Слика од Безжичен управувач со радиосигнали
Слика од Безжичен управувач со радиосигнали
Слика од Безжичен управувач со радиосигнали
Слика од Безжичен управувач со радиосигнали
Слика од Безжичен управувач со радиосигнали
Слика од Безжичен управувач со радиосигнали
Достапен е нов софтвер

Со верзијата 3.0 (или понова) на софтверот, надворешниот блиц може да се контролира преку фотоапаратот.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Икона за фотоапарат
Компатибилност со фотоапарати

Отворете го линкот за компатибилни фотоапарати. Софтверот на фотоапаратите може треба да се ажурира.

Далечински управувач со радиосигнали за контрола на блицот

Активирајте повеќе блицови или бленди кај повеќе фотоапарати

Поврзете го FA-WRC1M со најмногу 15 безжични приемници (FA-WRR1) за безжична контрола на блиц со радиосигнали. Користете ги вашите блицови за α, како што се HVL-F60M, F43M или F32M, на голем опсег до 30 м (98,4 ft). Со групирање повеќе блицови можете да добиете инвентивни начини за осветлување. Со различните приклучоци за радиоприемници, пак, ќе можете да активирате повеќе бленди на фотоапарати истовремено, за неограничена креативност.

Креативна слобода со минимална опрема

Контролирајте повеќе блицови за да добиете уникатен изглед

Трошете помалку време за поставување, а повеќе време за снимање одлични слики. Откако ќе го прикачите FA-WRC1M на компатибилен фотоапарат, приклучете најмногу 15 радиоприемници на блицовите, а потоа брзо и лесно впарете го FA-WRC1M со секој приемник. Впарете најмногу 15 приемници во најмногу 5 групи за прецизен пренос на радиосигнали. Контролирајте повеќе блицови на едноставен начин за покреативни опции за осветлување.

Впарување на управувачот и приемникот

Впарете го со приемникот за да добиете сигурен пренос на радиосигнали

15 приемници во најмногу 5 групи

Комбинирајте најмногу 15 приемници, во најмногу 5 групи

Сигурна и прецизна контрола во секакви услови

Радиосигналите нудат подетални и попрецизни информации за снимањето низ поголема површина на снимање (приближно 30 м / 98,4 ft). Сигналите пристигнуваат до безжичните приемници при силна светлина или преку пречки, дури и кога се поставени зад фотоапаратот. Добијте подоследни резултати без грешки при впарувањето.

Голема површина за фотографирање
Зумирајте длабоко во сцената
Силна светлина
Сигурни перформанси дури и при силна светлина
Пречки
Прескокнувајте објекти и пречки
Далечинско потврдување на поставките
Практично далечинско потврдување на поставките за блицот

Прилагодете ги далечински поставките за блицот кај FA-WRC1M. Контролирајте сложени системи за осветлување. Потврдете ја компензацијата на експозицијата, интензитетот на блицот итн., или прилагодувајте ги поставките на приемниците. Менувајте ги аглите на блицот.

Контролирајте повеќе бленди далечински
Функција за далечинско активирање на повеќе фотоапарати

Активирајте повеќе бленди истовремено со функцијата за далечинско фотографирање. Користете кабли со повеќе приклучоци за поврзување на безжичните радиоприемници со фотоапаратите за да го снимате објектот прецизно и сигурно од повеќе агли истовремено. 

Функција за далечинско активирање
Неопходни компоненти за безжичниот радиосистем

Комбинирајте ги овие алатки за потполна безжична контрола со радиосигнали

За безжично активирање на блицови, мора да го впарите безжичниот управувач со радиосигнали FA-WRC1M со најмалку еден безжичен радиоприемник (FA-WRR1) за да добиете целосен систем за безжична контрола со радиосигнали. Поврзете ги фотоапаратите и приемниците со кабли со повеќе приклучоци (VMC-MM1) за надополнување на можностите на системот за безжична контрола со радиосигнали со далечинско фотографирање и фотографирање од повеќе агли.

Безжичен радиоприемник
Безжичен радиоприемник за надворешни системи на блицови

Прикачете ги безжичните радиоприемници FA-WRR1 (се продаваат посебно) со блицови за веднаш да воспоставите безжични радиоврски за сигурна синхронизација со надворешни блицови. 

Кабел со повеќе приклучоци
Кабел со повеќе приклучоци и далечинско активирање

Користете го кабелот со повеќе приклучоци VMC-MM1 (се продава посебно) за да ги поврзете приемниците со фотоапаратите, за да можете да активирате бленди кај повеќе фотоапарати истовремено преку безжичен управувач со радиосигнали.

Систем за осветлување

Спецификации и функции

  • Опсег на безжични радиосигнали до 30 м (98,4 ft) за сигурна и прецизна контрола во секакви услови

  • Контролирајте најмногу 15 компатибилни блицови и 5 групи со помош на безжични приемници

  • Три контроли за експозиција со практично TTL (преку објективот) мерење, рачен и групен режим

  • Вграден терминал за синхронизација

  • Активирање бленди кај повеќе фотоапарати со далечински управувач со користење безжични приемници FA-WRR1 и кабли со повеќе приклучоци

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт