ВРВНИ СЛУШАЛКИ Z1R

Сите спецификации и функции

MDR-Z1R

Големина и тежина

Тежина
Прибл. 385 гр. (14 oz) без кабел

Општи карактеристики

Звучник
70 мм, во вид на купола (CCAW звучна намотка)
Динамичен вид
Затворени, динамични (со целосно покривање на увото)
Магнет 
Неодимиум
Импеданса (оми)
64 Ω при 1 kHz
Фреквентен одзив
4 Hz - 120.000 Hz
Чувствителности (dB/mW)
100 dB/mW
Контрола на јачина на звук
нема
Вид на жица
Отстранлив, во форма на Y
Должина на кабел
Кабел за слушалки (прибл. 3 м (118 1/8 in), жици од OFC обложен со сребро, позлатен стерео мини приклучок), Кабел за слушалки за балансирано поврзување (прибл. 1,2 м (47 1/4 in), жици од OFC обложен со сребро, позлатен стандарден балансиран приклучок во форма на L)
Приклучник
Кабел за слушалки (позлатен мини стерео приклучок), кабел за слушалки со балансиран приклучок (позлатен стандарден балансиран приклучок во форма на L)
Време на користење
нема
Време на полнење
нема
Начин на носење
Целосно покривање на увото

Што има во пакетот

  • Универзален приклучок со адаптер (позлатен)
  • Кабел за слушалки (прибл. 3,0 м, жици од OFC обложен со сребро, позлатен стерео мини приклучок)
  • Кабел за слушалки за балансирано поврзување (прибл. 1,2 м, жици од OFC обложен со сребро, позлатен стандарден балансиран приклучок во форма на L)
  • Тврда торбичка
Placeholder

Функции

Слика од Врвни слушалки Z1R

Секоја нота, секоја нијанса.

Новосоздадената мембрана со купола од магнезиум и раб од течни кристали и полимер овозможуваат репродукција на звук со висока резолуција до 120 kHz. Резултатот е звук со неспоредлива чистота и прецизност.

Слика од Врвни слушалки Z1R

Чист звук, без шум

Отстранување на непотребното со куќиштето без резонанса. Специјален акустичен филтер го контролира отпорот на воздухот и ги елиминира одекнувањата кои ги произведува движењето на звучникот, така што до вас доаѓаат само чисти и јасни фреквенции. 

Слика од Врвни слушалки Z1R

Ергономски ушни перничиња од овча кожа 

Ергономски изработените слушалки се дизајнирани удобно да ја опкружат вашата глава со звук; спречувајќи „истекување“ на звукот и овозможувајќи ефективни и моќни ниски тонови. Ушните перничиња од вистинска овча кожа го обвиткуваат вашето уво со луксузна мекост. 

Слика од Врвни слушалки Z1R

Дизајн со структура на превиткување

Дизајнот со обвиткување е прилагоден за да го опфаќа целото уво, да ја задржи музиката и да ги одбива несаканите звуци. Акустиката се одбива назад кон вашите уши, за да ги слушате и најдеталните звуци.

Слика од Врвни слушалки Z1R

Лента за на глава од титаниум и кожа 

Флексибилни и со мала тежина, но сепак издржливи, за поприродно поставување преку увото. Бета титаниумот има висока еластичност која го враќа во првобитната форма дури и кога се превиткува. Вистинската кожа нуди цврстина и удобност.

Слика од Врвни слушалки Z1R

Оптимизирани за удобност при долготрајно носење

Лентата за на глава од титаниум е флексибилна и лесна, овозможувајќи ви целодневно носење. Нема да знаете дека ги носите.

Слика од Врвни слушалки Z1R

Мембрана со раб од LCP обложена со алуминиум со купола од магнезиум за поголема прецизност

Мембраната на куполата од магнезиум ги шири вибрациите кои ги создава звучната намотка до делот на куполата и овозможува репродукција на звукот во извонредно високиот фреквентен опсег. Комбинацијата од повеќе материјали кои нудат висока звучна изолација резултира со помала обоеност на звукот и јасен звук.

Слика од Врвни слушалки Z1R

Тврда кутија за чување

Слушалките и придружните кабли се испорачуваат во стилска торбичка за чување, со преградени делови и луксузна внатрешност обложена со сатен. 

Слика од Врвни слушалки Z1R

Кабел за балансирано поврзување од 4,4 Φ

Новосоздадениот кабел за балансирано поврзување со 4,4 Φ ги одделува левиот и десниот звучен сигнал, притоа минимизирајќи ја загубата на сигналот при пренос и деградацијата на звукот што произлегува од неа. Како резултат се добиваат рамномерни високи фреквенции и врвен квалитет на звукот.

Слика од Врвни слушалки Z1R

Бакар без кислород обложен со сребро

За MDR-Z1R се користат кабли од бакар без кислород обложени со сребро, дизајнирани да го минимизираат отпорот и загубите при пренесувањето на сигналот. Како резултат се добива помало деградирање на звукот, пофини детали и порамномерни високи тонови. 

Слика од Врвни слушалки Z1R

Експертски произведени во Јапонија

Производите на Sony произведени во Јапонија претставуваат синоним за апсолутен квалитет и перформанси, а слушалките MDR-Z1R не се исклучок. Тие се изработени со љубов од најдобрите компоненти со користење на најусовршените техники за производство; што резултира со извонреден квалитет на звукот.

Слика од Врвни слушалки Z1R

Компатибилност со TA-ZH1ES за врвен звук

Добијте го најдоброто од вашите слушалки и вашата музика со неподвижниот засилувач TA-ZH1ES од Signature Series, кој за првпат во светот се одликува со иновативен целосно дигитален засилувач со аналогно проследување напред, за почист звук со подобар одзив. Ги поддржува звучните формати PCM 32-бита / 384 kHz и DSD 11,2 MHz, како и балансирано и небалансирано поврзување.