Телевизори

X95L | BRAVIA XR | Mini LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)

X95L Series

НОВО
X95L Series
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи
Дизајн на телевизори од 75 инчи

Еднаква светлина.
Извонреден контраст.

Нашиот врвен 4K-телевизор со Mini LED и Cognitive Processor XR™ нуди неверојатни светли тонови и длабоки црни тонови. Реалниот контраст се добива благодарение на XR Backlight Master Drive™. Филмски звук и слики, усогласени прецизно.

()
 • XR-65X95L

  164 см (65")
  НОВО
 • XR-75X95L

  189 cm (75")
  НОВО
 • XR-85X95L

  215 см (85")
  НОВО


 • Ремек-дело со Mini LED

 • CES® 2022 Innovation Awards, награда за BRAVIA CORE0

Максимална светлина,
реално доживување

Cognitive Processor XR™ ги создава извонредната светлина и длабоките црни тонови што ги прикажува овој голем екран со Mini LED.

Детали од телевизиски екран што прикажува растенија од жолта и зелена боја со логото Sony XR во преден план

Реален контраст. Mini LED.

Длабочината и деталите се извонредни. XR Backlight Master Drive™ професионално го контролира 4K-екранот со Mini LED.

Детали од работ на телевизор кој прикажува бели точки и песочни дини

Филмски. Синхронизиран.

Високотонците на левата и десната страна на рамката репродуцираат звук од екранот, слично како во кино. Благодарение на Cognitive Processor XR™, сите звуци се реални.

Телевизор BRAVIA што прикажува диригент и оркестар со звучни бранови што се распространуваат во концентрични прстени од центарот на екранот

Време е за игри. Бидете непобедливи.

Нашите телевизори BRAVIA XR™ прецизно ја репродуцираат извонредната графика и звучните ефекти на денешните игри. Сакате повеќе? Поврзете конзола PlayStation®️5 за максимално уживање.01
Телевизор BRAVIA што прикажува слика од God of War: Ragnarok на која има чамец на река и мост во заднина, со конзола PS5™, контролор и лого за PS5™ на десната страна на телевизорот

Дизајнирани со еко функции0

Одличните слики и звук никогаш не треба да се штетни за животната средина. Работиме неуморно за да го намалиме своето влијание врз планетата.0
Дневна соба со телевизор BRAVIA поставен на ѕид, на екранот се прикажува контролната табла за еко функции

Погледнете зошто овој телевизор е специјален

Еко порака

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД
 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата
 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот
 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот