TFT екран од 7,5 см (тип 3,0)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина