FE 28 мм F2

Сите спецификации и функции

3 Модели
3 Модели

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Спецификации на објектив

Големина и тежина

Големина и тежина

Фусноти

Што има во пакетот

Додаток

Формат

Фокусна должина (мм)

Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)

Групи / елементи на објектив

Агол на гледање (35мм)

Агол на гледање (APS-C)

Максимален отвор на бленда (F)

Минимална решетка (F)

Ливчиња на решетката

Кружна решетка

Минимално фокусно растојание

Максимален сооднос на зголемување (x)

Пречник на филтерот (мм)

Димензии (диј. x дол.)

Тежина

*

Само објектив
SEL28F20
Само објектив 
SEL28F20

Што има во пакетот

 • Задно капаче за објектив
 • Предно капаче за објектив
 • Сенило за објектив (ALC-SH112: во форма на цвет, во вид на бајонет)

Додаток

 • E приклучок од Sony

Формат

 • 35 мм за целосна слика

Фокусна должина (мм)

 • 28 мм

Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)

 • 42мм

Групи / елементи на објектив

 • 8/9

Агол на гледање (35мм)

 • 75°

Агол на гледање (APS-C)

 • 54°

Максимален отвор на бленда (F)

 • 2

Минимална решетка (F)

 • 22

Ливчиња на решетката

 • 9

Кружна решетка

 • Да

Минимално фокусно растојание

 • 0,29 м (AF) / 0,25 м (MF) (0,96 ft (AF) / 0,82 ft(MF))

Максимален сооднос на зголемување (x)

 • 0,13x (AF) / 0,16x (MF)

Пречник на филтерот (мм)

 • 49мм

Димензии (диј. x дол.)

 • 64 x 60 мм (2-5/8 x 2-3/8 in.)

Тежина

 • 200 гр. (7,1 oz.)

*

 • „Еквивалент на фокусна должина од 35 мм (APS-C)“ и „агол на гледање (APS-C)“ во дигитален фотоапарат со заменливи објективи и вграден сензор за слика од тип APS-C.
Објектив + Конвертор за ефект на рибино око
SEL28F20FEC
Објектив + Конвертор за ефект на рибино око 
SEL28F20FEC

Што има во пакетот

 • SEL057FEC
 • Задно капаче за објектив
 • Предно капаче за објектив
 • Сенило за објектив (ALC-SH112: во форма на цвет, во вид на бајонет)

Додаток

 • E приклучок од Sony

Формат

 • 35 мм за целосна слика

Фокусна должина (мм)

 • 28 мм

Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)

 • 42мм

Групи / елементи на објектив

 • 8/9

Агол на гледање (35мм)

 • 75°

Агол на гледање (APS-C)

 • 54°

Максимален отвор на бленда (F)

 • 2

Минимална решетка (F)

 • 22

Ливчиња на решетката

 • 9

Кружна решетка

 • Да

Минимално фокусно растојание

 • 0,29 м (AF) / 0,25 м (MF) (0,96 ft (AF) / 0,82 ft(MF))

Максимален сооднос на зголемување (x)

 • 0,13x[AF] / 0,16x[MF]

Пречник на филтерот (мм)

 • 49мм

Димензии (диј. x дол.)

 • 64 x 60 мм (2-5/8 x 2-3/8 in.)

Тежина

 • 200 гр. (7,1 oz.)

*

 • „Еквивалент на фокусна должина од 35 мм (APS-C)“ и „агол на гледање (APS-C)“ во дигитален фотоапарат со заменливи објективи и вграден сензор за слика од тип APS-C.
Објектив + Извонредно широк конвертор
SEL28F20UWC
Објектив + Извонредно широк конвертор 
SEL28F20UWC

Што има во пакетот

 • SEL075UWC
 • Задно капаче за објектив
 • Предно капаче за објектив
 • Сенило за објектив (ALC-SH112: во форма на цвет, во вид на бајонет)

Додаток

 • E приклучок од Sony

Формат

 • 35 мм за целосна слика

Фокусна должина (мм)

 • 28 мм

Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)

 • 42мм

Групи / елементи на објектив

 • 8/9

Агол на гледање (35мм)

 • 75°

Агол на гледање (APS-C)

 • 54°

Максимален отвор на бленда (F)

 • 2

Минимална решетка (F)

 • 22

Ливчиња на решетката

 • 9

Кружна решетка

 • Да

Минимално фокусно растојание

 • 0,29 м (AF) / 0,25 м (MF) (0,96 ft (AF) / 0,82 ft(MF))

Максимален сооднос на зголемување (x)

 • 0,13x[AF] / 0,16x[MF]

Пречник на филтерот (мм)

 • 49мм

Димензии (диј. x дол.)

 • 64 x 60 мм (2-5/8 x 2-3/8 in.)

Тежина

 • 200 гр. (7,1 oz.)

*

 • „Еквивалент на фокусна должина од 35 мм (APS-C)“ и „агол на гледање (APS-C)“ во дигитален фотоапарат со заменливи објективи и вграден сензор за слика од тип APS-C.

Функции

Слика од FE 28 мм F2

Резолуција и контраст на примарен објектив

Напредната оптика со фиксна фокусна должина ефикасно ја минимизира аберацијата од бесконечност па сè до најмалото фокусно растојание, за одлична острина низ целата површина на сликата. Сите површини на објективот се обложени со повеќе слоеви за минимизирање на задното осветлување предизвикано од одблесоци и отсјај, за максимална острина и контраст на објектот.

Слика од FE 28 мм F2

Рамномерно и импресивно дефокусирање

Дизајнот на кружната решетка со 9 ливчиња, заедно со големата решетка на овој објектив, создаваат рамномерни и прекрасни ефекти на дефокусирање.

Слика од FE 28 мм F2

Мал и лесен, за секојдневно фотографирање

Компактниот и лесен дизајн на овој објектив за целосна слика е идеален додаток за компактните куќишта од серијата α7. Со тежина од само 200 грама, тој претставува практичен избор за фотографирање и секојдневна употреба, а надворешниот дел од алуминиумска легура му придодава елегантен изглед и софистицирано чувство.

Слика од FE 28 мм F2

Добијте перформанси на примарен објектив

Идеален втор објектив за фотографи кои користат формат за целосна слика и сакаат да добијат извонредна острина и огромен потенцијал како од примарен објектив со високи перформанси. Оптичкиот дизајн, составен од 3 асферични елементи(од кои еден е напреден асферичен елемент) и 2 ED елементи, нуди неверојатни оптички перформанси сместени во компактен објектив, а светлата максимална решетка од F2,0 го олеснува фотографирањето при слаба осветленост.

Слика од FE 28 мм F2

Наменски изборни конвертори за поширок агол

Двата изборни наменски предни конвертори го зголемуваат аголот на гледање до извонредна ширина од 21 мм и „рибино око“ до 16 мм на практичен начин, без намалување на оптичките перформанси или изгледот. Сензорскиот систем во конверторите и објективот овозможува генерирање на соодветни EXIF податоци при прикачување на еден од конверторите, заради едноставно управување со податоците.

Оптимизирано за видеоснимки и фотографии

Прецизниот линеарен мотор кој е вграден во објективот го движи механизмот за фокусирање рамномерно и тивко, а внатрешниот фокус значи дека објективот не се проширува при фокусирањето. Тивкото и стабилно ракување се значителни подобрувања при снимањето видеоснимки.

Слика од FE 28 мм F2

Голема сигурност во лоши услови

Дизајнот кој е отпорен на навлегување прав и влага ја зголемува сигурноста во лоши опкружувања, овозможувајќи ви да фотографирате сигурно каде и да сте.