Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Слика од дестинација на врската
Галерија со фотографии од α7CR
Слика од градски пејзаж
Извонредна резолуција
Слика на која е прикажан портрет од жена и друга жена што се движи во преден план
Еволуција со AF
Слика од маж кој рачно снима видео со прикачен телефото објектив
Снимање видео со висока резолуција
Слика на која е прикажано прикачување на држач
Врвно ракување и сигурност
Слика од корисник кој вади фотоапарат од торба
Одлични опции за поврзување
Извонредна резолуција
Ненадмината резолуција во компактно и лесно куќиште

Надминете ги вашите очекувања. Водечкиот сензор за целосна слика Exmor R™ со 61,0 MP е ист како сензорот кај нашиот докажан α7R V, а сега го вградивме во компактната серија α7C. Не пропуштајте ниту еден детаљ со преносливиот α7CR.

Слика од сензорот за слика Exmor R
Exmor RTM-сензор за целосна слика со 61,0 милиони точки

Намалувањето на шумот што го врши сензорот со задно осветлување, леќите без меѓусебен простор, анти-рефлективниот оптички слој, отсуството на оптички филтер за ниски фреквенции што е позициониран пред сензорот, како и другите оригинални технологии, нудат висока резолуција, висока чувствителност, мал шум и широк динамички опсег.

Слика од процесорот за обработка на слика BIONZ XR
Процесор за обработка на слика BIONZ XRTM

Новиот процесор за обработка на слика BIONZ XR го минимизира доцнењето при обработката и ја зголемува моќта за обработка при снимање и фотографирање, овозможувајќи природни градации, реални бои, мал шум, врвен квалитет на слика и брз одзив на менито.

Слика од просторија во која влегува сончева светлина од десната страна
Висока чувствителност и голем динамички опсег со мал шум

Напредната обработка на слика нуди чувствителност од ISO 100 до ISO 32000 за фотографии и видеоснимки. Динамичкиот опсег при помала чувствителност нуди 15 чекори за рамномерни и реални градации - од длабоки сенки па сè до светли тонови.

Слика со портрет од лице на жена која гледа директно кон фотоапаратот
Доследно прецизна експозиција и репродукција на бои

Напредниот процесор со AI нуди прецизен баланс на белата боја кога субјектот е во сенка. Тоновите на кожата, лисјата и други материјали се репродуцираат со природни бои при секакво осветлување, а портретите имаат реални градации и транзиции од светли тонови до сенки.

Цртеж од уредот за стабилизација на слика
Напредна оптичка стабилизација на слика со 5 оски

Прецизната стабилизација на слика, напредните жироскопи и оптимизираниот алгоритам за стабилизација на слика ефикасно го откриваат и коригираат тресењето на фотоапаратот со 7,0 чекори.
[1] Странично вртење [2] Ротирање [3] Вртење нагоре

Слика на која е прикажан градски пејзаж рано наутро
Повеќекратно фотографирање со поместување на сензорот

Повеќекратното фотографирање со поместување на сензорот ја користи стабилизацијата на слика за да сними неколку слики со поместување на сензорот што подоцна може да ги споите со компјутер. Композитните слики составени од 16 слики со приближно 240,8 милиони пиксели (19008 x 12672 пиксели) може да се создадат од податоци еквивалентни на приближно 963,2 милиони пиксели.

Слика од производот на која се гледа менито за фотографирање без треперење на LCD-екранот
Фотографирање без треперење

Треперењето од вештачката светлина се открива автоматски, а темпирањето и брзината на механичката или електронската бленда се контролира прецизно за да се минимизираат тие ефекти.

Слика од производот на која е прикажано менито за избор на RAW-слики на LCD-екранот
Избор на големина на RAW-слики и HEIF

Трите големини (L/M/S) на RAW-компресија без загуби опфаќаат големини M и S со иста резолуција (26 MP/15 MP) во форматите за целосна слика и APS-C. Режимот за мал квалитет за сликите JPEG и HEIF создава слики што се лесни за споделување.

Слики со примери за креативен изглед
Функцијата Creative Look ја поддржува креативноста

Функцијата за креативен изглед нуди 10 параметри што може да ги користите без менување или да ги уредите за да добиете различни „изгледи“, а тоа ќе им помогне на креаторите на содржини да го прилагодат амбиентот во своите фотографии или видеоснимки.

Објективи што максимално ги искористуваат перформансите на α7CR

Серијата напредни објективи со E-приклучок од Sony содржи повеќе од 70 модели, меѓу кои и серијата G Master™ што нуди извонредна резолуција и прекрасно дефокусирање и серијата G Lens™ со одличен квалитет на слика и рамномерно дефокусирање. Овие објективи максимално ја искористуваат резолуцијата и потенцијалот за приказ на куќиштата со E-приклучок од Sony, компактни се и лесни, и идеално одговараат на куќиштата со E-приклучок со кои формираат компактни и преносливи системи за различни ситуации за фотографирање и снимање.

Слика на која е прикажана целата палета на објективи со E-приклучок
Еволуција со AF
Уред за обработка со AI за напредно препознавање субјекти

Процесорот со AI препознава човечки субјекти користејќи податоци за човечките форми и пози, а препознава и други субјекти како животни, инсекти и возила. Тоа ги подобрува перформансите за AF со препознавање во реално време и следење во реално време и овозможува попрецизно и посигурно фокусирање и следење на субјектите со брзиот и хибриден AF на поширока површина.

Слика на која е прикажан процесорот со AI
Слика од жена која се качува по скали во градско опкружување
Проценка на човечки пози со помош на модел основан врз скелет

Благодарение на неговиот иновативен уред за обработка со AI, α7CR користи податоци за формата на субјектите за да може прецизно да ги препознава движењата и очите кај луѓето. Технологијата за проценка на човечки пози ги препознава очите и положбите на телото и главата со голема прецизност. Сето ова овозможува фокусирање и следење субјекти кои не гледаат кон фотоапаратот, или нивното лице е делумно покриено со кацига или очила за сонце.

Препознавање поголем опсег на субјекти

Процесорот со AI препознава многу видови на субјекти, вклучувајќи и очи на многу тревопасни и мали животни и птици. Новата споена поставка за животно/птица ја елиминира потребата од менување. Исто така, можно е препознавање цели или предни делови од автомобили/возови и авиони, како и глави на инсекти.

Слики на кои се прикажани субјекти што можат да се препознаат со AI на фотоапаратот: куче, мачка, автомобил, воз
Слика на која е прикажано дете кое трча низ тунел во сенка
Континуирано следење во реално време

Следењето во реално време со AI се со избирање субјект и половично притиснување на копчето за блендата. Фотоапаратот ќе почне да го следи субјектот, оставајќи го корисникот да се фокусира на кадарот и композицијата. Перформансите за препознавање субјекти и сигурноста на следењето се значително подобрени во различни ситуации за снимање.

Одговорно фотографирање при користење на функцијата за регистрирање лица

Функцијата за регистрирање лица користи биометриски податоци. Вие сте одговорни за собирањето и користењето на таквите податоци, како и почитувањето на соодветните локални закони. За повеќе информации, посетете го веб-сајтот подолу.

AF со широка покриеност и густа распределеност за сигурно снимање на субјектите

Процесорот BIONZ XR и подобрените алгоритми ги зголемуваат перформансите на брзиот и хибриден AF. Максимум 693 точки за откривање фаза што покриваат прибл. 79% од површината на сликата и фокусираат прецизно дури и ако субјектот е мал. α7CR има AF со откривање фаза и контраст за да овозможи брзо и стабилно фокусирање дури и во режимот за единечен AF (AF-S).

Слика од широката и густа распределба на точките за автоматско фокусирање
Слика на која е прикажан портрет од жена во темна соба
Прецизниот AF работи и во темни сцени со EV -4,0

Најновиот алгоритам за AF овозможува снимање со AF при слаба осветленост, дури до EV -4,0 (AF-S, еквивалент на ISO 100, објектив со F2,0) во темни сцени или затворени простории, а има и практичен режим за приоритет на фокусот.

Слика од разнобојно овошје
Континуиран DMF

При фотографирање со автоматски фокус AF-C или AF-S, прстенот за фокусирање на објективот може да се ротира за моментално избирање на режимот за рачно фокусирање во секое време. На овој начин може лесно и брзо да го префрлите фокусот на друг субјект.

Слика одблиску од цвеќе со силни ефекти на дефокусирање на заднината
Групирање со фокус за снимање одлични слики

Фотоапаратот автоматски снима до 299 слики со последователно поместени фокусни точки, приспособени интервали и редослед. Изберете ја совршената слика или обработете повеќе слики по снимањето за да добиете креативни споени слики со невозможна длабочина на фокусот.

Континуирано фотографирање со AF/AE со следење и 8fps

Континуирано фотографирање со AF/AE со следење е можно преку механичката бленда со брзина до 8 fps, или со 7 fps при бесшумно фотографирање, за да ги доловите најкратките движења или промени на лицата со врвни детали. BIONZ XR нуди континуирано фотографирање на прибл. 320 JPEG-слики, за да снимате важни моменти. Дури и при фотографирање или отсекување на сликата до APS-C, добивате резолуција од 26 MP и висок квалитет на слика за да можете, на пример, континуирано да фотографирате птици во лет со AF/AE со следење.

Снимање видео со висока резолуција

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Преносливост за снимање видео со висока резолуција

α7CR снима 4K-видео со врвни детали и прекумерно семплирање во 6,2K и нуди соодветна преносливост за снимање со дрон или механизам за стабилизација. Исто така, нуди S-Cinetone™ за филмски изглед, снимање со Log, следење во реално време со напредно препознавање субјекти, стабилизација на слика со активен режим, компензација на промените во фокусната должина и многу други подобрувања.

Слика на која е прикажано снимање слика од видео од пејзаж со ливада
Снимање формат за целосна слика со 4K60/50p

Најновиот процесор BIONZ XR и подобрените алгоритми нудат значително поголем квалитет на слика за видео. Освен подобро фокусирање, напредниот процесор со AI на фотоапаратот нуди и прецизен баланс на белата боја, дури и во лоши услови кога субјектот е во сенка. Тоновите на кожата, лисјата и други материјали се репродуцираат со доследни и природни бои при секакво осветлување, а градациите кај портретите, како што се транзициите од светли тонови кон сенки, се многу реални.

Слика на која е прикажано снимање слика од видео од градски пејзаж со прекумерно семплирање во 6K
Видео со прекумерно семплирање во 6,2k-резолуција, за прекрасни 4K-слики

Снимање 4K-видео е можно во форматите за целосна слика и Super 35 мм. Со обработката на сите точки без соединување на точките може да компресирате приближно 2,6 пати повеќе податоци во 4K со врвни детали и минимално заматување.

S-Cinetone го олеснува создавањето филмски изглед

S-Cinetone од Sony нуди репродукција на пореални бои и тонови на кожа, со природни средни тонови што се неопходни за природен изглед на кожата, како и меки бои и прекрасни светли тонови, што на креаторите им нудат филмски изглед без потреба од градација на бои.

Снимање со Log и LUT

α7CR има крива за гама S-Log3 за маргина на грешка од 14+ чекори. Достапни се и палети на бои S-Gamut3 и S-Gamut3.Cine за поголема контрола на обработката по снимањето, како и кориснички LUT-датотеки (Look Up Table) што прикажуваат како ќе изгледа снимената слика по обработката.

Стабилизација на слика со активен режим за рачно снимање видео

Активниот режим нуди прецизна стабилизација за снимање видео со напредни жироскопи и оптимизиран алгоритам. Тресењето на фотоапаратот се открива прецизно и се компензира, а компатибилните објективи се синхронизираат со фотоапаратот за дополнителна стабилизација.

Следењето во реално време поддржува и фокусирање при снимање видео

Следењето во реално време со AI значително ги подобрува перформансите за следење во реално време и автоматски ги препознава, следи и фокусира очите на избраниот субјект.

Врвно ракување и сигурност
Одлични опции за поврзување
Слика од корисник кој префрла слики од фотоапаратот во паметен телефон
Лесно и стабилно префрлување содржини во паметен телефон

Стабилноста на врската при пренос на слики од фотоапаратот во апликацијата Creators’ App инсталирана на паметен телефон е значително подобрена. Преносот нема да прекине ако екранот на телефонот влезе во режим на мирување или активирате друга апликација.

Слика од корисник кој проследува на интернет во живо, фотоапаратот е поставен на држачот
Лесно и висококвалитетно проследување на интернет во живо

Ако го поврзете со компјутер или паметен телефон преку USB, α7CR ќе функционира како 4K-веб-камера (2160p). Користете објективи со голема решетка, мала длабочина на поле и дефокусирање за онлајн состаноци и напредни функции за AF како што е AF со препознавање во реално време.

Лого за Creators' Cloud
Creators' Cloud

Creators' Cloud е платформа за креативна работа - од фотографирање до продукција - што спојува технологии за фотоапарати од Sony и AI-апликации на Cloud. Ова е место за откривање и соработка со креатори од целиот свет. Разгледајте апликации на интернет, за мобилни уреди и за компјутери што овозможуваат интеграција на фотоапаратите со услуги и апликации за снимање и продукција.

Опкружување и пристапност
Лого за „Road to Zero“
Планот Road to Zero на Sony

Целта на еколошкиот план „Road to Zero“ 2010 на Sony е елиминирање на штетното влијание врз животната средина, а планот Green Management 2025 има среднорочни цели. Преземени се мерки за намалување на штетното влијание на овој производ врз животната средина во секоја фаза на неговиот работен циклус: од развој до испорака, производство и пакување.

Материјали за пакување што можат да се рециклираат и не содржат пластика

Sony почнува да користи материјали за пакување што не содржат пластика и нудат добра заштита од потреси и удари. За торбите се користат растителни и неплетени материјали. Тоа придонесува за минимизирање на влијанието врз средината.

Слика од производот, се гледа поставката за пристапност во менито на екранот
Технологија за пристапност кај фотоапаратите α

Фотоапаратите α од Sony нудат многу функции за пристапност за да можат повеќе луѓе да ја користат нашата технологија. На пример, функцијата за читач на екранот гласно го чита текстот од менијата на екранот, со можност за прилагодување на јачината и брзината на читањето. Функцијата за зголемување на приказот на екранот овозможува зголемување на текстот во менито до 1,5, 2,0 или 2,5 пати.

Спецификации и функции

α7CR нуди врвен квалитет на слика преку сензорот за целосна слика од 61,0 милиони точки што нуди неверојатна резолуција и репродукција на бои, а неговото куќиште е компактно и лесно за носење. Процесорот со AI, подобрите перформанси за препознавање, брзиот и прецизен AF и стабилизацијата на слика со 7,0 чекори ќе ви овозможат да го доловите одлучувачкиот момент.
  • Exmor R CMOS-сензор за целосна слика со 61,0 MP и задно осветлување

  • Напредниот процесор BIONZ XR нуди поголема брзина на обработка до 8x

  • Најновиот процесор со AI

  • Нова генерација на AF со напредно препознавање субјекти

  • Снимање неверојатни 4K-видеоснимки со 60p/50p

БРОЈ НА ТОЧКИ (вкупно)
Прибл. 62,5 милиони точки
ВИД НА СЕНЗОР
Exmor R CMOS-сензор од 35 мм за целосна слика (35,7 x 23,8 мм)
ISO-ЧУВСТВИТЕЛНОСТ
Фотографии: ISO 100 - 32000 (може да се прошири до ISO 50 - 102400), АВТОМАТСКИ (ISO 100 - 12800, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100 - 32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100 - 12800, можност за избор на долна и горна граница)
Траење на батеријата (фотографии)
Прибл. 490 снимки (визир) / прибл. 530 снимки (LCD-екран) (CIPA-стандард)
БРОЈ НА ТОЧКИ (ЕФЕКТИВНИ)
Фотографии: Прибл. 61,0 милиони точки макс., Видеоснимки: Прибл. 50,8 милиони точки макс.
Тип на монитор
TFT екран од 7,5 см (тип 3,0)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина