Извонредно лесен и повеќенаменски широкоаголен објектив со моторизиран зум

Sony ви го нуди најлесниот широкоаголен објектив за целосна слика во светот со решетка F4 и моторизиран зум, кој на денешните креатори ќе им понуди подобри слики, изразување и контрола. Новиот моторизиран зум во компактниот објектив е наменет за мали екипи или самостојно снимање. Идеален е и за фотографии, со прекрасна слика и врвни перформанси за AF карактеристични за G lens™.

()
  • SELP1635G

    НОВО


FE PZ 16-35 мм F4 G

Галерија со фотографии за FE PZ 16-35 мм F4 G

Дизајнирани за врвна обработка на видео

Слика снимена со SELP1635G, поврзан со FX3 со микрофон ECM-XM1 Слика снимена со SELP1635G, поврзан со FX3 со микрофон ECM-XM1

Рамномерен моторизиран зум со брз одзив

Слика од конструкција на линеарни XD-мотори за систем со автоматски фокус Слика од конструкција на линеарни XD-мотори за систем со автоматски фокус

Линеарниот XD-мотор овозможува неверојатен AF

Слика од производот на којашто се прикажани прстенот за фокусирање, прстенот за зумирање и прстенот за решетката Слика од производот на којашто се прикажани прстенот за фокусирање, прстенот за зумирање и прстенот за решетката

Три прстени за контрола: зум, фокус и решетка

Извонредно лесен и повеќенаменски широкоаголен G-објектив со моторизиран зум

Два AA-елементи, стандарден асферичен елемент и еден асферичен ED-елемент за висока резолуција низ целата површина на сликата

Двата линеарни XD-мотори нудат голема моќ за брз и тивок AF со мали вибрации

Новиот систем за зумирање со четири линеарни XD-мотори нуди рамномерна контрола и моментален одзив

Три прстени за контрола (зум, фокус и решетка) и други функции за професионално фотографирање

ДИМЕНЗИИ

Приказ на објективот од левата страна, со ширина од 88,1 мм (3 1/2 инчи) и висина од 80,5 мм (3 1/4 инчи)

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.