Мала форма за испорака, моќен звук

HT-SF200 е сè-во-едно звучник со вграден сабвуфер. Компанијата Sony го опреми со звук со целосен опсег, а притоа му ги намали димензиите. Бидејќи е помал од стандардните звучници во вид на лента, неговата испорака е многу енергетски поефикасна.

Стилско куќиште со богат звук во помало пакување

Компанијата Sony се грижи и за корисничкото доживување и за животната средина. Генијалниот дизајн нуди одличен звук и има над 50% помали димензии - вклучувајќи го и уредот и пакувањето - ја минимизира потрошувачката на ресурси и нè приближува до нашата цел за искористување на животната средина еднакво на нула. 

Малите димензии на HT-SF200 ја зголемуваат одржливоста

Одличен дизајн и за луѓето и за животната средина

Еко-ефикасноста беше важна цел за дизајнот на HT-SF200. Целта беше да создадеме сè-во-едно звучник во вид на лента за звук со целосен опсег и помал волумен на производот, за значително подобрување на ефикасноста за логистика и испорака.

Привлечен дизајн и мали димензии
Привлечен дизајн и мали димензии

Едноставниот едноделен систем се поставува полесно, а во споредба со звучници во вид на лента со посебни сабвуфери, волуменот на производот е помал за приближно 80%.

Отстранување на непотребните елементи
Отстранување на непотребните елементи

HT-SF200 тежи само 2,3 кг - 65% помалку од стандарден комплет од звучник во вид на лента и сабвуфер, а малата форма лесно ќе се вклопи во вашиот ентериер.

Намалување на големината за поефикасна испорака
Намалување на големината за поефикасна испорака

Волуменот по спакуван производ (спакувана состојба) е намален за приближно 59%, па затоа бројот на производи по палета е поголем. Тоа придонесува за намалување на емисиите на CO2 по производ за приближно 63% и поефикасно ракување при транспортот.

Иновативен акустичен дизајн за моќен бас

Компанијата Sony создаде нови решенија за богат и моќен бас во компактни и едноделни звучници во вид на лента. Специјалните канали за звук, почнувајќи од вграден вуфер па сè до канали за бас на двата краја на звучникот, создаваат висококвалитетен звук преку дискретен и стилски производ.

Решението беше вграден сабвуфер

Teppei Itagaki

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.

Teppei Itagaki

За да ги задоволиме потребите за усогласување со ентериерот, заштеда на простор и слободен распоред на сè поголемиот пазар за звучници во вид на лента, сакавме да го вградиме сабвуферот и притоа да искористиме половина од достапниот простор. Наидовме на неколку проблеми при вградувањето на сабвуферот, вклучувајќи го и намалувањето на механичките вибрации за рамномерна репродукција на басот без тој да влијае врз другите звучници. Исто така, сабвуферот треба ефикасно да се снабдува со голема излезна струја преку уред за напојување со мал капацитет. Успешно ги решивме сите проблеми.

Намалувањето и вградувањето на сабвуферот ни овозможи да исполниме неколку еколошки цели како што е поекономична употреба на материјали и поефикасен транспорт. Планираме да продолжиме со овој еколошки дизајн во иднина.

Погледнете повеќе производи од Sony со еколошки карактеристики

Ново рециклирано пакување за Aibo
Ново рециклирано пакување за Aibo

Создадовме ново револуционерно пакување. Отсега Aibo ќе се испорачува добро завиткан и заштитен од оштетување, во обложено пакување создадено од 50% рециклирани пластични шишиња од PET (полиетилен терефталат).

PlayStation
PlayStation®

Уживајте во неверојатни виртуелни светови со моќта на PlayStation®. Дознајте како, во реалниот свет, компанијата Sony го намалува влијанието врз животната средина и заштедува енергија.

Headphones
Headphones

Како дел од своите напори за зачувување на ресурсите, Sony работи на значително намалување на количината на пластика што се користи за пакување на слушалките.