Телевизори

A80L / A83L / A84L | BRAVIA XR | OLED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)

A80L/A83L/A84L Series

НОВО
A80L/A83L/A84L Series

Официјален текст за видео 

Опис

Лого за BRAVIA XR.

Се репродуцира музика.

 

Превод

A80L

 

Опис

Бела сфера се дели на црвена, зелена и сина сфера.

 

Превод

Потполно црна боја.

Богат звук.

 

Опис

Сферите се протегаат по должина на рабовите на црна коцка и рефлектираат светлина.

 

Превод

OLED.

Контраст.

Ист како во реалноста.

 

Опис

Сферите се спојуваат и пукаат.

 

Превод

Со

Cognitive Processor XR

 

Опис

Млечниот пат над планини, лого за SONY XR.

 

Превод

Хармонизиран звук.

Синхронизирани слики.

 

Опис

Дрифт со мотоцикл.

Сини кругови претставуваат звук што се генерира од екран.

 

Превод

Извонредна графика.

Реални звуци.

 

Опис

Видеозапис од игра.

Јасен и остар видеозапис од игра.

 

Превод

Најдоброто место за седење.

Секаде.

Во секое време.

 

Опис

Драма.

 

Превод

Дизајн во вид на плоча.

Минималистички.

Извонреден.

 

Опис

Рамен и дискретен екран.

 

Превод

Дизајн без рамка.

Изгледа како да нема рамка.

 

Опис

Тенка рамка, обичен држач.

 

Превод

Престижен

држач со повеќе положби.

 

Опис

Лого за BRAVIA XR.

A80L под логото.

 

Превод

XR Picture

 

Превод

Чисти црни тонови, максимална светлина,

извонреден контраст

XR OLED Contrast Pro

 

Опис

Млечниот пат над планини.

Прекрасен контраст со XR OLED Contrast Pro.

 

Превод

Поголем обем на бои

XR Triluminos Pro

 

Опис

Розови, сини и жолти цвеќиња.

XR Triluminos Pro создава светла и живописна слика.

 

Превод

Квалитетот на сите содржини се подобрува приближно до 4K

Подобрување на квалитетот до 4K со XR

 

Опис

Мачка.

Подобрување на квалитетот до 4K со XR за приказ на најситните детали.

 

Превод

Интелигентна обработка на движењата

XR OLED Motion

 

Опис

Скејтбордер.

Јасни слики со XR OLED Motion.

 

Превод

XR Sound

 

Превод

Навистина реален звук од екранот

Acoustic Surface Audio+

 

Опис

Жена која пее. Звукот излегува од устата.

 

Превод

Сета ваша забава е подобрена

Конверзија во 3D-опкружувачки звук

 

Опис

Авионот лета, се слушаат звуци од авионот при летањето.

<

Превод

Едно место за сите поставки за игри

Мени за игри

 

Опис

Лого за HORIZON FORBIDDEN WEST.

Играч во лет.

Се прикажува менито за игри.

 

Превод

Полесно откривање на противниците во темните површини

Еквалајзер за црни тонови

 

Опис

Лого за THE LAST OF US PART 1.

Видеозаписи од играта.

Еквалајзерот за црни тонови е избран.

Екранот се дели на темнина ИСКЛУЧЕНО и светлина ВКЛУЧЕНО.

 

Превод

Најдобро видно поле на ваше барање

Големина на екранот

 

Опис

Лого за THE LAST OF US PART 1.

Видеозаписи од играта.

Избраната големина на екранот ја намалува сликата.

 

Превод

Паметни функции

 

Опис

Текст за BRAVIA CAM.

Леќа на камерата во средина на црната лента.

BRAVIA CAM ставена над екран.

 

Превод

Откријте ново доживување при гледањето телевизија

BRAVIA CAM

 

Опис

Маж гледа телевизија.

 

Превод

Препознава каде седите и ги оптимизира поставките

 

Опис

Зелениот сензор на BRAVIA CAM ја препознава положбата на мажот.

 

Превод

Сликата се оптимизира според вашата положба и просторијата

 

Опис

Драмата станува посветла.

 

Превод

Идеален звук од секоја насока

 

Опис

Жена гледа телевизија.

На екранот се прикажуваат параметри за глас.

BRAVIA CAM ја препознава положбата на жената и звукот се распространува кон неа.

Јачината на звукот се оптимизира, а параметрите за глас се намалуваат.

 

Одрекување од одговорност

За моделите што не се испорачуваат со BRAVIA CAM треба да ја купите камерата посебно.

 

Опис

Лого за Google TV.

 

Превод

Гледајте ја забавата што ја сакате.

 

Опис

Лого ознаки на апликации за проследување.

Мени на Google TV.

 

Одрекување од одговорност

Некои апликации и/или содржини може да не бидат достапни на Google TV. Зависи од достапноста.

 

Превод

Со мала помош од Google.

„Search for yoga videos“.

Барајте помалку. Гледајте повеќе.

 

Опис

Двајца вежбаат јога.

 

Превод

„Show me the front door“.

Вашиот дом на вашиот телевизор.

 

Опис

Видеозапис од интерком.

 

Превод

Потполно црна боја.

Богат звук.

 

Опис

Дизајн на BRAVIA XR A80L.

Лого за BRAVIA XR.

A80L под логото.

 

Опис

Филмот завршува со логото Sony.

 

Одрекување од одговорност

Името на моделот и дизајнот на реалниот производ може да се разликуваат во зависност од големината и регионот.

„SONY“ и „BRAVIA“ се заштитни знаци на Sony Corporation.