ИД на напис : 00236443 / Последна промена : 29.01.2020Отпечати

Ажурирање на фирмвер: Добре дојдовте во Android™ 9 Pie за телевизори со Android од Sony од 2018-2019 (серии AF9, ZF9, AG9, ZG9, XG85/XG87 и XG95) – 29 јануари 2020 година [Ажурирање]

  Со задоволство ве известуваме дека втората фаза од нашето ажурирање на фирмверот за Android™ 9 Pie ќе почне да се спроведува од 29 јануари 2020 година. 

  Ова ажурирање на фирмверот (v6.3598) е наменето за сите применливи модели на LCD и модели од серијата BRAVIA OLED Master и ќе ги понуди следниве клучни придобивки за новите корисници на Android™ 9 Pie:

  • Сега се поддржани Apple AirPlay / HomeKit*
  • Вградена поддршка за Dolby Atmos преку вградените звучници во телевизорот
  • Редизајнирано мени Quick Settings (Брзи поставувања) и структурирано мени Settings (Поставувања)

  ЗАБЕЛЕШКА: За целиот список на карактеристики и придобивки, одете до нашите страници за претставување Android™ 9 Pie:

  Препорачаниот начин за да го добиете ова ажурирање е да обезбедите дека поставувањето за Automatic software download (Автоматско преземање софтвер) на телевизорот е поставено на ON (Вклучено). Потоа телевизорот треба да го добие ажурирањето автоматски во следните седмици. Како алтернатива, сега може да го преземете фирмверот од европската веб-локација за поддршка и да го ажурирате телевизорот преку USB-мемориски уред.

  Sony секогаш ги зема предвид повратните информации од клиентите, се залага за иновации и севкупен квалитет на производот.

  [Важи за модели од следниве серии на телевизори]


  Не сте сигурни на која серија телевизори припаѓа вашиот модел? Еве неколку примери:

  • KD-65AF9
  • KD-65ZF9
  • KD-55AG9
  • KD-55XG8505
  • KD-85ZG9

  *iPhone, iPad, Mac, AirPlay и HomeKit се трговски марки на Apple Inc., регистрирани во САД и во други земји.
   

   


  Ажурирање на фирмвер: Добре дојдовте во Android™ 9 Pie за телевизори со Android од Sony од 2018-2019 (серии AF9, ZF9, AG9, ZG9, XG85/XG87 и XG95) - започнува на 11 декември 2019 година

  Со задоволство ве известуваме дека Android™ 9 Pie ќе започне постепено да се доставува на соодветни телевизори што се поврзани на интернет од 11 декември 2019 година. 

  Овој фирмвер постепено ќе се доставува во текот на празниците и во новата година. Конкретниот датум на добивање на автоматското ажурирање зависи од моделот и земјата – од неколку седмици до неколку месеци. 

  Во првата фаза, ова ажурирање ќе се објави директно на применливи LCD-модели (серии ZF9, ZG9, XG85/XG87 и XG95). Моделите од серијата BRAVIA OLED Master (серии AF9 и AG9) ќе го добијат ова ажурирање во втората фаза, на почетокот од 2020 година. 

  За да бидете во тек со датумот на издавање за моделите од сериите AF9 и AG9, означете ја оваа страница. Како алтернатива, инсталирајте ја нашата мобилна апликација Support by Sony за да добивате активни известувања кога ќе бидат достапни ажурирани информации.

  Ова ажурирање го воведува Android™ 9 Pie, обезбедува клучни карактеристики, подобрени перформанси на телевизорот и стандарди за компатибилност, а ги подобрува и постојните функционалности:

  • Сега се поддржани Apple AirPlay / HomeKit*
  • Вградена поддршка за Dolby Atmos преку вградените звучници во телевизорот
  • Редизајнирани менија Брзи поставки и структурирани менија Поставување
  • Ги решава проблемите со репродуцирањето содржини од Netflix или Dolby Vision со ултра висока дефиниција (UHD) 4K кога се поврзани слушалки A2DP со Bluetooth
  • Ги поправа проблемите со звукот кога се репродуцираат одредени аудиоформати преку ARC и ја подобрува вкупната компатибилност со одредени уреди ARC

  ЗАБЕЛЕШКА: За целиот список на карактеристики и придобивки, одете до нашите страници за претставување на Android 9 Pie:

  Препорачаниот начин за да го добиете ова ажурирање е да обезбедите дека поставувањето за Automatic software download (Автоматско преземање софтвер) на телевизорот е поставено на ON (Вклучено). Потоа телевизорот треба да го добие ажурирањето автоматски во следните седмици или месеци.

  Sony секогаш ги зема предвид повратните информации од клиентите, се залага за иновации и севкупен квалитет на производот.
   

  [Важи за модели од следниве серии на телевизори]

  • Телевизори со Android од Sony од 2018 година: Серии AF9 и ZF9 
  • Телевизори со Android од Sony од 2019 година: Серии AG9, ZG9, XG85/XG87 и XG95


  Не сте сигурни на која серија телевизори припаѓа вашиот модел? Еве неколку примери:

  • KD-65AF9
  • KD-65ZF9
  • KD-55AG9
  • KD-55XG8505
  • KD-85ZG9


  *iPhone, iPad, Mac, AirPlay и HomeKit се трговски марки на Apple Inc., регистрирани во САД и во други земји.