Телевизори

X95L | BRAVIA XR | Mini LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)

X95L Series

НОВО
X95L Series

Официјален текст за видео 

Опис

Лого за BRAVIA XR.

Се репродуцира музика.

 

Превод

X95L

 

Опис

Панелот свети во темнина.

 

Превод

Еднаква светлина.

Извонреден контраст.

 

Опис

Два панели што се преклопуваат и вртат.

 

Превод

Реален контраст.

Mini LED.

 

Опис

Подредените LED-светилки се контролираат интелигентно.

 

Превод

Со

Cognitive Processor XR

 

Опис

Ноќна градска сцена, лого за SONY XR.

 

Превод

Звук и слики,

усогласени прецизно.

 

Опис

Оркестар.

Сини кругови претставуваат звук што се генерира од екран.

 

Превод

Извонредна графика.

Реални звуци.

 

Опис

Видеозапис од игра.

Јасен и остар видеозапис од игра.

 

Превод

Најдоброто место за седење.

Секаде.

Во секое време.

 

Опис

Драма.

 

Опис

Дизајн во вид на плоча.

Навистина минималистички дизајн.

Потполно реална слика.

 

Опис

Рамен и дискретен екран.

 

Превод

Дизајн без рамка.

Изгледа како да нема рамка.

 

Опис

Тенка рамка, обичен држач.

 

Превод

Престижен

држач со повеќе положби.

 

Опис

Лого за BRAVIA XR.

X95L под логото.

 

Превод

XR Picture

 

Превод

Професионално го контролира 4K-екранот со Mini LED

XR Backlight Master Drive

 

Опис

Точки светлина создаваат слика.

XR Backlight Master Drive ги контролира LED-светилките и се прикажува ноќна градска сцена.

 

Превод

Поголем обем на бои

XR Triluminos Pro

 

Опис

Розови, сини и жолти цвеќиња.

XR Triluminos Pro создава светла и живописна слика.

 

Превод

Квалитетот на сите содржини се подобрува приближно до 4K

Подобрување на квалитетот до 4K со XR

 

Опис

Мачка.

Подобрување на квалитетот до 4K со XR за приказ на најситните детали.

 

Превод

Интелигентна обработка на движењата

XR Motion Clarity

 

Опис

Сурфер.

XR Motion Clarity создава јасна и моќна слика.

 

Превод

XR Sound

 

Превод

Високотонец во рамката

Оптимална положба на звукот

Acoustic Multi-Audio+

 

Опис

Звук што доаѓа од задната страна на екранот, прикажан е со сини кругови.

Оркестар.

Син

Превод

Едно место за сите поставки за игри

Мени за игри

 

Опис

Лого за HORIZON FORBIDDEN WEST.

Играч во лет.

Се прикажува менито за игри.

 

Превод

Полесно откривање на противниците во темните површини

Еквалајзер за црни тонови

 

Опис

Лого за THE LAST OF US PART 1.

Видеозаписи од играта.

Еквалајзерот за црни тонови е избран.

Екранот се дели на темнина ИСКЛУЧЕНО и светлина ВКЛУЧЕНО.

 

Превод

Најдобро видно поле на ваше барање

Големина на екранот

 

Опис

Лого за THE LAST OF US PART 1.

Видеозаписи од играта.

Избраната големина на екранот ја намалува сликата.

 

Превод

Паметни функции

 

Опис

Текст за BRAVIA CAM.

Леќа на камерата во средина на црната лента.

BRAVIA CAM ставена над екран.

 

Превод

Откријте ново доживување при гледањето телевизија

BRAVIA CAM

 

Опис

Маж гледа телевизија.

 

Превод

Препознава каде седите и ги оптимизира поставките

 

Опис

Зелениот сензор на BRAVIA CAM ја препознава положбата на мажот.

 

Превод

Сликата се оптимизира според вашата положба и просторијата

 

Опис

Драмата станува посветла.

 

Превод

Идеален звук од секоја насока

 

Опис

Жена гледа телевизија.

На екранот се прикажуваат параметри за глас.

BRAVIA CAM ја препознава положбата на жената и звукот се распространува кон неа.

Јачината на звукот се оптимизира, а параметрите за глас се намалуваат.

 

Одрекување од одговорност

За моделите што не се испорачуваат со BRAVIA CAM треба да ја купите камерата посебно.

 

Опис

Лого за Google TV.

 

Превод

Гледајте ја забавата што ја сакате.

 

Опис

Лого ознаки на апликации за проследување.

Мени на Google TV.

 

Одрекување од одговорност

Некои апликации и/или содржини може да не бидат достапни на Google TV. Зависи од достапноста.

 

Превод

Со мала помош од Google.

„Search for yoga videos“.

Барајте помалку. Гледајте повеќе.

 

Опис

Двајца вежбаат јога.

 

Превод

„Show me the front door“.

Вашиот дом на вашиот телевизор.

 

Опис

Видеозапис од интерком.

 

Превод

Еднаква светлина.

Извонреден контраст.

 

Опис

Дизајн на BRAVIA XR X95L.

Лого за BRAVIA XR.

X95L под логото.

 

Опис

Филмот завршува со логото Sony.

 

Одрекување од од