ИД на напис : 00235832 / Последна промена : 10.12.2019Отпечати

Добре дојдовте во Android™ 9 Pie (важи за модел на телевизори од 2019 година)

  Оваа страница содржи објаснувања за клучните карактеристики на најновиот оперативен систем Android. Имајте предвид дека оваа страница важи само за сериите AG9, ZG9, XG85/XG87 и XG95.

  Структурирани менија за поставки: Android-P

  Поддржува Apple AirPlay / HomeKit: Android-P Dolby Atmos: Android-P

  Структурирани менија за поставки

  1. Структурирани поставки: Сите опции за Поставување сега се во седум категории, што го олеснува наоѓањето на тоа што ви е потребно.
  2. Сега може да го промените редоследот на прикажување во менито Брзи поставки. За да го промените редоследот, означете некое поставување, па притиснете го и задржете го копчето Enter на далечинскиот управувач.

  Поддржува Apple AirPlay / HomeKit


  Со Apple AirPlay, може да проследувате филмови, музика, игри и фотографи на телевизорот директно од iPhone, iPad или Mac.

  Вградена поддршка за Dolby Atmos преку вградените звучници во телевизорот


  Сега може да уживате во Dolby Atmos во изворното аудио директно од телевизорот.
  Дополнително, моделите што се компатибилни со
  Режим на звук автоматски ќе се префрлат на Dolby Audio за да може да уживате во содржината со Dolby Atmos.

  Дополнителни придобивки


  Промени во менијата и интерфејсот

  Нови функции

  Други промени


  Промени во менијата и интерфејсот


  Структурирани mени Поставки

  Сите опции во Поставки сега се групирани во 7 категории.

  • Гледање ТВ: поставките за емитување како што се поставување канали, снимање, преводи, родителска контрола, кабелски/сателитски приемник
   (само модели што се компатибилни со кабелски/сателитски приемник) и др.
  • Приказ и звук: поставувања за приспособување на сликата и звукот
  • Мрежа и интернет: поставувања за поврзувања на интернет и домашна мрежа
  • Сметки и најавување: поставувања за сметки на Google
  • Апликации: поставувања за апликации
  • Претпочитани вредности за уредот: други поставувања за уредот како што се датумот и времето, јазикот, пристапноста, вградено Chromecast и др.
  • Далечински уреди и галантерија: поставувања за далечинско управување и поврзувања со уреди со Bluetooth

  Додадени се и предлози за да се конфигурираат поставките што биле прескокнати при првичното поставување.


  Го додава менито Престартувај

  Менито Престартувај се прикажува на екранот на телевизорот со притискање и задржување на копчето за вклучување и исклучување на далечинскиот управувач за телевизорот неколку секунди.

  Менито за влезови сега може да се приспособува

  Сега може да го промените редоследот на апликациите во менито Влезови. За да го промените редоследот, означете едно поставување, па притиснете го и задржете го копчето Enter на далечинскиот управувач.

  Приспособливи влезови: Android-P

  Нови функции

  Управувајте со кабелскиот/сателитскиот приемник со доставениот далечински управувач

  Додадена е опција Поставување кабелски/сателитски приемник во менито Поставки во Гледање ТВ – Надворешни влезови.
  Завршувањето на Поставувањена кабелски/сателитски приемник ќе ви овозможи да управувате со кабелски/сателитски приемник (дигитален приемник) што е доставен со далечинскиот управувач за телевизорот.

  ЗАБЕЛЕШКА: само за Франција, Полска, Италија и Шпанија

  Други промени

  Отворете мал екран за преглед за да продолжите да гледате телевизија додека пристапувате до програмскиот водич

  Може да продолжите да ја гледате серијата во помал екран/прозорец додека го разгледувате програмскиот водич на телевизорот  Осветлената LED-сијаличка покажува кога е активирано откривањето „Ok Google“ , во вградениот микрофон, кога телевизорот е вклучен и е во режим на подготвеност

  Трепкањето на осветлената LED-сијаличка (со жолта боја), што се појавува кога “Ok Google” ќе се открие на вградениот микрофон, сега се појавува не само за време на режимот на подготвеност, туку и кога телевизорот е вклучен (освен за сериите XG85/XG87).  Додавање на Режим за преминување

  Режимот за преминување сега може да доставува компресирано аудио до аудиосистеми и звучници.
  БЕЛЕШКА: Кога е поставен режимот за преминување, можно е звуците како што се тоновите на копчињата на телевизорот или говорните одговори да не се репродуцираат, а можно е и карактеристиката за препознавање глас на вградениот микрофон да не е толку ефикасна.


  Опцијата за Претпочитан сателит ги прикажува имињата на давателите на услуги

  Ставките што се прикажуваа како Претпочитан сателит на ТВ мени се променети во имињата на операторите за полесна идентификација.


  *iPhone, iPad, Mac, AirPlay и HomeKit се трговски марки на Apple Inc., регистрирани во САД и во други земји.