ИД на напис : 00253766 / Последна промена : 30.11.2020

Звукот не одговара на сликата или се слуша крцкање

  Откриени се проблеми со звукот

  За жал, можеби неодамна забележавте проблеми со звукот кога ја имате инсталирано апликацијата Tune-in.
  Еве неколку примери:

  • Звукот од телевизорот не одговара на сликата што се прикажува (проблем со синхронизацијата).
  • Звукот не е синхронизирам краток период.
  • Забележувате намалување на квалитетот на звукот или слушате крцкање.
    

  Како да ги решам овие проблеми со звукот?

  Во моментов, може да го решите проблемот така што ќе ја одинсталирате апликацијата Tune-in и ќе извршите стандардно ресетирање:

  • Опција 1: Притиснете го и задржете го зеленото копче за вклучување на далечински управувач за телевизорот додека телевизорот не се престартува.
  • Опција 2: Извршете ресетирање на напојувањето: исклучете го приклучокот за напојување од телевизорот, почекајте малку и повторно вклучете го приклучокот.

  Ако ја немате инсталирано апликацијата Tune-in, а сѐ уште се појавува овој проблем, сепак извршете стандардно ресетирање. 
   

  Што ги предизвикува овие проблеми со звукот и што ќе направи Sony?

  По објавување на ажурирање на фирмвер, Sony внимава на потенцијални несакани ефекти. Без оглед на тоа колку строги тестирања вршиме, сложеноста на тоа како уредите и софтверот се меѓусебно поврзани може да предизвика несакани ефекти. 

  Идентификувај, истражи и поправи

  Штом го забележавме овој проблем, нашите инженери веднаш почнаа со истражување на проблемот. Откако ќе го завршиме истражувањето, Sony ќе објави решение за фирмверот. 
  Дотогаш, ве молиме за трпение и поддршка. Се извинуваме за предизвиканите непријатности.