Слика од Конвертор за ефект на рибино око
Слика од Конвертор за ефект на рибино око
Слика од Конвертор за ефект на рибино око
Слика од Конвертор за ефект на рибино око
Конвертор за целосна слика од 180° со перспектива во вид на „рибино око“

Овој наменски објектив за конверзија за FE 28 мм F2 нуди фокусна должина од 16 мм со перспектива во вид на рибино око и агол на гледање од 180° (дијагонално). Конверторот е специјално изработен за FE 28 мм F2 и нуди опширна перспектива со ефект на „рибино око“ со одличен квалитет на сликата од бесконечност па сè до најмалото фокусно растојание, без да го намали квалитетот на сликата на објективот. Софистицираниот дизајн е беспрекорно усогласен со објективот и е отпорен на прав и влага за да овозможи максимална сигурност.

За FE 28 мм F2
FE 28 мм F2
Примерок фотографии
Необичен поглед за сликовно изразување

Достапен начин за додавање на врвна можност наречена „рибино око“ до 16 мм на вашите креативни алатки. Едноставно прикачете и влезете во нов свет на визуелно изразување.

Конфигурација на објективи

Спецификации и функции

  • Конвертор за објективот FE 28 мм F2, со агол на гледање од 16 мм

  • Наменска оптика и визуелно усогласен дизајн

  • Практичен механизам со бајонет и со заклучување кој се поставува брзо

  • Автоматско откривање на генерирање EXIF податоци

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,22 м (0,73 ft) (со SEL28F20)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,14x (со SEL28F20)
Тежина
418 гр. (14,8 oz.)

Што има во пакетот

Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина