ФОТОАПАРАТИ БЕЗ ОГЛЕДАЛО СО APS-C-СЕНЗОР И E-ПРИКЛУЧОК

Фотоапарат Alpha 6100 со APS-C-сензор и брз AF

ILCE-6100 / ILCE-6100L / ILCE-6100Y
Слика од Фотоапарат Alpha 6100 со APS-C-сензор и брз AF

Само куќиште|Куќиште + објектив со моторизиран зум од 16-50мм|Куќиште + објективи за зумирање (16-50мм и 55-210мм)|silverblack

Доловете го вашиот свет и споделете ја замислата

Снимајте специјални моменти и портрети. Со неверојатниот квалитет на слика и брзина врз основа на технологија создадена за нашите модели за целосна слика, фотоапаратот ќе ја заврши целата работа. Со α6100 нема да пропуштите ниту еден момент.

Слика од Непрекинато следење со голема брзина
Брзо и непрекинато следење
Слика од Беспрекорен квалитет на слика
Беспрекорен квалитет на слика
Слика од Обемни опции за снимање наменети за секого
Опции за снимање наменети за секого
Слика од Изберете сопствен стил на фотографирање
Изберете сопствен стил на фотографирање
Брзо и непрекинато следење
Слика од Следење во реално време
Следење во реално време

Следете го вашиот објект со сигурна прецизност

Континуираното и стабилно фокусирање на активните објекти е неопходно за доловување важни моменти, независно дали покривате спортски настан или го документирате секојдневието. Софистицираните алгоритми од Sony за следење објекти врз основа на AI обработуваат огромни количини на просторни податоци со голема брзина и во реално време.

Слика од AF на очи во реално време за луѓе
AF на очи во реално време за луѓе

AF на очи во реално време нуди континуирано следење на очите при фотографирање портрети во движење. Може да изберете приоритет на лево или десно око, а добивте исти перформанси и кога лицето е делумно скриено, осветлено одзади или завртено надолу.

Слика од AF на очи во реално време за животни
AF на очи во реално време за животни

Иновативните алгоритми на Sony за откривање очи се приспособени и за животни и за луѓе, за да можете да снимате остро фокусирани портрети од животни и прекрасни слики од диви животни.

[1] Покриеност на AF со откривање на фаза (425 точки) [2] Покриеност на AF со откривање на контраст (425 точки)

Автоматски фокус на кој можете да му верувате

Широка AF-површина, неверојатна брзина на заклучување и непрекинато следење

Широката покриеност на AF се основа врз густа мрежа од 425 точки за откривање фаза и 425 точки за откривање контраст, за значително поголема прецизност за откривање. Брзите перформанси на процесорот од најнова генерација овозможуваат AF со извонредна брзина на заклучување од 0,02 секунди, а напредните алгоритми ја предвидуваат следната положба на вашиот објект.

Слика од Брзо континуирано фотографирање со 11 слики во секунда, со AF/AE
Брзо континуирано фотографирање со 11 слики во секунда, со AF/AE

Брзата обработка и големата меѓумеморија ви овозможуваат да фотографирате континуирано со брзина до 11 fps со приказ по снимањето или со брзина од 8 fps со приказ во реално време, со минимално доцнење на приказот. Може да снимите приближно 77 слики во JPEG-формат (стандарден) во една серија.

Слика од Бесшумно континуирано фотографирање до 8 fps
Бесшумно континуирано фотографирање до 8 fps

Бесшумното фотографирање помага во ситуации кога шумот може да ви пречи, како што се настапи во живо или снимање портрети од животни. α6100 може да фотографира континуирано без шум од блендата со брзина до 8 fps со AF/AE со следење, дури и во режимот AF-C и со AF на очи или следење во реално време.

Беспрекорен квалитет на слика
Врвна резолуција на слика и текстури со природен изглед

APS-C-сензорот има бакарна инсталација за поголема спроводливост и подобрени електронски кола за обработка за оптимално прибирање светлина. Заедно со процесорот за слика од најновата генерација, тој создава подобра резолуција на сликата и текстури со природен изглед.

Слика од Врвна резолуција на слика и текстури со природен изглед
Слика од Појасни слики при слаба осветленост
Појасни слики при слаба осветленост

Со подобреното намалување на шум ќе добиете поостри слики во темни услови за кои треба голема чувствителност. Чувствителноста ISO достигнува максимум ISO 32000, со проширена чувствителност ISO до ISO 51200 за фотографии. Намалувањето на шумот е особено ефикасно во често користениот среден-до-висок опсег на чувствителност.

Слика од Реалистични тонови на кожата
Реалистични тонови на кожата

Функцијата за тонови на кожата наследена од нашите најнови и докажани фотоапарати за целосна слика ја доловува природната убавина на тоновите на човечката кожа, овозможувајќи ви да снимате прекрасни портрети.

Слика од Реалистична репродукција на бои
Реалистична репродукција на бои

Сликите со природен изглед и подобра репродукција на бои уште повеќе наликуваат на тоа што го гледате во реалноста, со поживописни бои на цвеќињата и слични предмети, но и со помалку заматување и погрешни бои.

Опции за снимање наменети за секого
Брз хибриден AF за видеоснимки

Комбинација од AF со откривање на фаза и AF со откривање на контраст

Брзиот хибриден AF нуди голема брзина, прецизност и одлични перформанси за следење што ги исполнуваат предусловите за автоматско фокусирање кај 4K-видеоснимките. Поефикасниот систем за откривање фаза нуди постабилен AF, а системот за AF со откривање на контраст ја зголемува прецизноста. Фокусот нема да се промени ако некој предмет помине пред вашиот објект.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Слика од Снимање видеоснимки со висока резолуција 4K
Снимање висококвалитетни 4K видеоснимки

Обработката на сите точки без соединување на точките и процеси со прибл. 2,4 пати повеќе информации колку што е потребно за снимање во 4K (QFHD: 3840 x 2160) за да можете да снимате видеоснимки со извонредни детали, длабочина и реалистичност.

Слика од Следење со допир за видеоснимки
Следење со допир за видеоснимки

Функцијата за следење со допир на фотоапаратот нуди рамномерно и континуирано фокусирање со следење на вашиот објект и таа може да се активира со допирање на екранот.

Слика од Проширете ги вашите опции за снимање видео
Проширете ги вашите опции за снимање видео

Фотоапаратот може директно да снима видеоснимки со забавени движења (до 5x) и забрзани движења (до 60x), без потреба од дообработка со компјутер.

Слика од Влез за надворешен микрофон за висококвалитетен звук
Влез за надворешен микрофон за квалитетен звук

α6100 е опремен со приклучок за надворешен микрофон за да ви овозможи повеќе опции за звук, сериозно снимање на видео и висококвалитетни видеоблогови.

Изберете сопствен стил на фотографирање
Едноставно обликување на кадарот за автопортрети

Обликувајте го кадарот околу вас кога снимате видеоблогови и автопортрети благодарение на LCD-екранот на фотоапаратот што се закосува нагоре за 180 степени.

Слика од Едноставно обликување на кадарот за автопортрети
Слика од Флексибилно фотографирање од низок агол
Флексибилно фотографирање од низок агол

Екранот се врти нагоре за 180° и надолу за 74°, овозможувајќи ви полесно да го поставите објектот во кадарот кога фотографирате од ниски или високи агли.

Функции за практично следење со допир и фокусирање со допир

Откако ќе го активирате следењето со допир во менито, ќе можете да избере објект со допирање на екранот. Фотоапаратот ќе почне автоматски да го следи објектот. И функцијата за фокусирање со допир е лесна за користење - само допрете ја соодветната точка на екранот за да го поставите фокусот.

Слика од Функции за практично следење со допир и фокусирање со допир
Поставки за флексибилна и приспособена контрола
Слика од Приспособливи контроли за поголема практичност
Приспособливи контроли за поголема практичност

Поставете го вашиот α6100 да биде максимално практичен со доделување на некои од 89-те различни функции за фотографирање и репродукција на максимум осум копчиња и контроли.

Слика од Функција Мое мени за брз пристап
Функција Мое мени за брз пристап

Функцијата Мое мени на фотоапаратот ви овозможува да регистрирате најмногу 30 различни елементи од менито за брз пристап до функциите што често ги користите.

Слика од Приспособување на корисничкиот интерфејс
Приспособување на корисничкиот интерфејс

Екранот за приспособени поставки ја прикажува положбата на контролните копчиња за брзо потврдување на доделените функции. Исто така, може да ги гледате опциите за менито со функции додека го приспособувате менито со функции, за полесно поставување.

Слика од Компјутерски апликации Imaging Edge
Компјутерски апликации Imaging EdgeTM

Подобрете ги вашите фотографии со Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето во живо преку вашиот компјутер; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Илустрација
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam овозможува користење на фотоапарат од Sony како висококвалитетна веб камера со широка компатибилност, за одлични проследувања во живо и конференции.

Слика од брошурата за a6100
Преземете брошура

Спецификации и функции

Со неговата извонредна брзина и перформанси на AF и непрекинато следење на објектите, α6100 вешто се справува со механиката на фотографирањето за да можете да се фокусирате на покреативните аспекти. Тој ги доловува краткотрајните моменти и нуди прекрасни слики дури и во тешки услови, за неверојатни фотографии и 4K-видеоснимки со висока резолуција.
  • Брз AF од 0,02 сек. со 425 AF-точки со откривање фаза

  • Снимање 4K-видеоснимки со висока резолуција

  • Exmor CMOS-сензор со 24,2 мегапиксели

  • Следење во реално време, AF на очи во реално време, AF на очи за животни

  • LCD-екран на допир што се врти за 180° за полесно снимање автопортрети и слики од високи и ниски агли

Компатибилност со објективи
Објективи со E приклучок од Sony
Тип на сензор
Exmor® CMOS сензор од тип APS-C (23,5 x 15,6 мм)
Број на точки (ефективни)
Прибл. 24,2 милиони точки
ISO чувствителност
Фотографии: ISO 100-32000 (ISO-броевите до ISO 51200 можат да се постават како проширен опсег на ISO.), АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100-32000, АВТОМАТСКИ (ISO 100-6400, можност за избор на долна и горна граница)
Траење на батеријата (фотографии)
Прибл. 380 снимки (визир) / прибл. 420 снимки (LCD-монитор) (CIPA-стандард)
Вид на визир
1,0 см (тип 0,39) електронски визир (во боја)
Тип на монитор
7,5см (тип 3,0) широк тип TFT
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди