Телевизори

A80L / A83L / A84L | BRAVIA XR | OLED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)

A80L/A83L/A84L Series

НОВО
A80L/A83L/A84L Series
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи

Потполно црна боја.
Богат звук.

Нашиот OLED-телевизор со Cognitive Processor XR™ нуди чисти црни тонови, извонреден контраст и ги прикажува сите детали, дури и во светлите површини или во длабоките сенки. Звукот се репродуцира директно од екранот на генијален начин.

()
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-55A80L

  139 см (55")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-55A83L

  139 см (55")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-55A84L

  139 см (55")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-65A80L

  164 см (65")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-65A83L

  164 см (65")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-65A84L

  164 см (65")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-77A80L

  195 cm (77")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-77A83L

  195 cm (77")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-77A84L

  195 cm (77")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-83A80L

  210 см (83")
  НОВО
 • A80L/A83L/A84L Series

  XR-83A84L

  210 см (83")
  НОВО


 • CES® 2022 Innovation Awards, награда за BRAVIA CORE0

Извонредно светли тонови и чисти црни тонови

Надополнете го нашиот светол OLED-екран што прикажува чисти црни тонови со моќната интелигенција на нашиот Cognitive Processor XR™ и ќе добиете слика што изгледа најреално досега.

Детали од телевизиски екран што прикажува жолти и виолетови ливчиња од цвет, со логото Sony XR во преден план

Контраст. Ист како во реалноста.

Тајната е во максималната светлина и чистите црни тонови. Веднаш ќе ги забележите сите детали, текстури и длабочина што често недостасуваат кај одредени екрани.

Детали од работ на телевизор кој прикажува слика од планини и ноќно небо

Звучник во екранот,
звукот секогаш е реален

Додека приказната се одвива пред вашите очи, ќе слушате звук што е прецизно усогласен со случувањата. Исто како и во кино.

Звучни бранови се распространуваат во концентрични прстени од две места на екранот на телевизорот што има звучник во екранот

Време е за игри. Бидете непобедливи.

Нашите телевизори BRAVIA XR™ прецизно ја репродуцираат извонредната графика и звучните ефекти на денешните игри. Сакате повеќе? Поврзете конзола PlayStation®️5 за максимално уживање.01
Телевизор BRAVIA што прикажува слика од God of War: Ragnarok на која има чамец на река и мост во заднина, со конзола PS5™, контролор и лого за PS5™ на десната страна на телевизорот

Дизајнирани со еко функции0

Одличните слики и звук никогаш не треба да се штетни за животната средина. Работиме неуморно за да го намалиме своето влијание врз планетата.0
Дневна соба со телевизор BRAVIA поставен на ѕид, на екранот се прикажува контролната табла за еко функции

Погледнете зошто овој телевизор е специјален

ДИМЕНЗИИ

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД
 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата
 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот
 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот