ALPHA

THE ONE

Sony продолжува да ги надминува можностите на стандардните алатки за обработка на слика со иновативна технологија која нуди резолуција, брзина и интуитивно ракување. α1 нуди нови димензии на перформанси за обработка на слика и ефикасен работен процес, овозможувајќи му на корисникот нова креативна слобода.

Достапен е нов софтвер.
Погледнете повеќе детали.
()
  • ILCE-1

    НОВО

  • помошни информации за логото на куќиштето

  • помошни информации за логото на куќиштето

  • помошни информации за логото на куќиштето

  • помошни информации за логото на куќиштето

  • помошни информации за логото на куќиштето


4 различни вида на субјекти на слика
Галерија со фотографии од α1
Модел кој скока во воздух Модел кој скока во воздух

Мисијата на α

Мисијата на α е да им даде моќ на креаторите на содржини да ги остварат нивните сништа. α1 е нејзината најмоќна алатка за изразување досега.
Одбојкар сервира Одбојкар сервира

50 MP со 30 fps

Најновата технологија на Sony нуди досега незабележани брзини и резолуција за нови креативни можности и работни процеси. 
Велосипедист на свиок Велосипедист на свиок

Резолуција и брзина

Бранови удираат во карпи Бранови удираат во карпи

Исклучителен квалитет на сликата

Лисица што гледа напред Лисица што гледа напред

Неспоредлив автоматски фокус

CMOS-сензор за целосна слика од 35 мм и 50,1 MP со подредена структура и вградена меморија

Напредниот процесор BIONZ XR ја зголемува брзината до 8x

Континуирано фотографирање до 30 fps со AF/AE со следење

Снимање во 8K 30p и 4K 120p

Широка покриеност на AF со 759 AF-точки за откривање фаза и 425 AF-точки за откривање контраст

ДИМЕНЗИИ

Слика од ILCE-1
A: 96,9 мм (3 7/8 инчи) / B: 128,9 мм (5 1/8 инчи) / C: 80,8 мм (3 1/4 инчи)

КОМПОНЕНТИ