E-ПРИКЛУЧОК

FE 28 мм F2

SEL28F20 / SEL28F20FEC / SEL28F20UWC
Слика од FE 28 мм F2

Само објектив|Објектив + Конвертор за ефект на рибино око|Објектив + Извонредно широк конвертор

Слика од FE 28 мм F2
Слика од FE 28 мм F2
Слика од FE 28 мм F2
Слика од FE 28 мм F2
Надополнете го вашиот комплет со светол примарен објектив од 28 мм

Одличен избор како втор објектив за надополнување на основниот комплет објективи, овој примарен широкоаголен објектив од 28 мм вклучува се одликува со светла максимална решетка од F2,0 и извонредни сеопфатни оптички перформанси. Напредната оптика нуди одлична острина дури и во рабовите на сликата и прекрасно и рамномерно дефокусирање кога е потребно. Максималната решетка од F2,0 го олеснува рачното снимање на чисти слики во внатрешни услови или при недоволна осветленост. Внатрешниот механизам за фокусирање постигнува стабилно и тивко автоматско фокусирање, идеално за видеоснимки и слики. За уште пошироки перспективи, достапни се опционален конвертор со извонредна ширина од 21 мм и „рибино око“ до 16 мм со целосна покриеност од 180° (дијагонално) за дополнителен потенцијал.

Компатибилност со FE 28 мм F2
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Примерок фотографии
Наменски изборни конвертори за поширок агол

По избор, може да се додадат наменски конвертори со извонредна ширина од 21 мм и „рибино око“ до 16 мм за поширока перспектива.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Импресивни оптички перформанси за фотоапарати од Sony со E-приклучок и прецизен дизајн за разновидност и сигурност кој опфаќа широк опсег на примена.
[1] Напредна асферична леќа (AA-леќа) [2] Асферична леќа [3] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL28F20
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Просторна фреквенција [4] 10 пара линии / мм [5] 30 пара линии / мм [6] Макс. решетка [7] Решетка F8 [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Широк агол (28 мм) за пејзажи и многу повеќе

  • Брза максимална решетка од F2,0

  • Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасни дефокусирачки ефекти

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

  • Линеарен мотор за тивко снимање видеоснимки

Минимално фокусно растојание
0,29 м (AF) / 0,25 м (MF) (0,96 ft (AF) / 0,82 ft(MF))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,13x (AF) / 0,16x (MF)
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
200 гр. (7,1 oz.)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат