NW-WM1Z

Уживајте во чистите детали

Уживајте во симфонијата од детали со Walkman® од Signature Series; комбинација на софистицирана технологија за звук со прекрасно изработени, висококвалитетни материјали и практичност која е водечка во својата класа.  

Signature Series

One Signature Sound

Подобрување на доживувањето на звукот со висока резолуција, од нешто што го слушате во нешто што го чувствувате.

Чист звук, врвни компоненти

Откријте ја функционалната убавина на бакарот без кислород

NW-WM1Z е сместен во висококвалитетно позлатено куќиште од бакар без кислород. Со голема примена во производството на инструменти, бакарот овозможува плеерот да има уникатен и природен, акустичен звук. Неговата спроводливост и цврстина ги овозможуваат ненадминатите аудио перформанси на Walkman®.

Кабел со 4 жици
Напреден дизајн на кабел

Создадени со помош на напредни техники на плетење, плетените кабли со четири жици изработени со KIMBER KABLE® се одликуваат со рачна изработка за беспрекорна висока моќност и врвни перформанси на звукот.

FT Cap
Ефикасно напојување

Новосоздадениот FT CAP (полимерски кондензатор) го регулира напојувањето, оптимизирајќи го за моментална, чиста моќ, кога и да ви е потребна.  

Fine Sound Register
Сигурни електронски кола

Fine Sound Register, монтиран на површината, овозможува рамномерно и ефикасно распределување на напојувањето до електронските компоненти за непроменлив квалитет на звукот.

Запознајте се со NW-WM1Z

Дознајте повеќе за технологијата и инспирацијата зад нашиот врвен Walkman®. 

Звук со Bисока Pезолуција
Кога звукот е во својот елемент

Уживајте во секоја нота така како што ја замислил изведувачот со звукот со висока резолуција

Уживајте во најситните детали на звукот со висока резолуција и студиски квалитет, кој се одликува со подобар квалитет од CD. Страста за музика ги обединува сите компоненти, почнувајќи од сигналот па сè до звучникот, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас. Звукот со висока резолуција обично користи висока фреквенција на семплирање од 96 kHz или 192 kHz при 24-бита.

Револуција во реалистичниот квалитет на звукот

Потпирајќи се на богатото искуство со технологијата на дигитални засилувачи, нашите инженери го создадоа NW-WM1Z со детална акустика и природен квалитет на звукот; што резултира со уникатно уживање при слушањето.

S-Master HX
Реалистична репродукција на звук

Новата технологија на дигитален засилувач S-Master™ HX, создадена специјално за Walkman®, е подобрена за да биде компатибилна со стандардниот DSD формат, балансираниот формат и форматот со висока моќност. Таа го намалува изобличувањето и шумот низ широк опсег на фреквенции - за добивање на богат и сеопфатен звук. 

DSD формат
Не губете ништо во преносот

NW-WM1Z поддржува аудио фајлови во стандарден DSD (Direct Stream Digital) формат, кои се обработуваат во почетокот на процесот за обработка. Тоа значи дека тие ги задржуваат сите автентични детали на оригиналната снимка.

Поврзување од 4,4
Новиот стандард на моќност

Овој Walkman® се одликува со еден приклучок за балансирано поврзување, дизајниран за новиот кабел за балансирано поврзување со 4,4 Φ. Тоа ги одделува левиот и десниот звучен сигнал, притоа минимизирајќи ја загубата на сигналот при пренос и деградацијата на звукот што произлегува од неа. 

Зачувување на чувството

Доловете ја секоја нота и нијанса со DSEE HX

Понесете го чувството од концертите со себе и уживајте во музиката така како што ја замислил изведувачот со квалитет близок на звукот со висока резолуција. Технологијата за зголемување на резолуцијата на DSEE HX користи алгоритам за да ја анализира вашата музика и ги заменува изгубените информации, така што квалитетот е речиси на ниво на висока резолуција. Изберете помеѓу 4 дополнителни режими од стандардните за да го извлечете најдоброто од вашата музика.

Линеаризатор на DC фаза
Линеаризатор на DC фаза

Чисто пренесување на звукот

Нашиот линеаризатор на DC фаза ефективно репродуцира широк опсег на звуци. Тој применува дигитална обработка на сигналите за да се усогласи со карактеристиките на фаза на разните видови аналогни засилувачи за да понуди почист звук сличен со аналогниот. Изберете помеѓу шесте поставки за карактеристики на фаза.

Дизајнирани за подобар живот

Ракувањето со NW-WM1Z Walkman® станува природно благодарение на интуитивната практичност на уредот и функциите оптимизирани за секојдневниот живот. 

Батерија
Време на репродукција до 30 часа

Музиката ќе продолжи да се репродуцира додека вие сакате, со репродукција на звук со висока резолуција до 30 часа (FLAC 96 kHz/24-бита) и MP3 до 33 часа (128 kbps).

Меморија
Уживајте во вградената меморија од 265 GB

NW-WM1Z се одликува со 256 GB вградена меморија за фајлови за никогаш да не ви снема музика.

Екран на допир со брз одзив
Екран на допир со брз одзив

Екранот на допир со брз одзив од 10,2 см (4") и класичниот дизајн на интерфејсот се прилагодени да ги задоволат потребите дури и на најстрасните аудиофили.

Интуитивно странично копче
Интуитивно странично копче

Едноставната, речиси инстинктивна контрола со странично копче ви овозможува лесно да ја контролирате вашата музика.

Меморија која може да се проширува
Меморија која може да се проширува

Никогаш не останувајте без слободен простор за вашата музичка библиотека и складирајте ги фајловите со највисок квалитет со отворот за Micro SD.

LDAC
Откријте го подобреното поврзување преку Bluetooth® со LDAC

LDAC е нова аудио технологија од Sony која ви овозможува да слушате висококвалитетен безжичен звук преку Bluetooth®. Со 3x повеќе пренесени податоци, LDAC нуди подобрено уживање при безжичното слушање за целата ваша музика.

Запознајте се со Signature Series

Не се задоволувајте со ништо помалку од најдоброто со целосната палета на Signature Series производи. Создадени за врвен квалитет на звук, тие ги надминуваат нормите за звук за да ја подобрат секоја нота.

Спецификации и функции

Врвниот Walkman® се одликува со квалитетни материјали и врвна технологија за беспрекорен квалитет на звук.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Поддршка за фајлови во стандарден DSD (direct stream digital) формат‘

  • DSEE HX ја подобрува музиката до квалитетот на звукот со висока резолуција

  • S-Master HX дигитален засилувач за чист и квалитетен звук

  • Капацитет од 256 GB (до 1600 песни со звук со висока резолуција)

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина