Слика од E PZ 18-105мм F4 G OSS
Слика од E PZ 18-105мм F4 G OSS
Достапен е нов софтвер.

Подобрете го вашиот објектив за да уживате во полесно фотографирање.

G објектив со моторизиран зум до 6x за видеоснимки и фотографии

Овој G објектив за фотоапарати со E-приклучок создава неверојатни фотографии и видеоснимки со флексибилниот моторизиран зум до 6x. Максималната решетка F4 е константна во опсегот од 18 мм за широк агол до 105 мм за среден телефото опсег. Рачката и прстенот на цилиндарот на објективот овозможуваат слободно прилагодување на брзината за зумирање според потребите, како и сигурно и стабилно држење.

Компатибилност со E PZ 18-105 мм F4 G OSS
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите од Sony ја нагласува рамнотежата помеѓу високата резолуција и дефокусирањето на заднината што ја подобруваат замислата на уметникот.
[1] Асферична леќа [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL18105G
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 18 мм [4] При 105 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Спецификации и функции

  • Стандарден G објектив за зумирање

  • Моторизиран зум до прибл. 6x

  • Непроменлива максимална решетка од F4

  • Кружна решетка со 7 ливчиња

  • Елементите од ED стакло ефикасно ја намалуваат хроматската аберација

Минимално фокусно растојание
0,45 (широкоаголно)-0,95 м (телефото) (1,48 (широкоаголно)-3,12 ft (телефото))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,11x
Пречник на филтерот (мм)
72мм
Тежина
427 гр. (15,1 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH128: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина