Слика од Извонредно широк конвертор
Слика од Извонредно широк конвертор
Слика од Извонредно широк конвертор
Слика од Извонредно широк конвертор
Извонредно широк приказ за моќни перспективи

Овој наменски конвертор за извонредно широка конверзија за објективот FE 28 мм F2 нуди уште поголема фокусна должина од 21 мм, а бидејќи е специјално дизајниран за објективот FE 28 мм F2 за целосна слика, тој нуди неверојатно широка перспектива со висока резолуција низ целата површина на сликата од бесконечност па сè до најмалото фокусно растојание, без да го намали квалитетот на сликата на објективот. Софистицираниот дизајн е беспрекорно усогласен со објективот и е отпорен на прав и влага за да овозможи максимална сигурност.

За FE 28 мм F2
FE 28 мм F2
Примерок фотографии
Нов начин на изразување со поширок приказ

Фокусната должина од 21 мм овозможува снимање на прекрасни слики со импресивни перспективи и во затворени простории и надвор, особено при фотографирање во формат на целосна слика.

Конфигурација на објективи

Спецификации и функции

  • Конвертор за објективот FE 28 мм F2, со агол на гледање од 21 мм

  • Наменска оптика и визуелно усогласен дизајн

  • Практичен механизам со бајонет и со заклучување кој се поставува брзо

  • Автоматско откривање на генерирање EXIF податоци

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,24 м (AF) / 0,20 м (MF) (0,79 ft (AF) / 0,66 ft (MF)) (со SEL28F20)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,15x (AF) / 0,20x (MF) (со SEL28F20)
Тежина
267 гр. (9,5 oz.)

Што има во пакетот

Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина